Erbakan: İktidarın durumu ortada, çözüm altılı masa mı, hayır; bu iş Milli Görüş ile çözülür

Erbakan: İktidarın durumu ortada, çözüm altılı masa mı, hayır; bu iş Milli Görüş ile çözülür

Erbakan: İktidarın durumu ortada, çözüm altı... Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, partisinin Temmuz Ayı İl Başkanları Toplantısı’na katıldı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Evet, iktidarın durumu ortada. Peki çözüm ne, altılı masa mı. Bu iş ne kasa başındakilerle çözülür ne de masa başındakilerle, bu iş Milli Görüş ile çözülür” dedi.

Yeniden Refah Partisi’nin genel merkezinde düzenlenen toplantı öncesi düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Fatih Erbakan, Madrid’deki NATO zirvesi hakkında, “Orada referandum, mutabakat zaptı olarak adlandırılan bir belge imzalandı. Bu imzacı ülkeler açısından hiçbir resmi bağlayıcısı olmayan bir iyi niyet belgesi. Bunu bir resmi bağlayıcısı olması için imzacı ülkelerin parlamentolarında kabul edilmesi lazım. Buradaki maddelere uyulmaması halinde de hangi yaptırımlarla karşı karşıya kalınacağı da bu belgede belirtilmesi lazım. Diplomatik zafer olarak sunulan bu olayın herhangi bir kazanım olarak değerlendirilmesi asla mümkün değildir” dedi.

“Türkiye, İsveç ve Finlandiya’yı 2 ay dahi NATO’nun kapısında bekletememiştir”

Fatih Erbakan, konuşmasına “Sonuç olarak Avrupa Birliği'nin kapısında 60 seneden beridir bekletilen ve hala da üyelik ısrarlarını sürdürüp kapıda beklemeye devam eden Türkiye, İsveç ve Finlandiya’yı 2 ay dahi NATO’nun kapısında bekletememiştir. Böyle bir ‘u’ dönüşünün, cumhurbaşkanının vetosunu son anda çekmesinin arkasında, zirveden kısa süre öncesinde Biden’ın kendine telefon açmasına ve orada bir ikili görüşmenin yapılmasının bunu vaat edilmesinin etkili olduğu anlaşılmaktadır” diye konuştu.

“Çıkıp diyorlar ki ‘Türkiye’de ekonomi çok iyi 20 senede araç sayısı 8 buçuk milyondan 26 milyona çıktı’. Bu kalkınma dediğiniz şey tüketimin artmasıyla değil üretimin artmasıyla olur. Bu refah seviyesinin değil, ihtiyacın ve tüketimin arttığını gösterir. Bu 20 seneden bu yana dışarıya milyarlarca dolar döviz verdiğimizi gösterir, çünkü bu araçların büyük kısmı ithal. Biz borçlanarak bu araçları aldık” diyen Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, AK Parti’nin 20 yıllık eğitim politikalarını da eleştirdi.

“Çözüm altılı masa mı, hayır”

Altılı masa diye adlandırılan 6 muhalefet partisinin birleşiminin çözüm olmayacağını, çözümün Milli Görüş ile hallolacağını belirten Fatih Erbakan, “Evet, iktidarın durumu ortada. Dış politikada, ekonomide, eğitimde, tarım ve hayvancılıkta anlattık. Peki çözüm ne, altılı masa mı. Elbette ki hayır. İktidardakileri kasa başındakiler olarak, masadakileri de masa başındakiler olarak ifade ediyoruz. Bu iş ne kasa başındakilerle çözülür ne de masa başındakileri, bu iş Milli Görüş ile çözülür” dedi.

“Kurtuluş ancak ve ancak Milli Görüş ile Yeniden Refah Partisi’dir”

Altılı masada bulunan liderlerin bazılarının zamanında ülke yönetiminde olduğunu, o süreçlerde ülkede atılan yanlış adımlarda bizzat imzaları bulunduğunu söyleyen Fatih Erbakan, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Masa başındakilerden biri CHP, 28 Şubat'ın en ateşli savunucularından, İstanbul Sözleşmesi'nin hayranı CHP. Ayasofya’nın cami olmasına üzülen, parti içinde resmi olarak LGBT Komisyonu kuran CHP. 'Bizim iktidarımızda LGBT’li olmak dezavantajlı olmaktan çıkacak, LGBT’lilere haklarını vereceğiz' diyen CHP. 50 senedir iktidarda yoktunuz lakin 1989’da bütün belediyeleri siz aldınız. O belediyeleri eline yüzüne bulaştırdın. 1994’te millet koşa koşa Refah Partisi’ne belediyeleri teslim etti ve kurtuldu.

Şu anda da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) iktidarı eleştirdiğiniz konuları aynen kendiniz yapıyorsunuz. Borç ve faiz ekonomisini yürütüyorsunuz. İktidar 8,60 dolar faizle borçlanıyor, siz yüzde 10,50 dolar faiz ile borçlanıyorsunuz İBB’de ve o borcun faizini de ulaşıma zam yaparak, İstanbul halkına verdiğiniz hizmetlere zam yaparak İstanbul halkından tahsil ediyorsunuz. Ne kasa başındakilerden ne de masa başındakilerden millete hayır gelmesi mümkün değildir. Kurtuluş ancak ve ancak Milli Görüş ile Yeniden Refah Partisi’dir. Parti olarak kasa başındakiler ve masa başındakilerin oyununu bozacağız. Erbakan Hocamız yıllarca bunun mücadelesini verdi.” 

"Erbakan: İktidarın durumu ortada, çözüm altılı masa mı, hayır; bu iş Milli Görüş ile çözülür" haberi, 23 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 23 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erbakan: İktidarın durumu ortada, çözüm altılı masa mı, hayır; bu iş Milli Görüş ile çözülür haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erbakan: İktidarın durumu ortada, çözüm altılı masa mı, hayır; bu iş Milli Görüş ile çözülür 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  2. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  3. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  4. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  5. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  6. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  7. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  8. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  9. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  10. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  11. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  12. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  13. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  14. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  15. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  16. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  17. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  18. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  19. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  20. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
Politika Haberleri