Erbil'de Türk diplomatlara suikast! 1 şehit...

Erbil'de Türk diplomatlara suikast! 1 şehit... Irak’ın Erbil kentindeki bir lokantada silahlı saldırı yaşandı. Silahlı saldırıda ölü ve yaralılar olduğu belirtildi. Türk konsolosluk çalışanlarının da...

Son dakika gelen bilgilere göre; Irak’ın Erbil kentinde bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğunda çalışan bir kişi şehit oldu.

Irak’ın Erbil kentindeki bir lokantada silahlı saldırı yaşandı. Silahlı saldırıda ölü ve yaralılar olduğu belirtildi. Türk konsolosluk çalışanlarının da olduğu belirtiliyor. Anadolu Ajansı’nın verdiği bilgilere göre en az 1 diplomat şehit oldu.

REUTERS’E GÖRE 3 TÜRK DİPLOMAT ŞEHİT OLDU

Reuters’a konuşan iki Kürt güvenlik görevlisi en az 3 Türk diplomatın şehit düştüğünü söyledi. Reuters’a konuşan kaynaklar silahlı saldırganların diplomatlar yemek yerken ateş açtığını öne sürdü. Irak Devlet Televizyonu, Erbil Başkonsolos Yardımcısı’nın şehit düşen diplomatlardan biri olduğunu açıkladı.

SUSTURUCULU SİLAHLARLA SALDIRI

Erbil’de Türk konsolosluk çalışanlarının bulunduğu restorana yapılan saldırının susturuculu silahlarla saldırı düzenlendiği iddia edildi.

ERBİL’DEKİ HUGGA RESTORAN

Türkiye Başkonsolosluğu’ndan gelen personellere yönelik saldırının Erbil’deki Huqqa isimli bir Türk lokantası olduğu belirtildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN MİSİLLEMESİ Mİ?

Ankara’daki güvenlik kaynakları tarafından Kandil’n Kortek Virajları bölgesinde 27 Haziran perşembe günü yapılan operasyona yönelik PKK’nın misillemesi olarak değerlendiriliyor.

PKK’nın üyesi Diyar Garp Muhammed, MİT ve TSK’nın ortak operasyonuyla öldürülmüştü.

DIŞİŞLERİ: FAİLLERİN BULUNMASI İÇİN GİRİŞİMLERİMİZ SÜRÜYOR

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bugün (17 Temmuz) öğleden sonra Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi Başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada, uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur. Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir.

Saldırının yaşandığı mekanın ise bir Türk lokantası olduğu belirtildi. AA muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli diplomatlar, yemek yemek için gittikleri restoranda

silahlı saldırıya uğradı. Restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları içeri girdikten sonra sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırgan, doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı.

SALDIRGANLARI YAKALAMAK İÇİN YOLLAR KAPATILDI

Saldırı sonucu bir Türk diplomat olay yerinde şehit oldu. Erbil Emniyet Müdürü Abdulhalik Talat, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını, daha sonra detaylı açıklamanın yapılacağını söyledi. Kaçan saldırgan veya saldırganların yakalanması için Erbil’den diğer kentlere giden tüm yolların trafiğe kapatıldığı belirtildi.

CHP'DEN AÇIKLAMA GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün komşularımızın, bütün ülkelerin şunu bilmesi lazım; bizim diplomatlarımız, yurt dışında çalışan arkadaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyorlar. Onlara yapılan her saldırı Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılmış bir saldırıdır ve biz bunu asla ve asla hoş görmeyiz ve bunun mutlaka nedenlerini öğrenmek isteriz." dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğundaki bir görevlinin şehit edildiği saldırıya ilişkin İstanbul dönüşü, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erbil'den acı bir haber geldiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanlığına bağlı görevlinin, bir lokantada saldırıya uğramasının ve hayatını kaybetmesinin, herkesi derinden üzdüğünü söyledi.

Saldırının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu aradığını ve kendisinden bilgi aldığını aktaran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bazı bilgiler verdi Sayın Dışişleri Bakanı. Tabi faillerin yakalanması en büyük arzumuz. Gerek Bağdat gerek Erbilile görüşmeler devam ediyor. Umarım önümüzdeki süreç içinde failler yakalanır. Biz önce şunu ifade etmek isteriz. Bütün komşularımızın, bütün ülkelerin şunu bilmesi lazım; bizim diplomatlarımız, yurt dışında çalışan arkadaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyorlar. Onlara yapılan her saldırı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yapılmış bir saldırıdır ve biz bunu asla ve asla hoş görmeyiz ve bunun mutlaka nedenlerini öğrenmek isteriz. Erbil ve Bağdat bu bağlamda gerekli özeni umuyorum göstereceklerdir. Faillerin bir an önce bulunması ve gerekli cezanın verilmesi konusunda çaba harcamalarını isteriz, bu da bizim en büyük dileğimizdir."

CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz'de , Erbil’de Dışişleri personeline yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP’li Çeviköz açıklamada şöyle konuştu: “Erbil’de Türkiye Başkonsolosluğu çalışanlarının da bulunduğu restorana saldırı düzenlendiğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Menfur saldırıda maalesef bir Dışişleri personelimiz hayatını kaybetmiş ve iki personelimiz yaralanmıştır. Erbil Başkonsolosluğu görevlilerimize yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet diliyor, acılı ailesine ve Dışişleri camiasına sabırlar diliyoruz. Saldırının kim veya kimler tarafından gerçekleştirildiğinin derhal tespit edilmesi temennisiyle;  saldırıda yaralanan çalışanlarımıza acil şifalar diliyoruz”.

"Erbil'de Türk diplomatlara suikast! 1 şehit..." haberi, 17 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Erbil'de Türk diplomatlara suikast! 1 şehit... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erbil'de Türk diplomatlara suikast! 1 şehit... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  2. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  3. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  4. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  5. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  6. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  7. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  8. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  9. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
  10. 19:14 Önceki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Netanyahu'nun istifasını talep etti
  11. 19:09 Borsa günü gerileyerek kapattı
  12. 19:09 Fatih Terim'in Panathinaikos'u: Yunanistan'da Çifte Kupa Hedefi!
  13. 19:06 24 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  14. 19:03 Borrell: Gazze'deki İsrail Saldırılarına Sert Tepki
  15. 18:54 Samsun'da Deniz Somonu: Lezzet ve Ekonomi Bir Arada!
  16. 18:50 Erdoğan, 23 Nisan'daki TBMM Oturumu Yerine İsmailağa Cemaati Liderinin Cenazesine Katıldı
  17. 18:46 Galatasaray'da şampiyonluk için kritik son 5 hafta başladı!
  18. 18:46 İngiltere, savunma bütçesini artırmayı planlıyor
  19. 18:45 Ev Yapımı Parmak Tatlısı: Geleneksel Lezzetin Sırrı!
  20. 18:15 Yeni Araştırma: Şarkı Sözleri Daha Öfkeli ve Tekrarlı Hale Mi Geliyor?
Haberleri