Erdoğan: Kitap yazabilirim!

Erdoğan: Kitap yazabilirim!

Erdoğan: Kitap yazabilirim! 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Kaçak Saray'da düzenlenen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Silahlı kuvvetlerimize sızmış olan bir grup FETÖ'cü terörist, şimdi de bunların hesabını ödüyorlar. İhraç...

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Kaçak Saray'da düzenlenen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Silahlı kuvvetlerimize sızmış olan bir grup FETÖ'cü terörist, şimdi de bunların hesabını ödüyorlar. İhraç ediliyorlar, tutuklanıyorlar. Onları görevden alacağız ama istiyoruz ki at izi it izine karışmasın. Ama bu kadar da olur, çünkü A'dan Z'ye kendilerini saklıyorlar. Şu an bildiklerimi söyleyemeyeceğim ama günü geldiğinde belki kitaba yazabilirim. Çünkü her bildiği her zaman söyleyemeyebilirsiniz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Değerli velilerimiz, eğitim öğretim camiamızın kıymetli mensupları, hanımefendiler, beyefendiler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Bu anlamlı gün vesilesiyle yurt içinde ve yurt dışında görev yapan öğretmenlerimize şahsım, ülkem adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Görevi esnasında şehit edilenler başta olmak üzere hayatını kaybetmiş tüm öğretmenlerimize cenabı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Özellikle 15 Temmuz gecesi, göğsünü darbecilere siper eden öğretmenlerimize minnet duyuyorum. Uzun yıllar ülkemize hizmet edip başarılı öğrenciler yetiştirdikten sonra emeklilik günlerini geçiren öğretmenlerimize de hayırlı ömürler diliyorum. Her birinize hizmetleriniz, emekleriniz, engin sabırlarınız için özellikle teşekkür ediyorum. Kutlu vazifelerinizde Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum. Öğretmenlerimizi her daim anacağız, hiçbir zaman unutmayacağız. Onlar bizim varlık nedenimizdir.

Erdoğan: Belki kitap yazabilirim:

Kutsal olduğu kadar mesuliyeti ağır bir mesleği icra ediyorsunuz. Sizler, ailelerin şahsınıza emanet ettiği çocukları adeta bir nakkaş titizliğiyle işliyor, onlara bilginizle birlikte kişiliğinizi de katıyorsunuz. Öğretmenlik mesleği sadece eğitim - öğretim sürecinde sınıfta aktarmak değil, öğretmenlik bilginin yanında irfanla geleceğe hazırlama mesleğidir. Eğitim sistemimizin temel yapı taşları ve istikbalimizin de mimarıdır. Muallimlerine gerekli hürmeti sunmayan, ahde vefa göstermeyen bir ülke yerinde saymaya mahkumdur. Öğretmenlerini yokluğa, yoksulluğa, çaresizliğe sevk eden zihniyetin geleceği karanlıktır. Biz medeniyetlere beşiklik yapmış, her bir şehri açık hava müzesi olan bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu topraklarda bırakın devlet olarak gelişmeyi, mevcudiyetini korumak için bile büyük bedeller ödemeyi göze almanız gerekir. Nitekim Anadolu'nun kapılarını açtığımız 1071'den beri çetin mücadeleler yürütüyoruz. Bu mücadele yalnızca cenk meydanlarında verilmedi, sadece siyasette yaşanmadı. Esas mücadele bilimde, eğitimde gerçekleşti.

Erdoğan: Yeni Türkiye'nin doğuşu artık engellenemez:

Temenni ederim ki, inşallah Milli Eğitim Bakanlığımız buralara özel ziyaretler düzenlemek suretiyle, sadece kitabi olarak değil, ayn el-yaki olarak da yerinde incelemek suretiyle adımlar atmasının hayırlı olacağını düşünüyorum.

Ecdadımız sadece iftihar edilecek yapılar inşaa etmekle kalmadı, güçlü ekonomisi, adil yönetimi ile büyük bir medeniyet de kurdu. 7 iklimde yükselen medreseler ecdadımızın eğitime, dine, bilime verdiği önemin en büyük göstergesidir. Şifahanelerde dönemin en ileri tıp hizmetleri veriliyor.

Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş Veli, Mimar Sinan, Hazerfan Çelebi gibi pınarlar işte bu medreselerden çıkmıştı. Bu sabah bir televizyon kanalında, bugüne denk herhalde bir şey gördüm;

Erdoğan Öğretmenler Günü'nde medreseleri övdü:

Fatih Sultan Mehmet'in istanbul'a girişiyle alakalı özellikle Bizans'ın kadınlarının Fatih'e çiçekler atarken bir demet de geldi Akşemseddin hazretlerine vermeye yöneldi. Akşemseddin Fatih'i işaret etti, Fatih de dedi ki; Hocama gülü vereceksin, bu fetihin sahibi odur" Buradan iş bu şekilde buraya geldi, dolayısıyla fetihin görünmeyen ama gerçek sahibi de o hocaydı. Yavuz'da da bu örneğini yine gösterdiler. Yavuz ve hocası atlarıyla yan yana giderken Belgrad'da atının ayağındaki çamur Yavuz'un kaftanına sıçrıyor, hocası atından inip yanına geliyor. Silmeye teşebbüs edince Yavuz diyor ki "Hayır, o benim kaftanımın şerefidir. Öldükten sonra kabrime örtün" diyor. Biz böyle ecdadın çocuklarıyız. Hocasına el kaldıran değil, hocasına bu saygıyı gösteren bir millet...

Değerli kardeşlerim; bizim tarihimizde kılıçla kalem hep birlikte yer almıştır. Mazisini kavrayamayan istikbale yürüyemez. Kökü mazide olan, ati bir milletiz. Bizi böyle tanımlıyorlar. Bu şuurla hareket eden bizlerin bilhassa da siz değerli öğretmenlerimizin, muallimlerimizin, bu zorlu coğrafyada nasıl ayakta kaldığımızı öğrencilerinize iyi öğretmeniz gerekiyor. Gerilememiz, çöküşümüz, hangi alanda başladıysa gelişmemiz, dirilişimiz de orada olacaktır. İlim ve bilgide üstünlüğü kaybeden bir milletin ileriye gitmesi imkansızdır. Hele hele kendini tekrar eden bir ülkenin içinde bulunduğumuz bu coğrafyada ayakta kalması bile mümkün değildir. Burada yıkılmakla eş değerdir. Bizim iki günümüz birbirine eşit olmayacak, olursa zarar ederiz. Bu millet zarar eden değil, sürekli kar eden bir millet olacak Atalarımız hem kendi ferdi hayatlarına hem de vazifelerine bu bilinçle yaklaştıkları için hemen her alanda çığır açan işlere imza atmışlardır.

Son 14 yılda hem ülkemizi ileri taşımaya çalıştık, hem de geçmişin sıkıntılarını çözme gayretinde olduk. Göreve geldiğimizde eğitim alt yapısı gerçekten çok kötüydü. Ben öğrenciliğimi hatırlıyorum, bizim sınıfımızdaki öğrenci sayısı 75'ti, bizim için hatta şartları iyiydi. Ben öyle sınıflar hatırlıyorum ki, 100'ün üzerinde öğrencisi olan sınıflar vardı. Bunu da çift sistemle yapan okullar vardı. Başbakanlığım döneminde kesinlikle 30'un altına inecek dedim. İkinci etap çift değil, tek tedrisata doğru yürüyeceğiz. Er veya geç bunu da başaracağız. Başka çaremiz yok, saygı değer hocalarımdan bir şey istirham edeceğim; "İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir" bunu başarmamız lazım.

Hedefimizi belirledik, birinci sıraya eğimi, ikiye sağlık, üç adalet, dört güvenlik, emniyet dedik. Yola böyle çıktık. Onun için de yatırımlar yaptık,milli eğitime atama yapacağız. Öğretmen açığımız büyük dedik, bunu gidereceğiz dedik. Biz göreve geldiğimizde Osmanlı döneminden kalanlarla birlikte 346 bin derslik yapılmıştı, biz 270 bin daha ekledik. 900 bin öğretmen şu an okullarımızda eğitim veriyor. Eksiklerimiz var mı var, bunları da aşacağız. Kitapları ücretsiz dağıtarak ailelerimizin üzerindeki yükü kaldırdık. Burs ve kredileri imkanlarını geliştirerek okumak isteyen evlatlarımıza destek olduk. Bu süreçte öğretmenlerimizi güçlendirmeliyiz, ülkemizin şartları genişledikçe, imkanlarımız arttıkça öncelikle öğretmenlerimizin istifadesine sunmalıyız. Ne yaparsak yapalım sizlerin emeğinin maddiyatla ölçülemeyeceğinin farkındayız.

Öğretmenlerimiz sadece öğrencilerinin akıllarına, beyinlerine hitap etmiyor, aynı zamanda duygularına da hitap ediyor. Gönülden gönüle iletişim... Hepimizin tarihinde aklımızda kalan hocalarımız vardır öyle değil mi. O kalanlara baktığınız zaman işte onlar gönlünüze hitap etmişlerdir. Mesela benim bir hocam vardı ki, Allah rahmet eylesin, biz cumartesi de okuyorduk. O bizi her cumartesi ders bitince üst düzey profesör hocamızla Boğaz'a nazır sohbet yapardık. Ben o hocayı unutabilir miyim, öldü, ama unutamıyorum. O bizi, haftasonunda da adeta bir nakkaş gibi işliyordu. İşte o rol modeldi, örnek oluyordu. Böyle öğretmenler öğrencilerinin hayata bakış açısını da etkiliyor.

Bizler, Batı'ya kendi milletinden tiksinen, sömürge ajanlarından değil, medeniyet değerlerini özümsemiş fikir işçileri yetiştirmeyi hedefliyoruz. Marjinal ideolojilerin kalıplarına sıkışmış, at gözlüğüyle bakan gençlerin ülkemize sunacağı bir katkı yoktur.

Bu ülkenin yüzlerce yıllık birikimine yabancı eğitim politikaları hastalıklı kişilerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Özellikle FETO, zamanın gerisinde kalan, jakoben, baskıcı bir eğitim politikasının ürünüdür. Sorgulayan bir nesil değil, acze düşen ve çok enteresandır. Sıfatı profesör ama ne diyor, 'O bize şah damarımızdan daha yakındır' ya senin her yerin profesör olsa ne yazar. Sen kalkıp da Pensilvanya'dakini şah damarından daha yakın görüyorsan sen zaten Müslüman olamazsın. Bizim dinimize göre kim ki Allah'tan başka bir gücü şah damarından daha yakın ilan ederse o küfürdedir, o şirktir. Biz buna evet diyemeyiz. 12 Eylül darbesinden sonra, 28 Şubat'ın akabinde milletimizin zeki ve başarılı evlatları adeta bu örgütün kollarına itilmiştir. Kopya, kopyacılık, işte hepsi bunlarda var. Hepsi tek tek ortaya çıkıyor. Bunlar kopyacı bir nesli devletin belli makamlarına yerleştirerek bir işgal hareketini gerçekleştirdiler. Devletimizin imkanıyla okumuş binlerce FETÖ militanı, yurt dışında edinmiş oldukları becerilerini Türkiye'yi karalamak için kullanıyor. F-16 uçaklarıyla bu milleti bombalayanlar, bunun eğitimini mi aldılar? Şu külliyenin çevresinde 29 şehidimiz var.

Tabii ki silahlı kuvvetlerimize sızmış olan bir grup FETÖ'cü terörist, şimdi de bunların hesabını ödüyorlar. İhraç ediliyorlar, tutuklanıyorlar. Onları görevden alacağız ama istiyoruz ki at izi it izine karışmasın. Ama bu kadar da olur, çünkü A'dan Z'ye kendilerini saklıyorlar. Şu an bildiklerimi söyleyemeyeceğim ama günü geldiğinde belki kitaba yazabilirim. Çünkü her bildiği her zaman söyleyemeyebilirsiniz. Şu gerçeğin farkına hep birlikte varmalıyız, teröristle mücadele güvenlik birimlerinin, terörle mücadele tüm toplumunun görevidir. Hiçbir evladımızın kaybolmasına, vatanına, milletine ihanet etmesine gönlümüz razı değil. Bu şer odaklarına karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Öğretmenlerimiz, bu mücadelenin en ön saflarında yer almalıdır, zaten alıyorlar."

"Erdoğan: Kitap yazabilirim!" haberi, 24 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan: Kitap yazabilirim! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Kitap yazabilirim! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  2. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  3. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  4. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  5. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  6. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  7. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  8. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  9. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  10. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  11. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  12. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  13. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  14. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  15. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  16. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  17. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  18. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  19. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  20. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
Gündem Haberleri