Enver Aysever’den ‘ihale’ iddialarına yanıt

Enver Aysever’den ‘ihale’ iddialarına yanıt

Enver Aysever’den ‘ihale’ iddialarına yanıt Gazeteci-yazar Enver Aysever, son günlerde hakkında çıkan, "İzmir Büyükşehir Belediyesi özel ihale açtı" iddialarını yalanladı. Aysever, "Bu çalışmalardan aylık 8-10 bin liradan fazla kazanmadım" dedi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Enver Aysever, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 'Yaşam Boyu Eğitim Projesi' kapsamında 'okur yazarlık' atölyesini adrese teslim ihaleyle aldığı haberlerini yalanladı.

"Beni temsil eden firmanın ne kadar fatura kestiğini bilmiyorum ama ben bu çalışmadan aylık 8-10 bin liradan fazla kazanmadım. Öyle bahsedildiği gibi yeme-içme, ulaşım, konaklama filan da yoktu" diyen Aysever, bütün faturaları kamuoyu ile paylaşacağını açıkladı.

"AHMET HAKAN'IN YAZDIKALARI EN KİBAR ŞEKİLDE 'GERÇEK DIŞI"

ARTI TV'ye konuşan Aysever, Ahmet Hakan'ın "Biraz da bizim Enver semirsin" başlıklı yazısını Aysever'e sordu. Aysever, yazıyla ilgili şunları söyledi: "Ben Ahmet Hakan'ı ciddiye aldığım için değil, gazeteci olarak size ve kanalınıza duyduğum saygıdan dolayı yayındayım. Halkımıza hesap veremeyeceğim bir durum olmadığı ve zaten medyanın kapalı olduğu dönemde söz hakkı verdiğiniz için bağlandım. Yoksa, Ahmet Hakan'ın hakkımda her yazdığına cevap vermeye kalksam işin içinden çıkılmaz. Çünkü Ahmet Hakan'ın yazdıkları en kibar şekilde 'gerçek dışı'. Dolayısıyla bir yazının kim tarafından yazıldığına bakarak o yazının ehemmiyetini anlarız. Sizin bunu sorma hakkınız var. Ben yıllarca 'aykırı sorular' sormuş biri olarak sorulardan kaçmayı gayri ahlaki bulurum.

"Ben hayatımda hiçbir ihaleye girmedim, hayatımın hiçbir döneminde bir ihale için teklif vermedim. Dolayısıyla ihalenin içinde adımın geçmesinin dışında ihaleyle hiçbir ilişkim yok. Kopartılan 'kişiye özel ihale' iddiası tamamen yalan. Ve ben de bu konuda şöyle bir tuhaflık yaşıyorum. Haberim olmadığı, içinde olmadığım bir şeyde hesap vermek durumunda kalıyorum."

"GAZETECİLİK, YAZARLIK, TELEVİYONCULUK HARİÇ HİÇ KAZANCIM OLMADI"

Aysever, Göktaş'ın "İhaleye girmediğiniz halde İzmir Büyükşehir Belediyesi nasıl ihaleye girecek firmaya sizinle bir protokol yapmayı şart koşmuş" sorusuna şu yanıtı verdi: "Bu soruyu yanıtlayacağım ama aslında bunun yanıtını İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vermesi gerekir. Muhtemelen de verecektir çünkü ortada bir usulsüzlük yok. Ben gazetecilik, yazarlık, programcılık, tiyatro, gazeteci-yazarlık dersleri ve edebiyatçılık dışında hiçbir iş yapmadım hayatım boyunca. Siz de biliyorsunuz, gazeteciliğin sorunlu olduğu bu dönemde çeşitli firmalardan ve belediyelerden yazarlık atölyesi ya da benzeri çalışmalarla ilgili teklifler geldi ya da ben sundum. Bu teklifleri bazı firma ve kurumlar kabul etti, bazıları da etmedi. Benim Tunç Bey'le meslekten tanışıklığım olduğu için daha önce Mudanya Belediyesi'nde yaptığım yazarlık atölyesi çalışmasının İzmir'de de yapılmasının güzel olacağı söylendi ve biz geçen sene bu yönde bir çalışma yaptık. Bu yönde yapılan çalışmanın tamamı fatura mukabilinde oldu ve 2 ay sürdü. Bu süreç beğenildiği için 2021 yılında da devam edelim dediler."

"AYNI ÇALIŞMA İÇİN GEÇEN YIL ALDIĞIM 8-10 BİN LİRADAN FAZLA KAZANMADIM"

Aysever, Göktaş'ın "Peki, bu çalışmadan ne kadar ücret aldığınızı söyleyebilir misiniz?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Beni temsil eden firmanın ne kadar fatura kestiğini bilmiyorum ama ben bu çalışmadan aylık 8-10 bin liradan fazla kazanmadım. Öyle bahsedildiği gibi yeme-içme, ulaşım, konaklama filan da yoktu."

"BÜTÜN FATURALARI KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIM"

"Muhasebecimden rica ettim, kestiğim bütün faturaları kamuoyu ile paylaşacağım" diyen Aysever, "Eğer bu iş 9 ay sürecek olursa, altını çiziyorum, daha bir kuruş para almış değilim, ben ayda maksimum 15 bin lira alacağım. Henüz daha sözleşmem olmadığı için 10 bin lira da, 12 bin lira da olabilir. Dolayısıyla şöyle düşünün, yalanın boyutunu anlayın: Ayda 8 saatten 9 ayda 72 saatlik bir ders, pandemi olmadığı sürece her ay 6 gün evimden, ailemden ayrı kalacağım bir süreç, sonuç itibariyle bundan kazanacağım para maksimum eğer zam yapılırsa 15 bin lira. Ama aracı firma ihaleyi neyle kazandı, ne kadar kâr ediyor, bunun benimle uzaktan yakından ilişkisi yok" ifadelerini kullandı.  

"Enver Aysever’den ‘ihale’ iddialarına yanıt" haberi, 15 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 15 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Enver Aysever’den ‘ihale’ iddialarına yanıt haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Enver Aysever’den ‘ihale’ iddialarına yanıt 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  2. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  3. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  4. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  5. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  6. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  7. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  8. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  9. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  10. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  11. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  12. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  13. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  14. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  15. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  16. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  17. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  18. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  19. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
  20. 17:03 CHP'den Beştepe'ye: Özgür Özel'den Randevu Talebi
Gündem Haberleri