Erdoğan 'giderlerse gitsinler' demişti: 15 bin doktor yurt dışına gitti

Erdoğan 'giderlerse gitsinler' demişti: 15 bin doktor yurt dışına gitti

Erdoğan 'giderlerse gitsinler' demişti: 15 b... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski doktoru ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, yurt dışına giden hekim sayısının 15 bine ulaştığını açıkladı.

Çömez, "Cumhurbaşkanı’nın ‘Giderlerse gitsinler’ sözünün peşinden ülkeden ayrılan doktor sayısı arttı, daha da artacak. Hastanelerimizde yaşanan randevu sıkıntısı ve diğer problemler, 15 bin hekimin sistem dışına çıkmasından da kaynaklandı’’ dedi. Çömez, Sözcü’ye şunları söyledi:

HAYALLER YURT DIŞI

"‘Giderlerse gitsinler’ demeye devam ederseniz, sağlık çalışanlarına tepeden bakıp, hak ettiği saygıyı, özeni, özlük hakları ve değeri vermezseniz bu mesele aynen devam edecek. Tıp fakültesi son sınıf öğrencilerinin çoğunun hayali yurt dışına gitmek ve mesleklerini orada sürdürmek.

ETKİN ÖNLEM ALINMADI

Avrupa vatanlarında doktorlar ve sağlık görevlilerine sözlü ya da fiziksel şiddet yok. İngiltere’de 11 yıl üniversite hastanesi genel cerrahi ve acil ünitesinde çalıştım, sözlü ya da fiziksel şiddete şahit olmadım, herhangi bir olay da duymadım. Ama gün geçmiyor ki Türkiye’de bir sağlık çalışanına saldırı olmasın. Bunu onlarca kere gündeme getirdik fakat hiçbir etkin tedbir alınmadı.

AB VE ABD'DE ŞARTLAR NE?

"AB ve ABD’de çalışabilmek için Türk hekimleri önce akredite dil imtihanını vermek, peşinden yazılı ve sözlü tıbbi sınavlardan geçmek zorunda. AB ve ABD standartlarınca tanınan bir üniversiteden mezun olma şartı da aranıyor. Bunları sağlayan hekimlerimiz yurt haricinde iş bulup rahat biçimde çalışıyor. İngiltere’de hekimlere tecrübesi ve alanına göre ücret ödeniyor. Cerrahlar daha çok ücret alıyor. Benim İngiltere’de aldığım senelik ücret 120 bin Sterlindi. Vergiler düşülünce elime ayda 7 bin Sterlin (294 bin TL) geçiyordu. Almanya’da ise bir hekim en az 4 bin Euro (140 bin TL) ücret alıyor.

4 MİLYON ÇOCUĞA KİM BAKACAK?

Eğitim hastanelerinde çocuk sağlığı ve hastalıkları branşını tercih edenlerin oranı az. İstanbul’da 4 milyon çocuk var. Bu bölüm için genç doktorların herhangi bir çaba içine girmeyişi çok vahim ve çok ciddi bir işaret.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışına çalışmaya giden hekimlerle ilgili olarak Mart 2022’de bir açıklama yapmıştı. Erdoğan, "Efendim işte doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlar. Sordum, en az alan ne alıyordur? 8 bin-9 bin. En yüksek alan ne alıyordur? İşte 25 bin civarında alıyordur. Bakın açık konuşuyorum. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, bunlarla birlikte bu yola devam ederiz."

"Erdoğan 'giderlerse gitsinler' demişti: 15 bin doktor yurt dışına gitti" haberi, 19 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan 'giderlerse gitsinler' demişti: 15 bin doktor yurt dışına gitti haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan 'giderlerse gitsinler' demişti: 15 bin doktor yurt dışına gitti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Sozcu

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(2) Yorum
SON HABERLER
  1. 22:34 Ünlü otomotiv devi iflas etti!
  2. 22:13 A Milli Takım geç açıldı. Filipinler'i devirmiş oldu
  3. 21:57 Asgari ücrete zam savunması!: SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan çağrı!
  4. 21:54 Milas’ta kontrolünü kaybeden otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı var
  5. 21:51 90 Yıldır faaliyet gösteren şirket iflas tehlikesiyle karşı karşıya!
  6. 21:49 Yarın Başkent yanacak!: İşte 28 Haziran Ankara hava durumu
  7. 21:45 Enflasyon ne zaman düşecek?: Cevdet Yılmaz açıkladı!
  8. 21:37 Dolar sahiplerine soğuk duş: 3 ay sonra bir ilk!
  9. 21:34 Anneler ve bebekleri için her şey yarın BİM'de!: İşte 28 Haziran BİM kataloğu!
  10. 21:28 Kot pantolonlarınız bu yöntemle yepyeni kalacak!
  11. 21:23 İşte yaşlanma karşıtı olan o egzersiz!: Bilim insanları açıklıyor!
  12. 21:19 Meteoroloji İzmir'i uyardı!: Yarın İzmirlileri çeşitli hava durumları bekliyor!
  13. 19:56 Siirt’te trafik kazası: 7 yaralı var
  14. 17:30 Bir Seçil Erzan vakası da İzmir’de: 300 milyonluk vurgun yapıldı
  15. 17:20 Özge’ye bıçakla saldırdı peşinden intihar etmiş oldu
  16. 17:16 Galatasaray yeni orta sahasını Fransa'da buldu! Aslan 30 milyon euroluk bombayı eline aldı
  17. 16:57 En büyük düşmanımız: Kafamızın içindeki zorbalar
  18. 16:42 Eşinden Gizli Alışveriş Yaptığı Belli Olmasın Diye "Kargocu Evimi Soydu" iddiasını ortaya attı
  19. 16:38 Mali'nin Yarışmasında İlk Araba Sahiplerini Buldu! Sevinçten Aile Gözyaşlarını Tutamadı
  20. 16:35 Demir yüklü kamyon devrildi: 1 ağır yaralı var
Gündem Haberleri