Erdoğan Atatürk'ü övünce, ilahiyatçı yazar rahatsız oldu

Erdoğan Atatürk'ü övünce, ilahiyatçı yazar rahatsız oldu

Erdoğan Atatürk'ü övünce, ilahiyatçı yazar r... Yıldız Sarayı’nın açılış törenindeki konuşmasında Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ten övgüyle bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, ilahiyatçı-yazar Ali Rıza Demircan’dan tepki gösterdi.

Milli Saraylar Başkanlığı tarafından restorasyon, peyzaj ve iyileştirme çalışmaları tamamlanan Beşiktaş’taki Yıldız Sarayı‘ açıldı. Açılış töreninde konuşan Erdoğan, sarayın milli mücadele tarihinde de özel bir yeri bulunduğunu şu sözlerle ifade etti:

"Gazi Mustafa Kemal, Bandırma Vapuru’yla yola çıkmadan bir gün önce buraya gelmiş ve Sultan Vahdettin‘le görüşmüştür. Gazi Mustafa Kemal, o tarihi görüşmeyi şöyle anlatır:

‘Yıldız Sarayı’nın ufak bir salonunda Vahdettin’le adeta diz dize denecek kadar yakın oturduk. Salonun Boğaziçi’ne doğru açılan penceresinden gördüğümüz manzara şu; birbirine paralel hatlar üzerine düşman zırhlıları bordalarındaki toplar sanki Yıldız Sarayı’na doğrulmuş. Vahdettin hiç unutmayacağım şu sözlerle konuşmaya başladı. ‘Paşa paşa, şimdiye kadar devlete çok hizmet ettin. Bunların hepsi artık bu kitaba girmiştir ve tarihe geçmiştir. Bunları unutun, asıl şimdi yapacağın hizmet hepsinden mühim olabilir. Paşa paşa, devleti kurtarabilirsin.’ Bunun üzerine Gazi Mustafa Kemal, Sultan Vahdettin’e şu cevabı verir; ‘Merak buyurmayın efendimiz, noktay-ı nazarı şahanenizi anladım. İrade-i seniyyeniz olursa hemen hareket edeceğim.’ ‘Muvaffak ol’ hitabına mazhar olduktan sonra huzurdan çıktım, ayaklarımızın patırtısını işittirmeden saraydan uzaklaştık.'"

İLAHİYATÇI YAZARDAN ERDOĞAN’A TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuşmasına tepki gösteren İlahiyatçı-yazar Ali Rıza Demircan, yayın yönetmenliğini yaptığı Mirat Haber sitesinde bir yazı kaleme aldı.

‘Mustafa Kemale övgü Cumhurbaşkanımıza mı kaldı?’ başlıklı yazıda, "Biz Cumhurbaşkanını övgü düzmesi için değil planlı ve programlı olarak İslamî ve demokratik karşıt atılımlar yapması için seçtik" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı ise şöyle:

"ZALİMİ ZALİME SALDIRTMAK ALLAH’IN YASASIDIR

‘Zalime zalime saldırtmak’ Allah’ın Kur’ân’da bildirdiği yasasıdır. (En’am 129)

Allah, Osmanlıya verdiği iktidar nimetini, liyakatini yitirdiği için geri aldı.

Allah, Osmanlının kendi eliyle yetiştirdiği çocuklarını birer adalet kamçısı gibi kullandı. Saltanatı başlarına yıktı, sömürdükleri hilafeti ellerinden aldı. Ruhunu yitiren tekkelere kilit vurdurttu. Kendisine şirk aracı kılmaya başladıkları türbelerini kapattı.

Her işi yerli yerinde yapan Allah, Osmanlı yönetimi gibi İslam nimetinin kadrini bilmeyen milletimizi gavur yasalarına mahkum etti. Yalnızca yeterince kullanamadığı harflerine değil, musikisine bile yasak konuldu.

HESAP SORULAMADI

Bu İslam ve tarih karşıtı atılımlarla bin yıllık medeniyetimizi çökerten manevi cinayetlerin kültürel hesabını soramayan milletimiz materyalist temelli Batıcılığa ve AB dilenciliğine mahkum olmakta devam ediyor.

MİLLET İMAM-HATİP OKULLARINI KURDU

Milletimiz canhıraş bir gayretle İmam -Hatip okullarını kurdu ve bir huruç/karşı harekat başlattı.. Biz de bu amaçla Ak Partisi için çalıştık. Sonuçta bize iktidar yolunu açan görevi-amacı yitirdik.

Gerçi bizim Mayıs 1919 ile Lozan arası Mustafa Kemal ve kadrosu ile bir sorunumuz yok. Ama ya sonrası?

Diyanet’te, Milli Eğitim’de, İmam Hatip okullarında ve İlahiyatlarda muvazzaf ve emekli yaklaşık 300 bin kişi İslam’ı öğrenip öğrenmek için maaş alırken tam bir bilinçsizlik ve duygusuzluk içinde İslam’a gurbetini yaşatırsa, biz övgüsünden ötürü Cumhurbaşkanımızı mı suçlayalım?

Böylesi manen ölü bir camiaya Cumhurbaşkanımız çok bile. Ama biz Cumhurbaşkanını övgü düzmesi için değil planlı ve programlı olarak İslamî ve demokratik karşıt atılımlar yapması için seçtik.

Sözü Rabbimizle bağlayalım:

"İşte zalimlerin cezası budur. Ve bu cezanın sebebi yalnızca kendileridir. Çünkü kıyamete kadar değişmeyecek ilâhî yasalar uyarınca, bir toplum kendi iç dünyasındaki güzel ahlâk ve meziyetleri bozup değiştirmediği sürece, Allah onlara vermiş olduğu nimetleri değiştirecek değildir. Ve çünkü Allah, her şeyi işitendir, bilendir. Sonsuz ilim ve hikmeti gereğince, hiç kimseye hak etmediği karşılığı vermez."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk övmesi, ilahiyatçı yazarı rahatsız etti

"Erdoğan Atatürk'ü övünce, ilahiyatçı yazar rahatsız oldu" haberi, 24 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan Atatürk'ü övünce, ilahiyatçı yazar rahatsız oldu haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan Atatürk'ü övünce, ilahiyatçı yazar rahatsız oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(2) Yorum
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Politika Haberleri