Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’na ‘Sisi’ dedi... İmamoğlu'dan jet yanıt geldi!

Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’na ‘Sisi’ dedi... İmamoğlu'dan jet yanıt geldi!

Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’na ‘Sisi’ dedi... İm... Yeniden sahaya inen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şimdi de İmamoğlu'nu darbeci ilan ederek, 'Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?' ifadesini kullandı. Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt geldi. İmamoğlu, "Benim...

Yeniden sahaya inen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şimdi de İmamoğlu'nu darbeci ilan ederek, 'Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?' ifadesini kullandı. Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt geldi. İmamoğlu, "Benim adım Ekrem İmamoğlu. İstanbul’da aday olarak Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım ve Necdet Gökçınar var. Keşke Cumhurbaşkanı sahada olmasa da Türkiye’nin sorunlarıyla ilgilense. Milletimiz ismimi çok iyi biliyor, çok da sevdi" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe'de düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan sözlerine bir yenisini ekledi. Erdoğan, 23 Haziran seçimlerini Mısır'daki Muhammed Mursi'nin ölümüyle ilişkilendirerek, "Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?" ifadesini kullandı. Ekrem İmamoğlu'nun "31 Mart seçimlerinde oyları kim çaldı?" sorusuna tepki gösteren Erdoğan, "Israrla hırsız kim diyorlar? Bu tezgahı kuran kimse hırsız odur, soruyu sorandır. Hırsız gece seçim kuruluna baskın yaparak oyların yeniden sayımına engel olanlardır" dedi.

Erdoğan ortak canlı yayın ile ilgi ise "Moderatörlük yapacaksınız, bu programdan önce soruları CHP'nin adayına veriyorsun. Eğer adilsen, her iki adayı da davet eder konuşursun. Geçmişte ben de Sayın Baykal ile televizyon programına çıkmıştım. CHP adayı program boyunca o kadar çok yalan söyledi ki Binali Bey hangi birini düzelteceğini şaşırdı" diye konuştu. İstanbul'a suyu kendisinin getirdiğini iddia eden Erdoğan, Ekrem İmamoğlu'nun su ile hava attığını ileri sürdü.

İMAMOĞLU'NDAN YANIT GECİKMEDİ

İmamoğlu, Binali Yıldırım ile katıldığı tartışma programının moderatörü İsmail Küçükkaya ile görüşmesi etrafında dönen tartışmalarla ilgili olarak görüşmenin gizli olmadığını, gazetecilerle zaten bu görüşmeyi paylaşmış olduğunu hatırlattı.

İmamoğlu "Buradan mı medet umuyorlar? Kaybetme psikolojisiyle bilinen siyasiler genellikle seçimden önce böyle hareket ederler, üzülerek takip ediyorum" dedi.

İmamoğlu, "Benim adım Ekrem İmamoğlu. İstanbul’da aday olarak Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım ve Necdet Gökçınar var. Keşke Cumhurbaşkanı sahada olmasa da Türkiye’nin sorunlarıyla ilgilense. Milletimiz ismimi çok iyi biliyor, çok da sevdi" dedi.

İmamoğlu şöyle devam etti:

“Çok enteresan tabii, biz gizli görüşme yapacağız, biz bu gizli görüşmeyi bir gün sonra bana soran gazeteciye de anlattım bu arada, bu gizli görüşmeyi Taksim'in göbeğinde yapacağız ve sizin en az 3 katınız basın mensubunun olduğu bir otelde yapacağız. Akıl tutulması. Buradan mı medet umuyorlar? Bunun yerine çıkın millete ne yapacağınızı anlatın. Belki anlattıklarınızın içinden 1-2 tane seçer 23 Haziran’dan sonra kullanırız, yönetecek olan biziz belli."

Tek üzüntüm bu süreçte kullanılan siyasi dil, tarihe böyle geçecek, bence yarınlarda utanacaklar, çocukları torunları utanarak okunacak, bunlar tarihlerde oldu ama bu kadarı olmamıştı, bunu da yaşattılar."

İmamoğlu görüşmenin süresi ile ilgili olarak farklı bilgiler paylaşıldığına dair soruya da “Kronometre tutmadım, benim en fazla konuştuğum 3 dakika. O ara buhar alıyordum zaten sesimle ilgili, en fazla 2-3 dakika ve 3-5 cümle kurduk. İtibar etmeyin. Konu olacak bir şey değil, anlamış değilim. Hiç tutarlı ve faydalı bir siyasi yol haritası değil. Bence bu stratejilerini gözden geçirmeliler" cevabını verdi.

Otele dava açacak mı?

İmamoğlu'na otelin güvenlik kamerası görüntülerinin iktidara yakın medyada paylaşılmasının ardından otele dava açıp açmayacağı da soruldu.

“Her ne olursa olsun bir otel, gizlilik esasları üzerinden çok büyük ayıp yapmıştır. Benlik bir durum yok, benim dava açacağım bir durum da değil. Ama mesleki ahlaka aykırı bir davranışta bulunduklarını düşünüyorum."

Erdoğan'ın söylemine sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi:

"Vallahi sizi bilmiyoruz ama biz hakkı yenmiş, mazbatası gasp edilmiş. Dürüst ve Ahlaklı olan Ekrem İmamoğlu diyeceğiz.

Binali ile Sisi arasında siz düşünün."

"23 Haziran seçiminde SİSİ 'de adaymış...

Cumhurbaşkanı duyurdu.....

Erdoğan Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali mi?"

"Erdoğan: Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?" sözünden anladığım şu ki;

Bir tarafta milleti kucaklaştırmaya çalışan İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, diğer tarafta milleti kutuplaştıran Cumhurbaşkanı Erdoğan..?"

"Sayın Tayyip Erdoğan, kutuplaştırmaya devam ediyor: Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?

Hayırdır, Binali Yıldırım'ın kazanamayacağını anlayınca angus gibi ithal aday mı getirdiniz?"

"Bir Sisiciliğimiz kalmıştı aha oda olduk, haydi hayırlısı.."

"Şimdi de sisi mi oldu...Yaaaav bence iyi bakın,imamoğlu ülkemizi ele geçirmeye çalışan bir uzaylı da olabilir !!!! ? İstanbul giderse evren gider,kıyamet kopar ne zaman diyecek bakalım"

"Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’na ‘Sisi’ dedi... İmamoğlu'dan jet yanıt geldi!" haberi, 19 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’na ‘Sisi’ dedi... İmamoğlu'dan jet yanıt geldi! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’na ‘Sisi’ dedi... İmamoğlu'dan jet yanıt geldi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri