Erdoğan: Adalet dağıtamayan bir devlet, temeli çürük bir bina gibi yıkılıp gitmeye mahkûmdur

Erdoğan: Adalet dağıtamayan bir devlet, temeli çürük bir bina gibi yıkılıp gitmeye mahkûmdur

Erdoğan: Adalet dağıtamayan bir devlet, teme... "Devlet ancak ve ancak adalet üzerinde yükselir"

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, adalet vurgusu yaptığı konuşmasında, "Adalet dağıtamayan, vatandaşına adaletle hükmedemeyen bir devlet, tıpkı temeli çürük bir bina gibi yıkılıp gitmeye mahkûmdur" dedi. 

Dolmabahçe Sarayı'nda İslam Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı Açılış Kongresi düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi:

"Devlet ancak ve ancak adalet üzerinde yükselir"

"Devletin görevi hepsi eşit haklara sahip vatandaşlarına güvenlikten temel ihtiyaçların karşılanmasına her alanda birinci sınıf hizmet vermektir. Hiç şüphesiz devlet de kendi içinde bir güçler dengesine sahiptir.

Demokratik sistemin omurgasını oluşturan erkler arasında çekişme, çatışma, ve ya yıkıcı rekabet yaşanması halindeyse bunun zararını toplum görmektedir. Yasama, yürütme ve yargı arasındaki denge kadar bunların her birinin kendi içindeki uyumu da önemlidir.

Adalet hizmetlerinin sunumunda ideolojik taassuba ve bürokratik oligarşiye asla yer olmamalıdır. Adalet sadece mülkün temeli değildir aynı zamanda devlet mimarisini bir arada tutan kilit taşıdır.

Devlet ancak ve ancak adalet üzerinde yükselir, gelişir, güçlenir, büyür. Adalet dağıtamayan, vatandaşına adaletle hükmedemeyen bir devlet, tıpkı temeli çürük bir bina gibi yıkılıp gitmeye mahkumdur.

"Yargıda birliği temin ve tesis ettik"

Türkiye olarak geçmişte yaşadığımız tecrübeler ışığında, son 20 yılda bilhassa adalet hizmetlerinin kalitesini artıracak pek çok adım attık. Sivil yargı askeri yargı ayrımını ortadan kaldırarak yargıda birliği temin ve tesis ettik. UYAP'ı hayata geçirerek teknolojik ve bilimsel gelişmeleri yargının hizmetine sunduk. Uzlaştırmacılık ve arabuluculuk sistemlerini kurarak taraflara kolaylık getiren alternatif çözüm yollarını uygulamaya koyduk. Anayasa mahkemesine bireysel başvuru imkanı, lekelenmeme hakkı, kamu denetçiliği kurumu, Türkiye insan hakları kurumu, kişisel verileri koruma kurumu gibi pek çok reformu hayata geçirdik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçerek tarihimizde ilk defa güçler ayrılığı ilkesini tam manasıyla ülkemizde tesis ettik" dedi.

Adalet hizmetleri ve insan hakları başlıkları altında yapılanlar, ne kadar büyük olursa olsun hiçbir zaman yeterli değildir. Hayatın sürekli değiştiği, değişimin beraberinde yeni sorunlar ürettiği bir iklimde, hukuk sisteminin bunun dışında kalması düşünülemez. Ülkeyi yönetme sorumluluğunu taşıyan siyasetçiler olarak biz de meseleye böyle bakıyor, mevzuatımızı sürekli geliştiriyoruz.

"Yunanistan'ın şımarıklığına tepki gösterilmiyor"

Müslümanlara yönelik arızi bakış açısının ürünü kin ve nefret dalgalarının olumsuz etkisi hemen yanı başımızda bugün de devam ediyor. Batı komşumuz Yunanistan'ın göçmenlere karşı sergilediği tavır artık vahşet boyutuna varmıştır. Mülteci botlarının denizin ortasında batırılmasında göçmenlerin işkence edilerek ve sorularak geri itilmesine varan zulümlere her gün bir yenisi ekleniyor. Yunanistan'ın bu şımarıklığına ve zalimliğine batı ülkeleri kayda değer bir tepki de göstermiyor. Sınır hattın ve nazi kamplarını andıran mülteci barınaklarından yansıyan görüntüler karşısında sürdürülen aymazlık hepimizi derinden üzüyor.

Benzer bir tavra terörizmle mücadele konusunda da şahit oluyoruz. Suriyeli, Iraklı, Afrikalı göçmenlere kapı duvar olan kurumlar, sıra PKK'lı ve FETÖ'cü teröristlere gelince olabildiğince hoş görülü davranıyor. 15 Temmuz Gecesi 250 vatandaşımızı şehit eden darbeciler bugün birçok Avrupa ülkesinde ellerini kollarını sallayarak özgürce gezebiliyor.

"FETÖ ele başının malikanesinin kapısını çalan olmadı"

Verdiğimiz klasörler, bütün bu klasör dolusu belge ortada lakin barındığı ülkenin güvenlik birimlerinden FETÖ ele başının malikanesinin kapısını çalan hala olmadı. Türkiye'nin 252 evladını şehit verdiği darbe teşebbüsü sonrasında attığı hukuki adımları eleştirenlerin bugün darbe söylentileri karşısında aldığı sert tedbirleri hepimiz görüyoruz." (DHA)

"Erdoğan: Adalet dağıtamayan bir devlet, temeli çürük bir bina gibi yıkılıp gitmeye mahkûmdur" haberi, 23 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 23 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: Adalet dağıtamayan bir devlet, temeli çürük bir bina gibi yıkılıp gitmeye mahkûmdur haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Adalet dağıtamayan bir devlet, temeli çürük bir bina gibi yıkılıp gitmeye mahkûmdur 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  2. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  3. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  4. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  5. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  6. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  7. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  8. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  9. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  10. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  11. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  12. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  13. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  14. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  15. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  16. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  17. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  18. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  19. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  20. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
Politika Haberleri