Erdoğan: "Her kim vandallığı hak arama yolu görürse devletimizin çelikten yumruğunu bulacaktır"

Erdoğan:

Erdoğan: "Her kim vandallığı hak arama yolu ... Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri gene sokaklarımızı terörize etmeye kalkıştı. Her kim şiddeti, kaosu, eşkıyalığı, vandallığı hak arama yolu olarak görürse gene karşısında devletimizin çelikten yumruğunu bulacaktır," ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri gene sokaklarımızı terörize etmeye kalkıştı. Her kim şiddeti, kaosu, eşkıyalığı, vandallığı hak arama yolu olarak görürse gene karşısında devletimizin çelikten yumruğunu bulacaktır," ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar programında Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik mensupları ve korucularla buluştu. Van'daki Abdullah Zeydan protestolarına atıfta bulunarak "Birileri gene sokaklarımızı terörize etmeye kalkıştı" dedi. 

Programda konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"PKK'sından FETÖ'süne, DEAŞ'ından DHKP/C'sine hiçbir ayrım yapmadan tüm terör örgütleri milletimizin düşmanıdır. Türkiye'nin ve terörün geleceğinde teröre yer olmadığını dost düşmana göstermekle kararlıyız. Geçmişte olduğu gibi Türkiye'nin siyasetini, ekonomisini, diplomasisini terör örgütleri vasıtasıyla dizayn etmeye çalışanlar inşallah emellerine ulaşamayacaktır. Can çekişen terör örgütlerini yeniden palazlandırma niyetlerini görüyoruz.

Birileri gene sokaklarımızı terörize etmeye kalkıştı. Emniyet güçlerimiz gerekli müdahalelerde bulunarak olayların büyümesini engellemişlerdir. Her kim şiddeti, kaosu, eşkıyalığı, vandallığı hak arama yolu olarak görürse gene karşısında devletimizin çelikten yumruğunu bulacaktır. Dünyanın hiçbir uygar devleti böyle bir şeye göz yummaz. Türkiye Cumhuriyeti de bir çadır devleti değildir, olmayacaktır. Milletin iradesine ve takdirine hiçbir şekilde hürmetsizlik etmeyiz fakat Kandil'deki terör baronlarının da baskıyla yurttaşlarımıza musallat olmalarına, şehirlerimizin huzuruna ve barışına kast etmelerine, artık geçmişte kalan acıları insanımıza yeniden yaşatmalarına kesinlikle izin vermeyiz veremeyiz. Bu tarz teşebbüsler karşısında hukuk devletinin gereği neyse demokrasimiz neyi gerektiriyorsa onu yapmaktan çekinmeyeceğiz. Tüm siyasi aktörlerden hukukun üstünlüğüne saygı göstermeyi bekliyoruz. Terörle mücadeleyi demokratikleşmeden, demokratikleşmeyi de ekonomiden bağımsız görmüyoruz.

Bugüne kadar hep özgürlük, güvenlik dengesini korumaya çaba ettik. Birini ötekine tercih etmeden dengeli şekilde bugünlere geldik. Son 21 yılda olduğu gibi gelecekte de hak ve özgürlükler alanında idame ettireceğiz. İstihdamı ve ihracatı artırıyoruz. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşüşe geçtiğine inşallah hep birlikte tanık olacağız. Bugün TÜİK tarafınca açılklanan veriler aylık enflasyonun Mart ayında gerilediğini gösteriyor. Enflasyonun düşmesi ücret artışlarını önleyerek kalıcı refah artışlarını sağlayacaktır."

NE OLMUŞTU?

DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan, yüzde 55 oy oranıyla Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazandı. Ancak, Adalet Bakanlığı'nın seçime 2 gün kala yaptığı itiraz sonucunda seçilme hakkı geri alındı. Mazbatası gereken Zeydan'ın yerine, 130 bin oy farkla önde olan AKP'li rakibi Abdullahat Arvas'a mazbata verilmesi Van İl Seçim Kurulu tarafından kararlaştırıldı. DEM Parti, Van'da 14 ilçenin tamamını kazanarak bir ilke imza atmıştı.

DEM Parti, Zeydan'ın memnu haklarının iadesi kararının iptal edilerek başkanlığının düşürülmesi kararına itiraz etmek için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu. YSK, oy çokluğu ile DEM Partili Abdullah Zeydan'a mazbatasının verilmesi kararını aldı. Karar, Kurul'da 4'e karşı 7 oyla kabul edildi.

MEMNU HAKLAR NEDİR?

Memnu haklar, kişinin ceza mahkumiyeti nedeniyle ceza kanununun dışında farklı kanunlardan kaynaklanan yoksun edilmiş hakları ifade eder. Memnu hakların iadesi ise, bu hakları geri almak için düzenlenen bir ceza hukuku kurumudur.

"Erdoğan: "Her kim vandallığı hak arama yolu görürse devletimizin çelikten yumruğunu bulacaktır"" haberi, 04 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: "Her kim vandallığı hak arama yolu görürse devletimizin çelikten yumruğunu bulacaktır" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: "Her kim vandallığı hak arama yolu görürse devletimizin çelikten yumruğunu bulacaktır" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(2) Yorum
SON HABERLER
  1. 03:27 Temel Karamollaoğlu: "Saadet Partisi'nde yeni bir dönem başlıyor"
  2. 03:23 Venedik, giriş ücretiyle yüksek kazanç elde etti
  3. 03:19 S&P Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirdi: "Kredi notu görünümü pozitif seyrediyor"
  4. 03:12 Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere ikramiye: 15 milyon TL ödendi
  5. 02:20 Bu kek için ne fırın gerekiyor ne ocak: 3 dakikada hemen hazır!
  6. 02:17 Baharla birlikte her yerdeler: Keneler vücutta en çok buralara yapışıyor!
  7. 02:14 Kırım-kongo kanamalı ateş hastalığını griple karıştırmayın!
  8. 02:08 Resimdeki meyveleri 1 dakikada bulabilen zeka küpü çıkıyor
  9. 02:05 Hıdırellez nedir ve ne zaman kutlanır?
  10. 02:03 Telefon alacaklar elinizi çabuk tutun, zamlar yolda!
  11. 01:39 Sarı-Lacivertlilerde Son Dakika Gelişmesi! Yeni Teknik Direktör Kim Oldu?
  12. 01:20 Yemek sonrası bu his oluyorsa dikkat: Bağırsaklarınız çürümüş olabilir!
  13. 01:18 Ekranlarda yaprak dökümü: NOW bir dizi için daha final kararı aldı
  14. 01:15 Yeni nesil flört: Speed dating nedir?
  15. 01:11 Katkılı Motorin ve Benzin Tek Fiyat Olacak!
  16. 01:11 Uzmanlardan kene uyarısı: Kesinlikle çıplak elle dokunmayın!
  17. 01:09 Yeni bir kriz daha kapıda: Remzi Özdemir'den sakın satmayın uyarısı!
  18. 01:07 Bu altı cihazın fişini uzatma kablolarına sakın takmayın!
  19. 01:02 Kuzey Kore, Uzun Süre Sonra İlk Kez Türklere Kapıları Açıyor: O Kişileri Ülkeye Kabul Edilecek!
  20. 00:56 Galatasaray, 60 bin euroya forvet transfer ediyor! İcardi'nin konforu artık sarsılacak!
Politika Haberleri