Erdoğan-Mansur Yavaş zirvesi: ''Yavaş’ın çabası, Erdoğan’ın sözleri''

Erdoğan-Mansur Yavaş zirvesi: ''Yavaş’ın çabası, Erdoğan’ın sözleri''

Erdoğan-Mansur Yavaş zirvesi: ''Yavaş’ın çab... Hürriyet yazarlarından Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki diyalogları açıkladı. Selvi'ye göre, görüşmeye 'Yavaş’ın çabası ve Erdoğan’ın sözleri' damgasını vurdu.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Recep Tayyip Erdoğan-Mansur Yavaş görüşmesinin perde arkasını kaleme aldı. Selvi'ye göre, görüşmeye 'Yavaş’ın çabası ve Erdoğan’ın sözleri' damgasını vurdu. 'Son dönemlerin en dikkat çeken görüşmelerinden biri' yorumunu yapan Selvi, "Erdoğan, seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı olarak aralarında Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer, Mansur Yavaş, Yılmaz Büyükerşen’in de bulunduğu CHP’li büyükşehir belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Daha önce Ekrem İmamoğlu ile de görüşmüştü. Ama İmamoğlu ucuz polemiklere girmeyi, bu ilişkiyi sürdürmeye tercih etti. Ama başarı grafiği sürekli olarak yükselen Mansur Yavaş, işine odaklandığı için ona her kapı açılıyor" dedi. Mansur Yavaş'ın görüşmeden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bilgi verdiğini hatırlatan Selvi, "Kılıçdaroğlu da 'Ankara’nın işini tabii ki görüşeceksin. Önemli olan Ankara’nın sorunlarının çözülmesi' demişti. Yavaş, görüşmeden sonra da Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirdi" ifadelerini kullandı.

"BURADA BİR HATA YAPILMIŞ, DÜZELTİLSİN" TALİMATI

Selvi yazısına şöyle devam etti: "Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmeye hazırlıklı gidiyor. Erdoğan, dikkatle dinliyor. Eski bir belediye başkanı olarak araya girip sorular soruyor. Not aldırıyor ve hemen orada talimatlar veriyor. Yani verimli bir görüşme oluyor. Aralarında bir futbol sohbeti geçiyor. Mansur Yavaş, Ankaragücü’nün kümede kalması için verdiği destekten dolayı Erdoğan’a teşekkür ediyor. Gençlik Parkı’nın Varlık Kiralama Anonim Şirketi’ne devredildiği açıklanmıştı. Yavaş, Gençlik Parkı’yla ilgili ödemelerin devam ettiğini belirterek, bu kararın düzeltilmesini talep ediyor. Erdoğan, 'Burada bir hata yapılmış, düzeltilsin' diye talimat veriyor. Akyurt ilçesinde bir fuar alanı yapılıyor. Belediye, ATO ve TOBB ortaklığı ile. Ama bir türlü bitirilemiyor. Erdoğan, 'Bunu tekrar görüşelim, bitirelim' diye not aldırıyor. Şehir hastanesinin bağlantı yolları konusu var. Belediye yaptırmış ama parasının tahsil edilmesi konusu. Cumhurbaşkanı, 'Bu bir şekilde çözülsün. Ya parasını verelim ya takas yapılsın' diyor."

"ANKARA'DA YAPILACAK İŞLERE YARDIMCI OLURUZ"

"Mansur Yavaş, belediyeye alınacak 350 zabıta kadrosundan Dikimevi-NATO Yolu arasında yapılacak olan metro hattına, Çubuk-1 Barajı’nda hayvancılık yapan ailelerden, Mamak’taki kentsel dönüşümden dolayı belediyenin ödediği kiraya kadar her şeyi tek tek aktarıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, her dosyayla ilgili değerlendirmeler yapıp bir kısmı için hemen orada talimat veriyor. Erdoğan, Yavaş’ı, 'Ankara’ya yapılacak işlere yardımcı oluruz. Bizim Ankara’ya yapılacak hizmetlere ket vurmamız söz konusu olmaz' diye uğurluyor."

"Erdoğan-Mansur Yavaş zirvesi: ''Yavaş’ın çabası, Erdoğan’ın sözleri''" haberi, 03 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 03 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan-Mansur Yavaş zirvesi: ''Yavaş’ın çabası, Erdoğan’ın sözleri'' haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan-Mansur Yavaş zirvesi: ''Yavaş’ın çabası, Erdoğan’ın sözleri'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  2. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  3. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  4. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  5. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  6. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  7. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  8. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  9. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  10. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  11. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  12. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  13. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  14. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  15. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  16. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  17. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  18. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  19. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  20. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
Politika Haberleri