Erdoğan "Aç olanları siz doyurun" demişti / CHP, Erdoğan'ın bu sözünü hatırlatarak yanıt verdi: Afette zarar

Erdoğan "Aç olanları siz doyurun" demişti / ... Erdoğan "Aç olanları siz doyurun" demişti / CHP, Erdoğan'ın bu sözünü hatırlatarak yanıt verdi: Afette zarar görenlerin cebinden tek kuruş çıkmasına izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 Haziran 2021'de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak "Sözde siyasi parti genel başkanı olarak çıkıp konuşanlara, durmadan hep iftira. Neymiş; millet açmış, bundan bahsediyorlar. Aç olarak dolaşanları buyurun, siz de doyuruverin!" ifadelerini kullanmıştı.
Erdoğan'ın bu tepki çeken sözlerini CHP'liler unutmadı.
Devletin yapamadığını yapmak için harekete geçti. 


"Afette zarar görenlerin cebinden tek kuruş çıkmasına izin vermeyeceğiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yangında evleri zarar gören vatandaşların cebinden tek kuruş çıkmasına izin vermeyeceklerini söyledi: 

"TOKİ ve AFAD, kendi üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışıyorlar. Ancak vatandaşlara belli bedeller karşılığında imza isteniyor. Vatandaşların borçlandırılacağı yönünde bilgiler var. İster TOKİ, ister AFAD, yanan binaların parasını vatandaşlarımızdan isterse vatandaşlarımıza yüklenen tüm borcu karşılayacağız. Bunu hükümet yaparsa memnun oluruz ama yapmazsa biz yapacağız" 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, orman yangınlarında zarar gören alanlarda incelemelerde bulunmak üzere Muğla'ya gitti.

İlk olarak Bodrum'un Mazı Mahallesi'ne giden Kılıçdaroğlu, buradaki incelemelerinin ardından sırasıyla Milas'ın Türkevleri ve Ören mahallerine geçti. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, incelemelerinin ardından Menteşe'deki Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş'ın katılımıyla basına kapalı toplantı yaptı.

Milleti borçlandırıyorlar

Kılıçdaroğlu Muğla'da çıkan orman yangınlarından dolayı vatandaşların büyük fedakarlık gösterdiğini ve bu uğurda şehit verdiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, bu mücadeleyi veren vatandaşların ceplerinden tek kuruş çıkmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Büyükşehir belediyelerimiz tarafından telef olan hayvanların tümü karşılanacak. Yem ihtiyaçları, beyaz eşyaları, arı kovanı, keçi boynuzu, zeytin fidanı olmak üzere bunların tamamı belediye başkanlarımızca karşılanacak. Seraları zarar görenlerin ihtiyaçları giderilecek. TOKİ ve AFAD, kendi üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışıyorlar. Ancak vatandaşlara belli bedeller karşılığında imza isteniyor. Vatandaşların borçlandırılacağı yönünde bilgiler var. İster TOKİ, ister AFAD, yanan binaların parasını vatandaşlarımızdan isterse vatandaşlarımıza yüklenen tüm borcu karşılayacağız. Bunu hükümet yaparsa memnun oluruz ama yapmazsa biz yapacağız. Orman yangınları söndürülmesi için her şeyi yapan şehit veren bir şehirde vatandaşlarımızın elini cebine atmasına göz yummayız" dedi.

 

"Erdoğan "Aç olanları siz doyurun" demişti / CHP, Erdoğan'ın bu sözünü hatırlatarak yanıt verdi: A." haberi, 28 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 28 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan "Aç olanları siz doyurun" demişti / CHP, Erdoğan'ın bu sözünü hatırlatarak yanıt verdi: A.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan "Aç olanları siz doyurun" demişti / CHP, Erdoğan'ın bu sözünü hatırlatarak yanıt verdi: A.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  2. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  3. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  4. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  5. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  6. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  7. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  8. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  9. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  10. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  11. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  12. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  13. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  14. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  15. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  16. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  17. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  18. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  19. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  20. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
Politika Haberleri