Erdoğan: "Ne erken seçimi ya... Hangi gelişmiş ülkede erken seçim var?"

Erdoğan:

Erdoğan: "Ne erken seçimi ya... Hangi gelişm... Recep Tayyip Erdoğan, 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı açılış töreninde konuştu. Erken seçim tartışmalarına ilişkin de konuşan Erdoğan, "Ne erken seçimi ya... Hangi gelişmiş ülkede erken seçim var?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020-2021 Akademik yılı açılış töreninde konuştu. Erdoğan, erken seçim tartışmalarına tepki gösteren "Ne erken seçimi ya... Hangi gelişmiş ülkede erken seçim var?" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı açılış töreninde konuştu. Erdoğan, üniversitelerin en kısa sürede yüz yüze eğitime başlamasını istediklerini dile getirdi.

Erken seçim tartışmalarına ilişkin de konuşan Erdoğan, "Ne erken seçimi ya... Hangi gelişmiş ülkede erken seçim var?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Hükümete geldiğimizde her ile üniversite kurma sözü verdik. Miletimize verdiğimiz sözü tuttuk ve 81 ile üniversite kurulmasını sağladık. Ülkemizde toplam 207 üniversitemiz 8 milyon 267 bin öğrencimize eğitim veriyor. Gençlerin en büyük itiraz konusu olan harçları da biz kaldırdık.

Uzaktan eğitim tecrübesi önemli ancak örgün eğitimin yerini tutmaz. En kısa sürede üniversitelerde yüz yüze eğitimi başlatmayı hedefliyoruz

2006 yılından sonra kurulmuş üniversitelerden dünyada ilk 800 arasına girmeyi başaranlar var. Bu başarı önemlidir. İllerimizdeki üniversitelerimiz, tek tip bir eğitim yapmak yerine şehirlerinin ve bölgelerinin ihtiyaçları doğrultusunda şekillenmeye başladılar. 

YÖK tarafından hazırlanan yeni bir projeyi paylaşmak istiyorum. 'YÖK Anadolu projesiyle, Anadolu'da yolun başında olan üniversitelerimizle gelişmiş üniversitelerimiz eşleştirilerek eksikliklerini gidereceğiz.

Artık siyasetten, ekonomiye kadar her alanda küresel bir güç haline gelen Türkiye gerçeği var. En büyük ihtiyacımız yetişmiş insan gücüdür. İnsan kaynağımızda ciddi açığımız bulunuyor. Bakanlıklarımızın bu konuda çalışmaları bulunuyor. Ancak arzu ettiğimiz yere gelebilmiş değiliz. Anasınıflarına kadar inen sağlam bir sistem kurmalıyız. Çocuklarımızın gönül dünyalarını zenginleştirmeyi de ihmal etmemeliyiz. Dünyada maddi zenginlikte ileri gittiği halde manevi çöküş nedeniyle geleceğinden ümidini kesmekle yüz yüze olan toplumlar bulunuyor. Türkiye'yi böyle bir tehlikeyle yüz yüze bırakmayacağız.

Son yıllarda arka arkaya yaşadığımız saldırıların her biri aynı senaryoların farklı aktörler tarafından uygulanması. Türkiye'yi yeniden iç mücadeleler bataklığına sürüklemek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Milletten alamadığı gücü başka yerlerden devşirmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakacağız.

Bize akıl veriyorlar, bu kadar yayılmayın diye. Somali'de, Libya'da, Azerbaycan'da, Suriye'de zulüm var. Bunlara seyir mi edelim? Biz duramayız. 

"Ne erken seçimi ya?"

Çıkıyorlar erken seçim.. Ne erken seçimi ya? Hangi gelişmiş ülkede erken seçim var? Türkiye artık eski Türkiye değil. Yeni Türkiye'de belirlenen zaman neyse o zaman seçim yapılacaktır. Haziran 2023'ü öne almak mümkün değildir.

"Erdoğan: "Ne erken seçimi ya... Hangi gelişmiş ülkede erken seçim var?"" haberi, 15 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 15 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: "Ne erken seçimi ya... Hangi gelişmiş ülkede erken seçim var?" haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: "Ne erken seçimi ya... Hangi gelişmiş ülkede erken seçim var?" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  2. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  3. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  4. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  5. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  6. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  7. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  8. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  9. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  10. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  11. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  12. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  13. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  14. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  15. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  16. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  17. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  18. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  19. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
  20. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
Politika Haberleri