Erdoğan: "İsrail'in Türkiye'ye yönelik atabileceği her türlü adımı kontrol altında tutuyoruz"

Erdoğan:

Erdoğan: "İsrail'in Türkiye'ye yönelik atabi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretleri dönüşünde yaptığı açıklamalarda, İsrail’in Türkiye’ye yönelik eylemlerini kontrol altında tuttuklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretleri dönüşünde uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Bu ziyaretlerin oldukça verimli geçtiğini ve Türkiye'nin iki ülke ile ilişkilerini daha da güçlendirmek için çeşitli yollar aradıklarını ifade etti. Erdoğan’ın gündeminde, İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırıları, Türkiye'nin Suriye'deki durumu, Yunanistan ile normalleşme süreci ve Balkanlar’daki gelişmeler gibi birçok önemli konu vardı.

İSTİHBARAT VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, İsrail’in Türkiye’ye yönelik her türlü eylemini kontrol altında tutma hedefinde olduklarını vurguladı. "Şu anda biz istihbarat teşkilatımızla A’dan Z’ye İsrail’in Türkiye’ye yönelik attığı veya atabileceği her türlü adımı kontrol altında tutuyoruz" şeklinde konuştu. Türkiye’nin, hem Gazze’de hem de Lübnan’daki saldırıların yanında, iç güvenliği sağlamak için atılan adımlar hakkında da bilgi verdi.

Erdoğan, "İsrail’in bu saldırganlığı kulak ardı edilemez" diyerek, yaşananların yalnızca Filistin ve Lübnan’ın istikrarını tehdit etmekle kalmadığını, çevre ülkeleri de etkileyebileceğini belirtti. Bu noktada, Türkiye’nin gerekli istihbarat çalışmaları ve karşı tedbirlerle ilgili çabalarını sürdürdüğünü dile getirdi. "Elimiz kolumuz da bağlı durmuyoruz. Elbette toplumu tehdit eden her türlü riske karşı hükümetimizin tespit ve bertaraf etme çalışmaları var" ifadeleriyle, Türkiye’nin kararlılığını vurguladı.

TOPLUMSAL DUYARLILIK VE PROVOKASYONLAR

Erdoğan, toplumsal huzuru bozmak amacıyla yürütülen kirli kampanyalara dikkat çekerek, bu tür provokasyonların arkasında koşanların geçmişte karşılarında Türkiye’yi bulduğunu belirtti. "Provokasyon ardında koşanlar, kaos iştahı ile hareket edenler bugüne kadar hep karşısında bizi buldu. Bundan sonra da bulacak" diyen Erdoğan, Türkiye'nin her türlü tehdit karşısında kararlı bir duruş sergileyeceğini söyledi. Ayrıca, sosyal medyada yayılan organize yalanlara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. "Vatandaşlarımız sosyal medya başta olmak üzere birçok mecradaki organize yalanlara karşı son derece dikkatli olmalıdır. Her duyduklarına inanmamalı, resmî açıklamalara odaklanılmalıdır" ifadeleriyle, kamuoyunu bilgilendirme çağrısında bulundu.

YUNANİSTAN İLE İLİŞKİLERDE YENİ FIRSATLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile ilişkilerin normalleşmesi için umut verici gelişmelere de değindi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in, Türkiye ile Yunanistan arasında deniz yetki alanlarının belirlenmesi konusunda fırsat doğduğunu açıklamasının ardından, Türkiye’nin bu konudaki iradesinin sürdüğünü belirtti. "2023 seçimleri sonrası Yunanistan ile Türkiye arasındaki mevcut kronik sorunu nitelikli bir müzakere yoluyla çözebilir miyiz diye bir anlayış başladı" diyen Erdoğan, iki ülkenin ilişkilerindeki potansiyelin önemini vurguladı.

Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı'nın Yunanistan ile ilgili kapsamlı bir çalışma başlattığını aktararak, bu çalışmanın, iki ülke arasındaki sorunların tanımlanması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi amacı taşıdığını ifade etti. "Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan Yunanistan’a gidecek, bu konularla ilgili görüşmeler yapacak" diyerek, diplomatik kanalların etkin bir şekilde kullanılmasının önemine dikkat çekti.

SURİYE’DE BARIŞ VE DİPLOMASİ VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’deki iç savaşın başlangıcından bu yana Türkiye’nin bu ülkenin toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu ve diplomatik yolları kullanarak çözüm arayışlarına zemin hazırlamaya çalıştığını ifade etti. "Suriye çok acılar çekti. Onlara yenilerinin eklenmesine insanlık karşı çıkmalıdır" diyen Erdoğan, Suriye’nin birliği ve barışa ulaşması için Türkiye’nin çalışmalara devam edeceğini belirtti. "Biz, her yerde olduğu gibi Suriye’de de acil ve kalıcı bir barışı savunacak, barışın yanında duracağız" şeklinde konuşarak, Suriye'deki barış çabalarının önemini vurguladı.

BALKANLAR’DA ARTAN GERİLİMLER

Balkanlar'daki etnik gerilimlere de değinen Erdoğan, bu durumun tarihi ve siyasi dinamikler açısından karmaşık bir tablo sunduğunu belirtti. Türkiye'nin Balkan ülkeleriyle olan derin tarihsel, kültürel ve siyasi bağlarının, bölgedeki barış ve istikrar sağlamada daha aktif bir rol üstlenmesini gerektirdiğini ifade etti. "Balkanlar’daki etnik gerilimler, Türkiye’nin bölgede barış ve istikrar sağlamada daha aktif bir rol üstlenmesini gerektiriyor" diyerek, Türkiye’nin bu konudaki sorumluluğuna dikkat çekti.

Erdoğan, bölgedeki yüksek gerilimler karşısında Türkiye’nin rolünün her an var olduğunu belirterek, "Bir yanda İsrail’in savaşı tüm bölgeye yayma çabaları, diğer yanda terör örgütlerinin bölücü ve yıkıcı faaliyetleri ortadayken, küçük çıkar hesaplarını bir kenara bırakarak dayanışma içinde bölgeyi kurtarmamız lazım. Yükümüz ağır, işimiz çok" diyerek, bölgedeki güvenlik ve istikrar konularına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları, Türkiye’nin uluslararası meselelerdeki stratejik duruşunu pekiştirirken, güvenlik ve istikrar konusundaki kararlılığını da net bir şekilde ortaya koydu. Bu bağlamda, Türkiye'nin bölgedeki rolü ve sorumlulukları ile ilgili önemli mesajlar vermesi, hem ulusal hem de uluslararası arenada dikkat çekti.

"Erdoğan: "İsrail'in Türkiye'ye yönelik atabileceği her türlü adımı kontrol altında tutuyoruz"" haberi, 12 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 12 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan: "İsrail'in Türkiye'ye yönelik atabileceği her türlü adımı kontrol altında tutuyoruz" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: "İsrail'in Türkiye'ye yönelik atabileceği her türlü adımı kontrol altında tutuyoruz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 12 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:15 Astsubayı Mehmet Fatih Çangır'ı şehit etmişti: Suç makinesi motorcunun cezası istendi
  2. 16:13 Tekirdağ'ın Çorlu Deresi'nde Gizemli Renk Değişimi: İncelemeler Sürüyor!
  3. 16:09 Savaş Korkusu Mu? Özgür Özel: ‘Gerçek Sorun Yoksulluk!
  4. 16:04 Yusuf Dikeç yeni hedefini açıkladı
  5. 16:00 Bakanlık duyurdu! 2 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi
  6. 15:47 ABD, Suriye’deki IŞİD Kamplarına Hava Saldırısı Düzenledi!
  7. 15:41 Türkiye’de 14 Saatlik Ameliyatla Ayrılan Pakistanlı Yapışık İkizler Taburcu Oldu!
  8. 15:31 Anadolu Üniversitesi: İkinci Üniversiteye Başvuru Süresi Daralıyor!
  9. 15:28 Türkiye’nin Önde Gelen Akaryakıt Şirketi İflas Etti: İstasyonlarını Tek Tek Kapatıyor!
  10. 15:26 Mısır'da Antik Döneme Işık Tutan Keşif: Astronomik Gözlemevi Bulundu!
  11. 15:26 Arda Güler İspanya'da manşetlerde! 'Attığı çalımla rakibini yok etti'
  12. 15:19 1 Kasım'dan İtibaren Geçerli: Bu Telefonlarda WhatsApp Kullanılamayacak!
  13. 15:14 Harp Okulu’nda teğmenler depremi! 40'a yakın komutanın görev yeri değişti iddiası!
  14. 15:09 Kredi Borcunu Erken Kapatmayı Düşünenler Dikkat! Yargıtay’dan Önemli Açıklama!
  15. 15:08 AKP'li belediye 4 milyar 201 milyon borç bırakmış!
  16. 15:03 E-Devlet ile İlan Vermek Artık Zorunlu: Konut ve Otomobil İçin Detaylar!
  17. 15:03 ATM'lerden para çekmek için artık bu belge zorunlu olacak!
  18. 14:59 İzlanda, Norveç ve Türkiye: Elektrikli Araç Şarj Maliyetleri Üzerine Şaşırtıcı Veriler!
  19. 14:58 A Milli Takım'da Kadro Değişikliği
  20. 14:54 İran'dan Radikal Güvenlik Önlemi: Uçaklarda Elektronik Cihazlara Yasak Geldi
Gündem Haberleri