Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu HDP üzerinden hedef aldı: Senin yanındaki PKK’nın parlamentodaki uzantılarıyla berabe

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu HDP üzerinden hedef aldı: Senin yanındaki PKK’nın parlamentodaki uzantılarıyla berabe

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu HDP üzerinden hedef... AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu “Senin yanındaki PKK’nın parlamentodaki uzantılarıyla beraber yürümedik bu yollarda, sen yürüdün” diyerek hedef aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Konya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. Konuşmasında birden fazla kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, “Musluğun anahtarını değiştirenlerden değiliz. Biz altyapı ve üst yapı beraber yaparız. Bunlar günü kurtarmanın peşinde. Biz asla. Evlatlarımıza daha huzurlu bir Türkiye bırakma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bay Kemal yıllarca şehir hastanelerini eleştirdi. SGK batıran sensin. Bay Kemal’in kötülediği tesisler koronavirüsle mücadelede kritik görevler üstlendi. Aynı basiretsizliği Rusya Ukrayna krizinde de yaşadık. Bizi Batı’ya sırtımızı dönmekle suçladılar.

“BAY KEMAL BUNA SENİN HAYALİN BİLE ULAŞAMAZ”

Türkiye dengeli politikasıyla dünyanın takdirini kazandı. Tahıl anlaşması ve esir takasıyla iki büyük zafere imza attık. Tüm zirvelerde devlet başkanları, ülkemizin çabalarından övgüyle bahsediyor. Bana dedikleri, ‘Başkan her iki tarafı nasıl idare ediyorsun’. Bu bir sırdır dedik. Biz düşman kazanma üzerine politikalar oluşturmadık. Sayın Putin bunu birinci derece fakir ülkelere gönderelim dedi tamam dedik. Buğday alıp un yapıp fakir ülkelere gönderme hazırlığı içerisindeyiz. Türkiye bu. Bay Kemal, buna senin hayalin bile ulaşamaz. Gıda kıtlığı çeken ülkeler, tahıl gemileri sayesinde nefes aldı. Avrupa kışı nasıl geçireceğini düşünürken, biz içimiz rahat kışa giriyoruz” ifadelerini kullandı.

Başörtüsü konusunda hazırlanacak anayasa değişikliği için HDP’yi ziyaret etmesi eleştirilen AKP’nin Genel Başkanı Erdoğan, “Ya Kemal, kendine gel. Senin yanındaki PKK’nın parlamentodaki uzantılarıyla beraber yürümedik bu yollarda, sen yürüdün” sözleriyle Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Türkiye DEAŞ’a destek veriyor iftirası attılar. Harekatlarımızda terör örgütünün sözcülüğüne büründüler. Batılı büyükelçilere mektup yazarak projelerimizi sabote etmeye çalıştılar. O da olacak. Çanakkale Köprüsü nasıl olduysa Kanal İstanbul da öyle olacak. Engellemeseydiler Marmaray 4 yıl erken bitecekti. Yusufeli Barajı’nı yaptık. Tamamen milli bütçeyle yaptık. 35 milyara mal oldu. Her yıl 5 milyar geri dönüş olacak. 7 yılda kendini finanse edecek. Bay Kemal’in aklı buna ermez. TOGG yerli otomobil. Önce ‘Fabrika yok’ dedi. Buna rağmen davet edelim dedik. Gelmedi. Ortağı da gelmedi. Yanından birilerini gönderdi. Haber göndermişler, ‘Gezmek istiyoruz’ dediler. Bana sordular, ‘Gelsinler’ dedim. Şubat Mart TOGG yollara koyuluyor. Herkes sıraya giriyor. Yabancı yatırımcılara gelmeyin çağrısında bulundu, Türkiye Cumhuriyeti ile uyuşturucu ticaretiyle yan yana getirdi. Kemal kendine gel. Senin yanındaki PKK’nın parlamentodaki uzantılarıyla yürümedik, bu yollarda sen yürüdün. PKK’nın uyuşturucuyla ayakta durduğunu bilmiyor musun? Biz o kökleri toplayarak ve imhasını yaparak mücadeleyi sürdürüyoruz. Bizim savunmada yerlilik oranımız yüzde 80’e çıktı. 20 yıl önce bizim İHA’mız, SİHA’mız, Akıncımız, Kızıl Elmamız mı vardı? Şimdi hepsi var.

“CHP TÜRKİYE İÇİNE SOKULMUŞ TRUVA ATI”

Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde alçak yaklaşım, CHP’nin yaptığı gibi görülmemiştir. Kendileri bunu Meclis tartışmalarında söylemiyorlar mı? CHP Türkiye’nin içine sokulmuş Truva atıdır diyoruz. 2023 seçimleri sefil siyaset anlayışından kurtuluş olacaktır. Partimizin tüm neferlerine sorumluluk düşüyor. Toplanıp dağılmaktan başka iş beceremeyenlerin seçime gölge düşürmeye çalıştıklarını görüyoruz. 3 bin kadın üyeden bahsedildi. Tabandan tavana uzanan anlayışla, çalışmalarımızı yürüteceğiz. Muhalefetin iş bilmezliği karşısında rehavete kapılmayacağız. Provokasyonlara prim vermeyeceğiz. Birileri ülkeye germek için çirkefleşse de soğukkanlılığımızı koruyacağız.”

"Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu HDP üzerinden hedef aldı: Senin yanındaki PKK’nın parlamentodaki uzantıla." haberi, 26 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 27 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu HDP üzerinden hedef aldı: Senin yanındaki PKK’nın parlamentodaki uzantıla.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu HDP üzerinden hedef aldı: Senin yanındaki PKK’nın parlamentodaki uzantıla.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  2. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  3. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  4. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  5. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  6. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  7. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  8. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  9. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  10. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  11. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  12. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  13. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  14. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  15. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  16. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  17. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  18. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  19. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  20. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
Politika Haberleri