Erdoğan, Balıkesir Bandırma'daki açılışta muhalefeti hedef aldı: 'Milletim size şikâyet ediyorum'

Erdoğan, Balıkesir Bandırma'daki açılışta muhalefeti hedef aldı: 'Milletim size şikâyet ediyorum'

Erdoğan, Balıkesir Bandırma'daki açılışta mu... Bandırma'daki Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisinin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti hedef aldı ve "Milletim size şikâyet ediyorum" dedi.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Türkiye'nin ilk Bor Karbür Üretim Tesisi'nin açılışı yapılmış oldu. Açılış töreninde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları özetle şu şekilde:
"Ülkemizin stratejik ürünleri içinde yer alan bor madeninin katma kıymetini 300 kat artıracak tesisimizin açılışında bir aradayız.

Ülkemizin ilk dünyanın sayılı işletmelerinden biri olacaktır. Bor karbür, bilhassa zırh alanında, müdafa sanayinin vazgeçilmezidir. Tesisimizde yapılacak 1000 ton üretim iki bin kata kadar varan kıymet artışı sağlayacaktır

Savunma sanayimizin gereksinimleri başta olmak suretiyle gizli saklı açık ambargoların hamle kayıplarını iyi biliyoruz. Sadece Eti Maden'de meydana getirilen emekler bile başarının mevzusudur.

Ferrobor tesisimiz de bu yıl içinde hizmete girecektir. Ülkemizin tüm değerlerini harekete geçirmekte kararlıyız.

Türkiye her gelişme ve gelişmiş ülke pazarlarına yakınlığı, insan gücü ve hammadde imkanı ile avantajlı bir yerde duruyor.

Türkiye Yüzyılı vizyonu ile ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisine çıkarma hedefimize sıkı sıkıya bağlıyız. Dünyada söz sahibi ülkeler arasına giriyoruz.

Tüm dünyayı saran koronavirüsten sonrasında asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin içinde kaldık. Depremlerde ve sellerde yitirdiğimiz canların acıları yüreğimizi yakıyor. Hayatını kaybeden tüm canlarımıza rabbim merhameti ile işlem eylesin. Bir taraftan çadır şehirler, öteki taraftan konteyner kentlerle bir an ilkin vatandaşlarımızı şu kar ve kışta açıkta bırakmayacağız. Bugüne kadar önüne çıkan hiçbir zorluğa teslim olmamış bir milletiz. Bir taraftan depremin enkazını kaldırıyor, öteki taraftan kalıcı konutların inşasına başlıyoruz. Yaşanan sarsıntıların yol açmış olduğu huzursuzluk yüzünden başka illere gidenler yavaş yavaş geri dönüyor. Allah'ın izniyle bu felaketin de izlerini sileceğiz. Vatandaşlarımızdan bir yıl müsaade istedim. İnşallah 1 yıl içinde konutlarımızı bitireceğiz. Derdimiz vatandaşlarımızı açıkta bırakmamak.

BUNLARA VATANDAŞIMIZ BIRAKILIR MI?

Deprem bölgelerinde vatandaşlarımdan bir yıl izin istedim. Biz bir yıl içinde kalıcı konutları da bitireceğiz. Çadırkentten konteynerkentlere, bunlarla beraber prefabrik şehirler yapıyoruz. Derdimiz vatandaşlarımızı açıkta bırakmamak. Dolaştığımız zelzele kentlerinde yurttaşlarımızın şu ifadeleri bizi ayakta tutuyor: 'Baba bizi bırakma'... Vatandaşımızın 'Baba, bizi bunlara bırakma' ifadesi sorumluluğunuzu arttırıyor. Bunlara vatandaşımız bırakılır mı? Biz can derdindeyiz, onlar mal derdinde.

Cumhur İttifakı olarak Devlet Bey ile bölgeyi dolaştık. Yeni şehirlerimizi inşa ederek Türkiye Yüzyılı'nı ihya edeceğiz. İşte onlar ne ile uğraşıyor biz ne ile uğraşıyoruz. Bütün bu tarz şeyleri başarana kadar bizlere durmak, başka yöne bakmak bizlere haramdır.

Deprem bölgesindeki yaraları sararken, yeni şehirlerimizi inşa ederken öteki projelerimizi de dikkatsizlik etmiyoruz. 60 senelik hayalimiz olan Türkiye'nin otomobili onlardan biridir.

BEN MİLLETİME ŞİKAYET EDİYORUM

TOGG ön siparişleri alınmaya başladı, üstün dereceli bir öğrenci ulaştı. Ay sonundan itibaren teslimatları gerçekleştireceğiz. Buradan elde ettiğimiz deneyim ile Kütahya'da 5 bin ton kapasiteli yeni bir bor karbür tesisi kuracağız. Durmak yok yola devam. Karadeniz'de keşfettiğimiz gazı milletimize sunma çabalarımız bunlardan biridir.

Karadeniz gazını yakında ulusal sisteme bağlıyoruz. Ülkemizi, taşıması-üretimi ile naturel gaz merkezi yapma yolunda hızla ilerliyoruz. Akkuyu Nükleer Santral de bunlardan biridir. Ana karşıcılık ve yanındakiler Akkuyu'yu dolaşmak istiyor; arkadaşlarımıza 'gezdirin' diyorum. Gidip geziyorlar, beğeniyorlar, sonra da 'yaptırmayacağız' diyorlar. Yeşil enerji noktasında adımlar atıyoruz, bunlar ise 'yaptırmayacağız' diyor. Bu nasıl kafadır? Ben milletime şikayet ediyorum, sevgili halkım işte o ana muhalefet ve yanındakiler bu ülkede yarın inanın onların iktidarında olduğu gibi elektrikler yine kesilir. Benim vatandaşım bunlara 14 Mayıs'ta oy vermeyecek. Yusufeli Barajı bir yeşil enerjidir, hidroelektrik santralidir. Bu baraj sulamada da istenildiği şekilde kullanılacak bir kaynaktır. Güneş ve rüzgar başta olmak üzere çok iyi bir yerdeyiz.

Dünyada artık parmakla gösterilen bir ülkeyiz. Göreve geldiğimizde yüzde 20 idi savunma sanayinde bizim potansiyelimiz. Şimdi yüzde 80. Nereden nereye. Daha da pekiştireceğiz. Dostlarımızla tek yürek, tek bilek olarak kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Ne söz verdiysek hepsini Cumhur İttifakı olarak tek tek hayata geçireceğiz."

"Erdoğan, Balıkesir Bandırma'daki açılışta muhalefeti hedef aldı: 'Milletim size şikâyet ediyorum'" haberi, 19 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 19 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan, Balıkesir Bandırma'daki açılışta muhalefeti hedef aldı: 'Milletim size şikâyet ediyorum' haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan, Balıkesir Bandırma'daki açılışta muhalefeti hedef aldı: 'Milletim size şikâyet ediyorum' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:35 Bahçeli’nin şarkısının söz yazarı konuştu
  2. 09:31 Mülkiye müfettişleri geldi: Diyarbakır Büyükşehir’de incelemeler başlıyor
  3. 09:21 Husiler, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini vurduklarını açıkladı
  4. 09:17 İsias Otel davası ikinci duruşması bugün görülecek: Kıbrıslı aileler 3 talepte bulunacak
  5. 09:08 Cem Yılmaz'dan Hasan Can Kaya'ya gönderme
  6. 09:04 İnsan sağlığının hiçe sayılıyor: Et ve Süt Kurumu'nun ithal etlerinde yönetmeliğe aykırı uygulama
  7. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Sarallar'a operasyon: Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı
  8. 08:50 Cemaat içerisindeki bölünme milyonlarca liralık vurgunu ortaya çıkardı
  9. 08:47 THY’deki huzur hakları dudak uçuklatıyor
  10. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
  11. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  12. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  13. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  14. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  15. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  16. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  17. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
  18. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
  19. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
  20. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
Politika Haberleri