Enis Berberoğlu'nun avukatı konuştu: “Bu karardan sonra Enis Bey’in milletvekilliği iade edilmelidir"

Enis Berberoğlu'nun avukatı konuştu: “Bu karardan sonra Enis Bey’in milletvekilliği iade edilmelidir

Enis Berberoğlu'nun avukatı konuştu: “Bu kar... AYM'nin Enis Berberoğlu hakkındaki kararından sonra konuşan Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün, “Bu karardan sonra Enis Bey’in milletvekilliği iade edilmelidir" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), 25'inci, 26'ıncı ve 27'nci dönem CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının oy birliğiyle ihlal edildiğine karar vermesinin ardından Berberoğlu’nun avukatı Murat Ergün, “Bu karardan sonra Enis Bey’in milletvekilliği iade edilmelidir" dedi.

Anayasa Mahkemesi, MİT TIR'ları davasında 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılarak milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu’nun “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının” ihlal edildiğine karar verdi. Berberoğlu’nun avukatı Murat Ergün, “Bu karardan sonra Enis Bey’in milletvekilliği iade edilmelidir. Alkollü araba kullandın diye ehliyetinizi aldılar, ehliyetin iptal edildi. Mahkemeye başvurdunuz, test sonuçlarınız alkollü olmadığınızı gösterdi. ‘Ehliyetinizi aldık artık geçmiş olsun’ mu diyecekler yoksa ehliyetinizi geri mi verecekler? Buradaki ehliyet mazbatadır” https://tele1.com.tr/anayasa-mahkemesinden-enis-berberoglu-icin-flas-karar-225147/ RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası yayınına katılan Avukat Ergün'ün açıklamalarından satır başları şöyle: "Anayasa Mahkemesi kararı oy birliğiyle almış. 'Diyor ki Enis Berberoğlu, milletvekilliği dokunulmazlığının ihlal edilmiş olduğu bir vakadır. Enis Berberoğlu’nun Anayasa ile korunan temel hak ve özgürlükleri ihlal edilmiştir, seçme ve seçilme hakkı ihlal edilmiştir ve dokunulmazlığı ihlal edildiği için aynı zamanda özgürlüğü de ihlal edilmiştir. Çünkü dokunulmazlığı kaldırıldı diye hapse atılmıştı.'"

"MECLİS BAŞKANI'NIN OKUDUĞU KARAR ARTIK YOK"

"Anayasa Mahkemesi kararıyla Enis Berberoğlu’nun hakkındaki yargılamanın hukuka uygun olmadığı ortaya çıktı. Anayasa Mahkemesi hak ihlallerini tespit edince, hak ihlalinin ortadan kaldırılmasına da hükmeder. Buradaki hak ihlali milletvekilliğinin düşürülmesi. Tekrardan parlamentoya dönebilir, dönmesi lazım yoksa Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı vermesinin anlamı ne? Enis Berberoğlu’nun Milletvekilliği sıfatını yitirmesi Meclis'te, Meclis başkanının idari bir tasarrufudur. Prosedürün sonuçlandırıcı bir işlemini yaptı. Kararı okudu ama o karar yok şu an. Yine Meclis başkanının kendisine düşüyor iş. Meclis başkanının hak ihlalini ortadan kaldırması için okuduğu kararı bütün bu doğurduğu hüküm ve sonuçlarıyla birlikte geri alması lazım. Bunu Meclis kürsüsünden telaffuz etmesi lazım. Enis Berberoğlu’nun o kadar hiç yokmuş gibi bıraktığı yerden milletvekilliğine devam etmesi lazım. Aksini söyleyen bana yasa maddesi ya da emsal uygulama göstersin."

"O KARAR YOK AMA SEN YİNE DE VEKİL OLMA' DENİLEMEZ'

"Adaletin tecellisinden bahsediyoruz. Adaletin tecellisini sağlayacaksanız bu şahsın ihlal edilen hakkı ne ise o hakkını vereceksiniz. 100 bin oy almış kişinin milletvekilliğini düşürdünüz. Ne ye dayanarak düşürdünüz? Mahkeme kararına dayanarak. Anaysa Mahkemesi o mahkeme kararını ortadan kaldırdı. Artık öyle bir mahkeme kararı yok. ‘O mahkeme kararı yok ama sen yine de milletvekili olma’ mı diyeceksiniz? İdam mahkumuna bile sonradan gerçekler çıkınca pardon deyip salıyorlar. Burada Enis Berberoğlu’na birilerinin pardon deyip hakkını iade etmesi lazım. Bir örnek vereyim. Alkollü araba kullandın diye ehliyetinizi aldılar, ehliyetin iptal edildi. Mahkemeye başvurdunuz, test sonuçlarınız alkollü olmadığınızı gösterdi. Ehliyetinizi aldık artık geçmiş olsun mu diyecekler yoksa ehliyetinizi geri mi verecekler? Buradaki ehliyet mazbatadır.”

"Enis Berberoğlu'nun avukatı konuştu: “Bu karardan sonra Enis Bey’in milletvekilliği iade edilmelid." haberi, 17 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 17 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Enis Berberoğlu'nun avukatı konuştu: “Bu karardan sonra Enis Bey’in milletvekilliği iade edilmelid.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Enis Berberoğlu'nun avukatı konuştu: “Bu karardan sonra Enis Bey’in milletvekilliği iade edilmelid.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  2. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  3. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  4. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  5. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  6. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  7. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  8. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  9. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  10. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  11. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  12. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  13. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  14. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  15. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  16. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  17. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  18. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  19. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  20. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
Politika Haberleri