Erdoğan: Gezi hadisesi yaşanırken camilerimiz yakıldı

Erdoğan: Gezi hadisesi yaşanırken camilerimiz yakıldı

Erdoğan: Gezi hadisesi yaşanırken camilerimi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kızılcahamam Kampı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İktidara gelirken milletimize ülkemizi 4 temel unsur üzerinde yükselteceğiz dedik: Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet temelleri.

Ülkemizin son 20 yıldaki kazanımları hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Türkiye'nin salgın sürecinde sergilediği dirayetli duruş ülkemize kazandırdığımız eserlerin önemini gösterdi.

Eğitim bütçemiz yılda 10,3 milyar liradan, 274,3 milyar liraya çıktı. Ücretsiz verdiğimiz ders kitaplarının yanında artık ücretsiz yardımcı kitapları da veriyoruz.

Sağlık sisteminde randevu sorunuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor.

Merdiven altı adaletçiliğe son verdik.

Son 10 yılda kadın konut evlerinde toplam 325 kadınımız ve 195 çocuğumuz misafir oldu.

Asgari ücret bugün 4250 liraya ulaştı. İstihdamda 2022 yılında 12 milyon olan aktif sigortalı sayısı 24 milyonu buldu, toplam istihdam sayısı 30 milyonu geçti.

500 binin üzerinde Suriyeli kardeşimizin geri dönmesini sağladık.

Uzun süre ülkemizi içten içe çürütmek, tarihiyle ve kadim değerlerine aykırı davranmak istediler. En son FETÖ'nün ordumuz içindeki elemanlarıyla bu emellerine ulaşmak istediler. Neyse ki milletimizle bunun önüne geçtik. Biz ki yürüttüğümüz onca operasyonla terör koridorunu darmaduman ettik.

Kilometrelerce yol, köprü, tünel gibi eserleri ülkemize kazandırdık. Demiryollarını ayağa kaldırdık, havalimanına ulaşımı kolaylaştırdık.

Konut konusunda yakında yeni sürprizlerle milletimizin karşısına çıkacağız.

Milli gelirimizi 238 milyar dolardan aldık, 1 trilyon dolara kadar getirdik. Ülkemize kur enflasyon üzerinden ödetilen bedeller olmasına rağmen yaptık. Tüm bu ekonomik sabotajlara rağmen ülkemizi ne siyasi ne ekonomik olarak diz çöktürmedik.

Terörle mücadelemiz de, CHP zihniyetiyle mücadelemiz de millete borcumuzdur. Bunların aparat olduğunu biliyoruz. Biz başaramayacaksınız dedikçe üstümüze gelen bunlara diyoruz ki, bu milletin son ferdi toprağa düşmeden sinsi senaryolarınızı hayata geçiremeyeceksiniz. Bu milletin son ferdi de şehit olmadan aziz milletimizin tek karış toprağını kirletemeyeceksiniz. Hani komünistin komünistliği parayı buluncaya kadar ya, bunlarında tüm söyledikleri meydana çıkana kadar.

Batı bize savunma sanayii üzerinden istediklerimizi vermezken bakın biz neler yaptık. İHA ve SİHA'lar, kara araçları başta olmak üzere savunmada ihraç edilen ürün çeşidi 228 oldu. Diyorlar ki 'ABD'de ofis açın'. Gerek yok ki, onlar buraya geliyor. Türkiye, gelinip 'bize de yok mu' denilen bir ülkeye dönüştü.

Eserlerimizin ve hizmetlerimizin hepsini anlatmaya kalksak sabaha kadar bitiremeyiz.

1915 Çanakkale Köprüsü'nü, Tokat Havalimanı'nı açtık.

Teknofest kuşağı gençlerimizin Azerbaycan'la birlikte nasıl kucaklaştığına şahit olduk.

Önemli olan tüm bu yaptıklarımızın unutulmamasını sağlamaktır."

Bunların bir an önce parlamentodan silinip atılması lazım

Milli iradeyi ve seçilmiş hükümeti alt etmeyi hedefleyen bu dönemin işaret fişeğinin 7 Şubat MİT kriziyle çakıldığını, ardından Gezi olaylarının geldiğini ileri süren  Erdoğan, "Siz hala meseleyi anlamadınız mı diyen elebaşlarının da ikrar ettiği gibi Gezi olaylarının ne ağaçla ne çevreyle ne de yeşil hassasiyetiyle ilgisi vardır" dedi.

Gezi olaylarını, "ağaç ve çevre kılıfı altında Türk demokrasisine kurulmuş bir pusu, sokak terörü üzerinden milletin iradesini gasbetme girişimi, azgın azınlığın sessiz çoğunluğu sindirme teşebbüsü" olarak nitelendiren Erdoğan, bu olayların Türkiye'nin IMF defterini tamamen kapattığı tarihi günlerde doğrudan ekonomik bağımsızlığı hedef alan mandacı bir eylem, İstanbul'un duvarlarına "Zulüm 1453'te başladı" yazılarının yazıldığı Bizans heveslisi bir girişim olduğunu söyledi.

Tip’li milletvekillerinin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne Gezi olaylarının yıldönümünde astığı pankarta da tepki gösteren Erdoğan, “Pankart asmaya yeltendiler ve bunların üstelik polisimize de orada nasıl zulmettiğini görenleriniz ekranda olmuştur. Hatta vurmaya kalkanlar bunların içinden olmuştur. Ve bunlar malum partinin parlamentodaki uzantılarının ta kendisi. Bu milletin polisine el kaldırandan milletvekili olmaz. Bunların parlamentoda da yeri olmaz. Bunların da bir an önce parlamentodan silinip atılmasının adımlarının atılması lazım. Bunun adı demokrasi olmaz. Demokrasinin sınırları bir yere kadar. Kalkıp bu ülkenin güvenliğini temin için çalışan, gayret eden polise orada kalkıp vuracaksın, yere indireceksin. Neymiş? Orada sen, izinsiz köprüye pankart asacaksın. Bu pankartı sana astırmamaya, görevini yapmaya çalışan polisimize bu tür saygısızlığı yapan, bundan milletvekili olmaz" diye konuştu

Gezi olaylarında sokakların ateşe verildiğini, devletin otobüslerinin, vatandaşların dükkanının yakıldığını ifade eden Erdoğan, "Bütün bunlar olurken, bunları savunan zihniyetten hiçbir şey olmaz. Polis araçlarımız, camilerimiz yakıldı. Bu kendini bilmezler tarafından işgal edildi. Gezi vandalizminin ülkemize maliyeti ne biliyor musunuz? Bir buçuk milyar dolardan fazla. Türk ekonomisine verdiği toplam zarar ise yüzlerce milyar doları bulmaktadır. Bizim Gezi olayları konusundaki öfkemizin sebebi kişisel değil. Ülkemizin ve milletimizin hala ödediği ağır faturaların önümüze sürülmeye başlandığı ilk hadise olmasıdır Halen mücadelesini verdiğimiz siyasi ve ekonomik tuzakların pervasızca ilk sergilendiği yer olmasıdır" dedi.

"Erdoğan: Gezi hadisesi yaşanırken camilerimiz yakıldı" haberi, 04 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 04 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: Gezi hadisesi yaşanırken camilerimiz yakıldı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Gezi hadisesi yaşanırken camilerimiz yakıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  2. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  3. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  4. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  5. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  6. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  7. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  8. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  9. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  10. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  11. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  12. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  13. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  14. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  15. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  16. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  17. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  18. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  19. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  20. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
Politika Haberleri