Epsteın Dosyasında adı geçen iki Türk: Özel jetine bindi ve Epstein Adası ziyaret ettiler

Epsteın Dosyasında adı geçen iki Türk: Özel jetine bindi ve Epstein Adası ziyaret ettiler

Epsteın Dosyasında adı geçen iki Türk: Özel ... ABD'li milyarder Jeffrey Epstein'in cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı suçlamalarını içeren 943 sayfalık iddianamesinde, iki Türk vatandaşının adı yer alıyor.

Kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanırken hapiste ölü bulunan ABD’li milyarder Jeffrey Epstein davası, kamuoyuna paylaşılan belgelerle birlikte tekrar gündeme geldi.

Savcılığın hakkında 943 sayfalık iddianamesiyle birlikte Epstein ile ilişkisi olan yeni isimler de ortaya çıkıyor.

Amerika'nın Sesi (VOA) Türkçe'ye göre, reşit olmayan genç kızlara cinsel istismarla suçlanan Epstein, özel uçağıyla çocukları kendi adasına taşıdığı iddiasıyla karşı karşıya kalmıştı. Mahkeme belgelerinde, Epstein'in özel uçağının pilotuna Türkiye'den de çocuk taşınıp taşınmadığı sorusu, konunun Türkiye'de büyük ilgi görmesine yol açtı.

JEFFREY EPSTEIN DAVASINDA ADI GEÇEN İKİ TÜRK İSMİ

İddianamede şu ana kadar bilinenlere göre, iki Türk vatandaşının adı geçiyor. Ek belgelere göre, bu kişilerin Epstein'in uçağıyla seyahat edenler arasında olduğu ifade ediliyor. Belgeye göre, söz konusu kişilerin isimleri Refia Banu Küçükköylü ve Turabi Fırat olarak belirlenmiştir.

O tarihlerde Amerika'da emlak danışmanlığı yaptığı bilinen Refia Banu Küçükköylü, Türkiye'de 1991 yılında Start TV'nin düzenleidği güzellik yarışmasına katılmıştır. Banu Küçükköylü'nün adı daha önce İngiliz medyasında, Prens Andrew ile Epstein arasındaki ilişkiye dair haberlerde de yer almıştı.

Küçükköylü'nün, Epstein'in uçağında, taciz iddialarıyla dava açan Virginia Giuffre ile birlikte seyahat ettiği öne sürülmüştü. İngiliz medyası, Epstein'ın cinsel istismar suçlarından Küçükköylü'nün haberdar olup olmadığı konusunda bilgiye sahip olmadığını belirtmişti.

EPSTEIN'İN PİLOTU SESSİZ KALMA HAKKINI KULLANDI

Epstein'in özel uçağına binecek olan diğer Türk vatandaşı Turabi Fırat'ın, o dönemde ABD'de bir beş yıldızlı otelde yiyecek içecek müdürü olarak görev yaptığı iddia edilmektedir. Bu kişinin muhtemelen iş amaçlı olarak Epstein'in uçağına bindiği düşünülmektedir.

Epstein'in özel uçağının pilotunun sessiz kalma hakkını kullanarak yöneltilen soruları cevapsız bıraktığı ifade ediliyor. 

İddianameye göre, Epstein'in pilotu olan Nadya Marçinko, yargıcın kendisine diğer ülkelerden ve Türkiye'den kız çocuklarının ABD'ye getirilip getirilmediği konusundaki soruyu yanıtsız bırakma hakkını kullandığını ifade ederek bu konuyla ilgili bir yorumda bulunmamıştır.

Kamuoyuyla paylaşılan mahkeme belgelerinde, isimleri açıklanmayan ve gizli tutulan kişiler de bulunmaktadır. Açıklanan iddianamenin aslında Epstein davasıyla ilgili çok fazla yeni veya daha önce bilinmeyen bilgi sunmadığı yorumları da yapılmaktadır.

 

EPSTEİN ADASIDA GİDEN TÜRK BANU KÜÇÜKKÖYLÜ VİDEOSU

 

"Epsteın Dosyasında adı geçen iki Türk: Özel jetine bindi ve Epstein Adası ziyaret ettiler" haberi, 11 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Epsteın Dosyasında adı geçen iki Türk: Özel jetine bindi ve Epstein Adası ziyaret ettiler haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Epsteın Dosyasında adı geçen iki Türk: Özel jetine bindi ve Epstein Adası ziyaret ettiler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:00 Demet Akalın, Zuhal Topal ile ilgili yıllar sonra itirafta bulundu
  2. 10:38 Nico Hulkenberg: Audi için yarışmak özel olacak
  3. 10:24 4 askeri görmek herkesin harcı, 5. askeri bulmak ise üstün zeka ister: Sadece 9 saniyeniz var
  4. 10:20 Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
  5. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
  6. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  7. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  8. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  9. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  10. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  11. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  12. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  13. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  14. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  15. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  16. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  17. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  18. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  19. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  20. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
Gündem Haberleri