Erdoğan hangi Necip Fazılı övüyor?

Erdoğan hangi Necip Fazılı övüyor?

Erdoğan hangi Necip Fazılı övüyor? Prof Dr.Coşkun ÖzdemirMenemen olayını izleyerek: “Türkiye cumhuriyeti nüfus kütüğünde softa ve mürtecilerin yeşil kanını kurutacaksın .İşte bu kadar .Eğer inkılabın ,yüreğini hassasiyetini ve sinirlerini temsil etmezsen...

Prof Dr.Coşkun Özdemir
Menemen olayını izleyerek: “Türkiye cumhuriyeti nüfus kütüğünde softa ve mürtecilerin yeşil kanını kurutacaksın .İşte bu kadar .Eğer inkılabın ,yüreğini hassasiyetini ve sinirlerini temsil etmezsen bıçağın ters tarafı ile 20 saniyede kesilen Kubilayın kafasından akan kan sana tevcih edebilir..akibeti seyredebilirsin.

26 kasım 1938: “Benim gözümde birbirine bağlı iki isim sahibi iki Atatürk var .Biri düşmanın denize dökülüşüne,öbürü bugüne kadar sürer .Biri ölüm hükmü giymiş bir milleti şahlandırdı.Mucize çapında bir başarı ile madde ve askerlik muzaffer kıldırdı.İnkilapçı Atatürke bütün talih ve salahiyetini asker  Atatürk hazırladı.İnkilapçı Atatürk tanzimattan beri Türk cemiyetinin Avrupa medeniyet manzumesine kavuşturulması yolunda girişilen kısır ve yarım teşebbüsleri tam ve yüzde yüz randımanlı hamleler haline getirmiştir.Milli kahramanın ölümü önünde duyduğumuz matem duygusu ile teselliye muktediriz.Teknesinde Atatürkü yoğuran Türk milleti için için tekevvünleri ile ayni çapta kahramanlara daima gebe kalacağı emniyeti.

Kimdir bu sözlerin sahibi? .10 aralık akşamı bütün TV lerde yayınları kesip coşkulu bir salon dolusu kalabalık önünde Erdoğanın büyük övgülerle minnettarlıkla ağız dolusu andığı Necip Fazıl Kısakürek.

1943 yılına kadar bu övgüleri ve CHP ye yakınlığı devam ediyor Necip Fazıl'ın. Hasan Ali Yücel onu   Devlet Konservatuarına yönetici olarak tayin ediyor..Bu tarihten başlayarak meçhulden aldığı ilhamla keskin bir kişilik değişikliği ile müslümanlığını hatırlıyor ve islam dini ve islam ahlakı övgüsüne başlıyor .

Artık din islam iman inanç ahlak en çok kullandığı sözcüklerdir.Ama bu içki içmesine  ve özellikle büyük bir kumar düşkünü olmasına mani değildir. Bunu büyük düşkünlüğüm ve zaafım diye tarif ediyor şair.İnönüye düşman olmuştur Büyük Doğu dergisinde onun sağırlığı ile dalga geçer.CHP bir parti değil Türke dilini,dinini ve özünü kaybettirmeye memur bir katliam müessesesidiridir''diye yazar.

Kanuniden beri gerçek inkılabı bekliyoruz,giden din gelen şey bir hiçtir. 1945 deki Utanç verici Tan olayının tahrikçiliğini yapar Büyük Doğu dergisi. Rejim ve CHp karşıtları Rıza Nur, Saidi Nursi,Arif Oruç Arif Nihat Asya bu dergide yazarlar. DP kurulunca onlara yaklaşır İktidara geldiği zaman dinimizi kurtardık çok şükür der.Menderese büyük hayranlığı iyi biliniyor.Arapça ezandan çok memnundur.    .

Ondan bir çok defa resmi ilan parası ve tahsisatı mesture (örtülü ödenek) den ödenek  ister, bunun için kullandığı ifadeler ancak yalvarma olarak tanımlanabilir ve  utanç vericidir. Nitekim'' ben başbakan Menderesin kölesi olmaktan şeref duyarım'' demiştir.  Son derece tutarsız bir yaşam sürdürmüştür Necip Fazıl..1970 lerde Erbakana 1979 da Türkeşe yaklaşmıştır  

Acaba Cumhurbaaşkanı,  şairliği üzerinde herkesin ittifak ettiği (kaldırımlar şiirini ezberlemiştim ) Necip Fazılı.hangi kişiliği ile büyük övgülere layık bulmuştur.   

İktidar partisi AKP nin laiklikten hoşnut olmadığı gibi Atatürkün mirası akıl ve bilimin öncülüğünü de benimsemediğini iyi biliyoruz.Partinin iki lideri bunu defalarca ifade ettiler. Türkiye inkılapçılıktan vazgeçip gericiliğe demir atan Necip Fazıl   ve Atatürkün hedefini izlemeyen,  iki aydınlanma odağı köy enstitüleri ve halkevlerini kapatan sağcı iktidarlar zihniyeti  yüzünden dünyanın geri kalmış ülkeleri arasında kalmıştır.Orgenerellere amirallere profesörlere hakim savcı ve emniyet müdürlere kadar tırmanan Fetoculuğu nasıl açıklayabiliriz?Temel sorun bu çağdışında kalışımız değil mi? Başkanlık sistemi bizi asla bu çıkmazdan kurtaramayacak

Rakipsiz cumhurbaşkanı ,Başkan adayı Erdoğanın Necip Fazılın 30-43 arasındaki inkılapçı kişiliğini övdüğünü düşünemeyiz tabii kumarcılığı ve içki benzeri düşkünlüklerini de.O kuşkusuz bir inanç adamı olarak   militan Müslümanlığını moderniteye laikliğe karşı oluşunu övüyor.Necip Fazılın kişiliği gibi bugün Türk toplumu da Erdoğanın ağırlığı ile ikiye bölünmüştür Necip Fazılın yandaşları ve karşıtları.Bir klasik müzik konserine,operaya, baleye bilime öncelik veren bir konferansa giderseniz orada kolay kolay Erdoğancı bulamazsınız.Ama Fatihe Çarşambaya bir ilahiyatçı konferansına giderseniz tam tersine Erdoğan karşıtı göremezsiniz.Ne var ki Erdoğan muhafazakar iyi bir eğitimden aydınlanmadan ,bilimdem yoksun bırakılmış  halkımızdan aldığı gücü, demokrasiyi iyice göz ardı ederek kullanıyor.İnancına saygı duymalıyız .ama  Türkiyenin islam ülkeleri çıkmazına ve karanlığına  sürüklenmesine değil.

***

Nazım Hikmetin 50'li yıllarda Menderes yakınlığı nedeni ile Necip Fazıl'a ''eski dostun'' diye imzaladığı çok anlamlı bir mektubu var .

Nazım Hikmetin Necip Fazıla mektubu (Menderes yalakalığı üzerine);

“Sevgili Necip ismin temiz demek,necip temiz demektir.Benden iyi bilirsin.Necip’i necis yapma.Sen en cihanşumül eserlerini Paris sokaklarında dolanırken vermiş bir şairsin.Cebin para para olacak diye ruhun pare pare olmasın.

Bilirim kalemin kıvraktır lisanın çeviktir,bilirim üç satırda ruh üflersin kağıda,bilirim bir yazsan parçalarsın edebiyatın Çin Seddini,o lisanı mücerret dilinle.Babıali yokuşunun yollarını yalaman beni kahrediyor Necip.

Sevgili Necip,inandığın Allah’ın aşkına o kudretli kalemini iktidara payanda yapacağım diye camii direğine çevirme,o kudretli kelimelerini üç kuruşa parselleme, üç tanesi üç kuruş etmeyecek ciğersizlere .Sevgili Necip elinde sur-u İsrafil var, onu borazan yapma."

BAŞKANLIK  SİSTEMİ  VE ERDOĞAN  

Menemen olayını izleyerek: “Türkiye cumhuriyeti nüfus kütüğünde softa ve mürtecilerin yeşil kanını kurutacaksın. İşte bu kadar. Eğer inkılabın ,yüreğini hassasiyetini ve sinirlerini temsil etmezsen bıçağın ters tarafı ile 20 saniyede kesilen Kubilayın kafasından akan kan sana tevcih edebilir.. Akibeti seyredebilirsin."

26 kasım 1938: “Benim gözümde birbirine bağlı iki isim sahibi iki Atatürk var. Biri düşmanın denize dökülüşüne,öbürü bugüne kadar sürer .Biri ölüm hükmü giymiş bir milleti şahlandırdı.Mucize çapında bir başarı ile madde ve askerlik muzaffer kıldırdı.İnkilapçı Atatürke bütün talih ve salahiyetini asker  Atatürk hazırladı.İnkilapçı Atatürk tanzimattan beri Türk cemiyetinin Avrupa medeniyet manzumesine kavuşturulması yolunda girişilen kısır ve yarım teşebbüsleri tam ve yüzde yüz randımanlı hamleler haline getirmiştir.Milli kahramanın ölümü önünde duyduğumuz matem duygusu ile teselliye muktediriz.Teknesinde Atatürkü yoğuran Türk milleti için için tekevvünleri ile ayni çapta kahramanlara daima gebe kalacağı emniyeti."

Kimdir bu sözlerin sahibi? 10 aralık akşamı bütün TV'lerde yayınları kesip coşkulu bir salon dolusu kalabalık önünde Erdoğan'ın büyük övgülerle minnettarlıkla ağız dolusu andığı Necip Fazıl Kısakürek.

1943 yılına kadar bu övgüleri ve CHP'ye yakınlığı devam ediyor Necip Fazıl'ın. Hasan Ali Yücel onu Devlet Konservatuarına yönetici olarak tayin ediyor. Bu tarihten başlayarak meçhulden aldığı ilhamla keskin bir kişilik değişikliği ile müslümanlığını hatırlıyor ve islam dini ve islam ahlakı övgüsüne başlıyor. Artık din, islam, iman, inanç ,ahlak en çok kullandığı sözcüklerdir. Ama bu içki içmesine ve özellikle büyük bir kumar düşkünü olmasına mani değildir. Bunu "büyük düşkünlüğüm ve zaafım" diye tarif ediyor şair. İnönü'ye düşman olmuştur. Büyük Doğu dergisinde onun sağırlığı ile dalga geçer. "CHP bir parti değil Türke dilini, dinini ve özünü kaybettirmeye memur bir katliam müessesesidiridir'' diye yazar. "Kanuni'den beri gerçek inkılabı bekliyoruz, giden din gelen şey bir hiçtir." der. 1945'deki Utanç verici Tan olayının tahrikçiliğini yapar Büyük Doğu dergisi. Rejim ve CHP karşıtları Rıza Nur, Saidi Nursi, Arif Oruç, Arif Nihat Asya bu dergide yazarlar. DP kurulunca onlara yaklaşır, "iktidara geldiği zaman dinimizi kurtardık çok şükür" der. Menderes'e büyük hayranlığı iyi biliniyor. Arapça ezandan çok memnundur. Ondan bir çok defa resmi ilan parası ve 'tahsisatı mesture'den (örtülü ödenek) ödenek ister, bunun için kullandığı ifadeler ancak yalvarma olarak tanımlanabilir ve  utanç vericidir. Nitekim ''ben başbakan Menderes'in kölesi olmaktan şeref duyarım'' demiştir. Son derece tutarsız bir yaşam sürdürmüştür Necip Fazıl..1970'lerde Erbakan'a 1979'da Türkeş'e yaklaşmıştır .

Acaba Cumhurbaşkanı, şairliği üzerinde herkesin ittifak ettiği (kaldırımlar şiirini ezberlemiştim ) Necip Fazıl'ı hangi kişiliği ile büyük övgülere layık bulmuştur.   

İktidar partisi AKP'nin laiklikten hoşnut olmadığı gibi Atatürk'ün mirası akıl ve bilimin öncülüğünü de benimsemediğini iyi biliyoruz. Partinin iki lideri bunu defalarca ifade ettiler. Türkiye inkılapçılıktan vazgeçip gericiliğe demir atan Necip Fazıl zihniyeti ve Atatürk'ün hedefini izlemeyen sağcı iktidarlar yüzünden dünyanın geri kalmış ülkeleri arasında kalmıştır. Başkanlık sistemi bizi asla bu çıkmazdan kurtaramayacak. Rakipsiz cumhurbaşkanı Başkan adayı Erdoğan'ın Necip Fazıl'ın 30-43 arasındaki inkılapçı kişiliğini övdüğünü düşünemeyiz. Tabii kumarcılığı ve içki benzeri düşkünlüklerini de. O kuşkusuz bir inanç adamı olarak militan Müslümanlığını moderniteye laikliğe karşı oluşunu övüyor. Necip Fazıl'ın kişiliği gibi bugün Türk toplumu da Erdoğan'ın ağırlığı ile ikiye bölünmüştür Necip Fazıl'ın yandaşları ve karşıtları. Bir klasik müzik konserine, operaya, baleye bilime öncelik veren bir konferansa giderseniz orada kolay kolay Erdoğancı bulamazsınız. Ama Fatih'e, Çarşamba'ya bir ilahiyatçı konferansına giderseniz tam tersine Erdoğan karşıtı göremezsiniz. Ne var ki Erdoğan muhafazakar iyi bir eğitimden aydınlanmadan, bilimdem yoksun bırakılmış halkımızdan aldığı gücü, demokrasiyi iyice göz ardı ederek kullanıyor. İnancına saygı duymalıyız ama Türkiye'nin islam ülkeleri çıkmazına sürüklenmesine değil.

"Erdoğan hangi Necip Fazılı övüyor?" haberi, 11 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Erdoğan hangi Necip Fazılı övüyor? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan hangi Necip Fazılı övüyor? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
ABC Kritik Haberleri