'Erdoğan 3. kez aday olamaz' diyen hakim, meslekten ihraç edildi

'Erdoğan 3. kez aday olamaz' diyen hakim, meslekten ihraç edildi

'Erdoğan 3. kez aday olamaz' diyen hakim, me... Hakim Ahmet Çakmak'ın iç hukukta sonuç alamayınca AİHM'e gönderdiği başvuru dilekçesi PTT tarafından 'kaybedildi' ve kendisine 500 lira tazminat ödendi. HSK tarafından meslekten ihraç edilen hakimin itirazı ise dikkkate alınmadı.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, 14 - 28 Mayıs öncesi "Cumhurbaşkanının görev süresi beş senedir. Bir kimse en fazla iki defa cumhurbaşkanı seçilebilir" maddesine dayanarak Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha aday gösterilmesini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıyan Hakkari hakimi Ahmet Çakmak'ın başına gelenleri söyledi.

Çakmak'ın dilekçeyi 31 Mart'ta PTT'ye verdiğini, burada "Cumhurbaşkanlığı seçimleri 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacaktır. Başvurumu bugün posta yolu ile gönderdiğimde başvurum 11 ila 15 gün arasında sizlere ulaşacaktır. 14 Mayıs 2023 seçim tarihinden önce mümkünse karar verebilmeniz için bir aylık süreniz olacaktır. Ortada anayasayı ihlal eden bir iktidar ve onun emrinde olan YSK vardır. Seçimlerde her türlü hileyi yapacaklardır" söylediğini belirten Terkoğlu, şu şekilde devam etti:

"Hakim Çakmak, 10 Nisan gibi AİHM’ye postasının ulaşmasını bekliyordu. Ancak olmadı. Neden mi? Posta yolda kayboldu da o yüzden. PTT'den hakim Ahmet Çakmak'a seçimlerin ikinci turundan bir gün sonra 29 Mayıs’ta verilen yanıtta şu şekilde yazıyordu: 'Gönderinin akıbetinin belirlenemediği...' PTT, kaybettiği eleştiri posta için hakim Çakmak’a ortalama 500 TL tazminat da ödedi. Ancak atı alan Üsküdar’ı geçmişti.

'İNTİKAM OPERASYONU BAŞLADI'

Hakim Çakmak gene de vazgeçmedi. 20 Haziran’da AİHM'ye dilekçesini yeniden yolladı. İlginçtir, aynı gün, daha önce kaybolan postası bulunup AİHM'ye teslim edildi. Derken Ahmet Çakmak’tan intikam operasyonu başladı. İşareti 11 Haziran’da Sabah gazetesi verdi. 'HSK’dan hadsiz hakime soruşturma' başlıklı haberde YSK’ye başvuru yapan hakim için soruşturma izni verildiği ilan edildi.

'HAKİMLİKTEN İHRAÇ EDİLDİ'

Aslında Çakmak hakkında daha önce açılmış bir başka soruşturma ve verilmiş ceza da vardı. Sebebi de Çakmak’ın bazılarına göre sıra dışı tutumlarıydı. Hakim Çakmak, Yargıçlar Sendikası üyesiydi. Kararları da tavrı da son dönemin yargı iklimine uymuyordu.

2021 senesinde, Akçakale hakimiyken, önüne getirilen 12 yaşında iki çocuğun tutuklanması talebini reddederken, talep eden savcının eğitimden geçirilmesi gerektiğini tutanağa yazmıştı. Ya da Akçakale Adliyesi’nde boş bir bölümün hakimler ve savcılar için spor alanı olmasını talep etmişti. Adliyedeki resmi aracın özel işlerde kullanılmasına karşı çıkmıştı. Bunlar soruşturma konusu yapılmıştı. Çakmak buna dayanarak ilk kez yer değiştirme cezası almış, Hakkari’ye sürülmüştü.

Yetmedi...

Cezaya itiraz eden sert bir dilekçe yazdı. Yaşadığı vakaları Güldür Güldür Şov’un parodilerine benzetti. Dilekçedeki ifadelere bir soruşturma daha açıldı. İkinci kez yer değiştirme cezası aldı.

İşte bu iki yer değiştirme cezası gerekçe gösterilerek, seçimden bir ay sonra 6 Temmuz’da hakimlikten ihraç edildi. (...)"

"'Erdoğan 3. kez aday olamaz' diyen hakim, meslekten ihraç edildi" haberi, 22 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Erdoğan 3. kez aday olamaz' diyen hakim, meslekten ihraç edildi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Erdoğan 3. kez aday olamaz' diyen hakim, meslekten ihraç edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Cumhuriyet Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  2. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  3. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  4. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
  5. 02:17 İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!
  6. 02:15 Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
  7. 02:14 Pastane usulü kurabiye için ihtiyacınız olan 1 bardak!
  8. 02:13 Pastane tadını bulamayan bu tarifi denesin! En güzel un kurabiyesi tarifi
  9. 02:12 Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
  10. 02:11 İrmik helvasını ipeksi yumuşaklığa ulaştıran sır!
  11. 02:09 Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!
  12. 02:07 Kişilik testi: İlk gördüğünüz şey stresle nasıl başa çıktığınızı ortaya çıkarıyor!
  13. 02:06 Avustralya’nın eski lideri Morrison’dan ‘kaygı bozukluğu’ itirafı geldi
  14. 02:04 Milyonlarca yıllık mucize 150 dakikada gerçekleşti!
  15. 02:03 Eski IMF başkanına hapis cezası isteniyor
  16. 02:02 Hisseler tavan yaptı! 20 yıldan sonra ilk kez: Dev şirket temettü dağıtacağını duyurdu
  17. 02:00 ABD'de bir George Floyd vakası daha gerçekleşti: Polisin boynuna bastırdığı adam hayatını kaybetti
  18. 01:59 ABD'de bu yılki ilk iflas geldi: Republic First Bank kapatıldı
  19. 01:57 Meksika lideri Obrador'dan ABD'deki Filistin protestolarına müdahaleye tepki geldi
  20. 01:55 Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek
Gündem Haberleri