Ensar Vakfı AKP'den ne istediyse almış!

Ensar Vakfı AKP'den ne istediyse almış!

Ensar Vakfı AKP'den ne istediyse almış! Karaman'da bir öğretmenin Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne yakın kişilerin kiraladığı evlerde en az 45 erkek öğrenciye tecavüz ettiği iddia edilmesi gözleri Ensar...

Karaman'da bir öğretmenin Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne yakın kişilerin kiraladığı evlerde en az 45 erkek öğrenciye tecavüz ettiği iddia edilmesi gözleri Ensar Vakfı’na çevirdi. Sosyal medyada Ensar Vakfı’na tepkiler yağarken vakfın AKP ile ilişkileri de sorgulandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir çok etkinliğine katıldığı, son olarak Emine Erdoğan'ın Cumhuriyet için '90 yıllık enkaz' açıklamasını yaptığı Ensar Vakfı etkinliklerine AKP'lilerin sürekli katılmakla kalmadıkları ve Vakfa her türlü 'kolaylığı' sağladıkları ortaya çıktı.

Odatv yazarı Derya Kırıcı "Fenere-kon" adlı kitabında Ensar Vakfı’nın AKP ile akçeli ilişkilerini anlatmıştı. Vakfın kurucuları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın da bulunduğunun altını çizen Derya Kırıcı kitabında şunları anlatmıştı:

 “BELEDİYENİN ''HAMİDİYE’ ADINDA BİR SU ŞİRKETİ VAR''

“İstanbul Belediyesi, 1 Kasım 2005 tarihinde Ensar Vakfı’na metrekaresi 101 YTL’den okul arazisi sattı. Fakat belediyenin şirketi KİPTAŞ, 10 ay sonra, Ensar Vakfı’na sattığı arsanın bitişiğinde, aynı pafta içindeki 4 parseli, metrekaresi bin 260 TL’den (Eski TL ile 1 milyar 260 milyondan) devretti.

Yani İstanbul’da yaşayan 15 milyon insanın hakkı olan bir arsayı, kendi yandaşlarının kurduğu bir vakfa 12 kat daha ucuza aktardı. Böylece, Beylikdüzü'nde bir özel okul arsası metrekaresibin 400 YTL'den satışa çıkarken, Ensar Vakfı, Başakşehir'deki okul arazisini belediyeden metrekaresi 101 TL'den satın almış oldu.

Bir başka örnek:

Ensar Vakfı’nın kurucularından 61 yaşındaki imam Alaeddin Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne önce aylık 800 TL maaşla imam olarak girdi. Şahin daha sonra belediye şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği, belediyenin yazı işleri, reklam, basın yayın, halkla ilişkiler şubelerinde ayrı ayrı şube müdürü yapılarak ''aylık 7 bin TL’ maaşlı üst düzey görevlisi haline getirildi.

Örnekler bitecek gibi değil. İşte bir başkası:

Belediyenin ''Hamidiye’ adında bir su şirketi var. İşte belediye, kendi imalatı olan bu suyu, 2005’ten bu yana Zirve Gıda’dan alıyor. Nasıl olur diye sormayın. Yani belediye, kendi imal ettiği suyu, Zirve Gıda’ya satıyor, bu şirket de belediye şirketinin suyunu üzerine kár koyarak, tekrar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne satıyor. İşte belediye suyunun hortumu ile küpünü dolduran Zirve Gıda’nın üç ortağından Ahmet Karagöz de Ensar Vakfı’nın mütevelli heyeti üyesi. Ali Osman Erilli ise AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi. Dönemin Başbakan' Tayyip Erdoğan, eşi Emine ile Erilli’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Florya Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen nikáh törenine de katılmıştı.''

ENSAR VAKFI ŞUBE BAŞKANI TECAVÜZ ETMİŞTİ

“Bu arada Çorum’da Ensar Vakfı şube Başkanı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni 52 yaşındaki Zekai İşler'in 21 yaşındaki Ö.Y’ye tecavüz, Çorum İmam Hatip Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki kardeşi E.Y.’ye de cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla mahkemelere çıktığını da belirtelim.

''İslam profesörü’ Hayrettin Karaman, ''Laik Düzende Dini Yaşamak’ adlı kitabında ''Örnek Bir Ensar Vakfı’ Şubesi olarak gösterdiği ve başkanı Zekai İşler’den övgüyle söz ettiği yazısında, İşler’in, ''Haramlardan sakındırma gurubu’ kurduğunu, arşiv hazırlama gurubu ile hafızası zayıf olan halkımızın unutmaması gereken olayları arşivleyerek unutulmasını engellemeye çalıştığını, ''Bu ülkenin bizim olduğunu vurgulamak için’ amaca uygun geziler düzenlediğini, öğrencilerle ilgilenme gurubunun Vakıf'a ilgi duyan öğrencilerin velilerine Vakfın kahvaltı vererek tanıştığını ve ''ailelerle vakıf arasında iyi ilişkiler kurmaya çalıştığını’ gurur ve heyecanla anlatmıştı.

Anlaşılan İşler’in kendi kurduğu ''haramlardan sakındırma grubu’ tecavüz ve cinsel istismarı, ''sakınılacaklar listesi’ne koymayı unutmuş olmalıydı.''

KADİR TOPBAŞ DA KURUCULARINDAN

Vakfın kurucuları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın bulunduğuna kitabında dikkat çeken Derya Kırıcı şöyle devam etti:

“Bu vakıf, üniversite öğrencilerine karşılıksız burs vermenin yanı sıra kurduğu ''Ensar Enstitüsü’ ile İmam-Hatip Lisesi mezunlarına Açık Öğretim İlahiyat Ön Lisans Programı adı altında eğitim veriyor. 2 yıllık bu programı bitirenler Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek, İlahiyat Lisans Tamamlama Programı'na (İLİTAM) geçiş hakkı elde ediyorlar. Bir uzaktan eğitim programı olan İLİTAM'ı tamamlayanlar ise 4 yıllık İlahiyat Fakültesi diploması alıyorlar.

Enstitünün birinci yıl seminer programlarını verelim ki, bu vakfın işlevi konusunda kafalarda net bir bilgi olsun:

Kur'an Okuma (Talim -Tecvid),

Arapça (Gramer-Metin),

İslam Dini Esasları (Akaid, İlmihal, Ahlak),

İslâm Dininin Temel Kaynakları,

Tefsir Usûlu, Fıkıh Usûlü, Hadis Usûlü,

İlk Dönem İslâm Tarihi,

Din Hizmetlerinde İletişim ve Halkla İlişkiler,

Tasavvuf Tarihi,

Örneklerle Peygamberimizin Öğretim Yöntemleri.

Vakfın amaçları arasında, ''Temel İslam Bilimlerinde toplumun beklentilerine cevap verecek seviyede ilahiyatçıların yetişmesine katkıda bulunma’nın yanı sıra ''Çocuk eğitimi alanında yeterli düzeyde pedagojik bilgilerle donatmak ve eğitim uygulamalarında tecrübe kazandırmak’ da yer alıyor.

Yani belli ki, çocuklar istenilen doğrultuda eğitilirken, bunun pedagojik yöntemlerle yapılması, böylece de küçük beyinler belli hedeflere yöneltilirken, fire verilmemesi amaçlanmış.''

8 ÖĞRENCİYE TECAVÜZ RAPORLA TESPİT EDİLMİŞ!
Ensar Vakfı'nda ders veren Öğretmen Muammer B.'nin, ilkokul ve ortaokulda okuyan 8 öğrenciye tecavüz ettiğinin raporla saptandığı, bu sayının artabileceği ileri sürüldü.

Karaman’da bir ilkokulda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Muammer B.'nin, Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne yakın kişilerin kiraladığı evlerde kursa gelen öğrencilere tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanması kentte infiale neden oldu.

Öğretmen Muammer B.'nin, ilkokul ve ortaokulda okuyan 8 öğrenciye tecavüz ettiğinin raporla saptandığı, bu sayının artabileceği ileri sürüldü.

Olay, tecavüze uğrayan bir ortaokul öğrencisinin durumu ailesine anlatması ve ailenin savcılığa başvurmasıyla ortaya çıktı. Başlatılan soruşmada Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda görevli sınıf öğretmeni 54 yaşındaki Muammer B.'nin, gönüllü olarak , Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne yakın kişilerin kiraladığı evlerde ders verdiği çok sayıda erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Polis tarafından gözaltına alınan öğretmen Muammer B. sorgulanırken, ilkokul ve ortaokulda okuyan 8 erkek öğrencinin tecavüze uğradığına ilişkin hastaneden rapor alındı. Sorgusunun ardından geçen 4 Mart günü adliyeye sevk edilen öğretmen Muammer B. tutuklandı.

ÜÇ KEZ EVLENİP AYRILMIŞ

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı, tecavüze uğradığı ileri sürülen öğrencilerle ilgili sağlık raporlarının konulduğu dosya için 'gizlilik' kararı verdi. Adli soruşturma devam ederkenMilli Eğitim Müdürlüğü de öğretmen Muammer B., hakkında idari soruşturma başlattı.

Karaman'ın bir köyünden olan öğretmen Muammer B.'nin 3 kez evlenip ayrıldığı ve bir çocuğu olduğu öğrenildi. Muammer B.'nin, kent merkezindeki en iyi okullardan Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda 3 yıldır görev yaptığı, bazı vakıf ve derneklerin öğrenciler için açtığı etütlerde gönüllü olarak görev yaptığı belirtildi.

OLAY HERKESİ ŞOKE ETTİ

Karaman'da bir öğretmenin küçük yaştaki erkek öğrencilere tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanması kentteki herkesi şoke ederken, gözler vakıf ve derneklerin kurs ve etüt adı altında açtığı evlere çevrildi.

Karaman Valisi Murat Koca, olayla ilgili soruşturmanın adli mercilerle yürütüldüğünü ve dava hakkında gizlilik kararı olduğunu, olayın adli vaka olduğu içinde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapılmasının daha doğru olduğunu söyledi.

ENSAR VAKFI KARAMAN ŞUBESİ: BİZİM VAKFIMIZDA DERS VERDİ

Tutuklanan öğretmen Muammer B.'nin üyesi olduğu ileri sürülen Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir- Sen Şubesi yetkilileri, olaydan büyük üzüntü duyduklarını, ancak bir kişi yüzünden camiaların suçlanmaması gerektiğini söylemekle yetindi.

Öğretmen Muammer B.'nin bir dönem gönüllü görev aldığı Ensar Vakfı Karaman Şubesi yetkilisi Ali Bağcı, 'Muammer B., bizim vakfımızda 2013 yılında 5 ay gönüllü olarak görev yapıp, öğrencilere kurs verdi. O dönemde her hangi bir şikayet ya da sorun duymadık" dedi. Öğretmen Muammer B.'nin Kayseri'de görev yaptığı dönemde Enderun Vakfı'nda da görevli olarak çalıştığı ileri sürüldü.

Sosyal medyada adı geçen vakıf ve derneklerden Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (KAİMDER) Başkanı Mehmet Sarı, kendilerine bağlı herhangi bir yurt ve ev olmadığını söyledi. Mehmet Sardı, "Adı geçen Muammer B.'nin bizde herhangi bir üyeliği ya da kaydı yoktur. Bizim yurt ya da evle işimiz yok. Biz imam hatip okullarıyla irtibatlıyız' dedi.

"Ensar Vakfı AKP'den ne istediyse almış!" haberi, 13 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ensar Vakfı AKP'den ne istediyse almış! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ensar Vakfı AKP'den ne istediyse almış! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Gündem Haberleri