Erdoğan: Kriz çıkmıyorsa sistemden değil bizim sabrımızdan!

Referandum kampanyasına "Hayır" diyenler terörü destekliyor" söylemi ile başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklediği etkiyi yaratamayınca bu kez de 'İstikrar' sopasını çıkardı. Erdoğan, müteahhitleri ikna etmek için "İstikrar...
Referandum kampanyasına "Hayır" diyenler terörü destekliyor" söylemi ile başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklediği etkiyi yaratamayınca bu kez de 'İstikrar' sopasını çıkardı. Erdoğan, müteahhitleri ikna etmek için "İstikrar varsa bizim sayemizde. Bu sistemde biz olmazsak kriz çıkar" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müteahhitler Birliği'nin ödül töreninde konuştu.
"Kriz bölgelerinde faaliyet gösteren iş adamlarımızın özellikle de müteahhitlerimizin yaşanan sıkıntılardan olumsuz etkilendiği görülmektedir. Kazanımlarımızın heba olmasına asla izin vermeyeceğiz" diyen Erdoğan, "2023 hedeflerimize ulaşmak için başarılarımıza imza atacağız. Türkiye'yi 10 kat büyüttük. Dünyadaki 10 büyük ekonominin arasına gireceğiz. İnanmak başarmanın yarısıdır" dedi.
15 Temmuz darbe girişimi için "Görülmüştür ki öldürmeyen her darbe güçlendirmiştir" yorumunu yapan Erdoğan, "Türkiye tüm krizlerden kaoslardan güçlenerek çıkmayı başarmıştır. Devlet olarak size imkanlar veriyoruz. Büyük ihalelerde size katkı sağlayacak Türkiye Vralık Fonu'nu devreye soktuk. Müteahhitlerimizin projelerine destek verecektir. Kamu özel işbirliği projelerindeki tecrübelerimiz diğer ülkelere de yaymamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
"Irak'ta söz sahibi olmaya çalışıyoruz" diye konuşan Erdoğan, "İhracatçılarımızla, müteahhitlerimizle yeni yöntemler arıyoruz. Turizmde kıpırdama görülmeye başlandı. İstihdam seferberliğine katılmaya işverenler destekli olduğunu görüyorum" dedi.
'SİSTEMİ SORGULAMAK İÇİN YETERLİ'
Referandum süreciyle ilgili konuşan Erdoğan, "16 Nisan ile birlikte Türkiye'de yasama organı yok diyorlar. Dürüst olun. Yasama organı kalkmıyor, yürütme sadece cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde toplanıyor. yargı konumunu yine koruyor. Doğru yürütme başkanda toplanıyor. Yasama var yürütme var yargı var. Hiçbirisinin ortadan kalkması söz konusu değil. Sadece Cumhurbaşkanı- Başbakan kavgaları dahil sistemi sorgulamak için yeterlidir" diye konuştu.
"2007 anayasa değişikliği ile her ikisi de meşruiyetini anayasadan alan iki yürütme gücüne sahip olduk" diyen Erdoğan, "10 yıldır işler yürüyor ama bunun kerameti sistemde değil. Aynı ideallere sahip, birbirini yakından tanıyan makamlar olduğu için hiç bir sorun çıkmadı" ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın konuşmasındasn satır başları şöyle:

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.