Erdoğan: Netanyahu'ya verdiğim cevaplar sinir uçlarına dokunmuş olmalı

Erdoğan: Netanyahu'ya verdiğim cevaplar sinir uçlarına dokunmuş olmalı

Erdoğan: Netanyahu'ya verdiğim cevaplar sini... AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere ziyaretinde kendisine eşlik eden gazetecilerle Londra’dan ayrılmadan önce yaptığı sohbette, Netanyahu’nun attığı tweet’lere verdiği yanıtlarla, sinir uçlarına dokunduğunu söyledi....

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere ziyaretinde kendisine eşlik eden gazetecilerle Londra’dan ayrılmadan önce yaptığı sohbette, Netanyahu’nun attığı tweet’lere verdiği yanıtlarla, sinir uçlarına dokunduğunu söyledi. Erdoğan, “Hamas’ı terör örgütü olarak görmedim, görmüyorum. İsrail işgalcidir, Hamas topraklarını kurtarma gayreti içindeki direniş hareketlerinden biridir'' diye konuştu. 

'VERDİĞİM CEVAP SİNİR UÇLARINA DOKUNMUŞ OLMALI'
Öteden beri zulme maruz kalan Filistinliler şimdi de Gazze’de gösteri yaptıkları için kıyıma uğradı. Bütün bunlar, İsrail’in ne yaptığının artık herkes tarafından bilindiği bir aşamayı beraberinde getirebilir mi? İsrail’in dünya kamuoyunda giderek daha kötü duruma düştüğünü söyleyebilir misiniz? Türkiye’nin yeni adımları olacak mı?

Ne gibi adımlar atılabileceği elbette değerlendirilecektir. Netanyahu’nun attığı tweet’e verdiğim cevap sinir uçlarına dokunmuş olmalı. Filistinlilerin direnişine destek çıkmamız bunları rahatsız ediyor. Ben bu çerçevede Hamas’ı bir terör örgütü olarak görmedim, görmüyorum. Hamas, Filistinlilerin işgal altındaki topraklarını kurtarmanın gayreti içindeki direniş hareketlerinden biridir. İsrail orada işgalci durumundadır. 
Londra’da son olarak antisiyonist hahamlarla da görüştüm. Bunlar İsrail’in Siyonist olduğunu söylüyorlar. Biz bunu söylediğimizde bazıları çıldırıyor. Görüştüğümüz hahamlar, bize karşı olmadıklarını söylüyorlar. “Siz Yahudiler ile Siyonistler arasındaki ayrımı iyi yapan bir lidersiniz'' diyorlar. Kendilerine haksızlığa karşı çıkma konusunda seslerini yükseltmelerini söyledim. 

Erdoğan, öte yandan Türkiye’nin Gazze’de son yaşananlara karşı attığı adımları şöyle özetledi:

KUDÜS BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ
(Gazze’de 60’ı aşkın şehit, 2 bin 500 yaralı olduğuna işaret ederek) Yaralıların tedavisi konusunda ne İsrail ön açıyor ne de Mısır. İstanbul’da bizim cuma günü yapacağımız mitingi müteakiben Diyarbakır’da da partimiz bir miting yapacak. Ayrıca bir dizi telefon görüşmesini başlattım. Başbakanımız Binali Bey başbakanlarla, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Bey de muhataplarıyla benzer görüşmeler yapıyorlar. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın cuma günü İstanbul’da gerçekleştireceğimiz olağanüstü toplantısına katılımın mümkün olduğunca üst düzeyde olmasını arzuluyoruz. ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve Nekbe’nin 70. yılı münasebetiyle yaşanan hadiseler aslında bir utanç tablosu. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Bundan taviz vermemiz mümkün değil. Filistin yalnız değildir.

Filistin'de yaşanan utanç tablosu karşısında sessiz kalamazdık. Nitekim bir dizi adım attık. TBMM özel gündemle toplandı. İslam İşbirliği Teşkilatı’nı (İİT) olağanüstü toplantıya çağırdık. Cuma günü bu olağanüstü toplantımızı yapacağız. Aynı gün içinde Yenikapı’da da inşallah dev bir buluşmayı gerçekleştireceğiz. İsrail Büyükelçisi’ni ülkesine gönderdik. Bu arada bizim büyükelçimizi istişarelerde bulunmak üzere çağırdık. Washington Büyükelçimizi de istişarelerde bulunmak üzere çağırdık. Diplomatik adımları atmaya devam edeceğiz. New York’ta Birleşmiş Milletler nezdindeki Daimi Temsilcimiz süreci takip ediyor. Biliyorsunuz Kuveyt şu anda geçici üye olarak Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde. Onların da attığı bazı adımlar var. BM Güvenlik Konseyi’nde Amerika’nın vetosuna karşı 14 ülke bu konuyla ilgili olarak yine onların karşısına dikildi. Bir çalışma daha yapılıyor. Şu anda Arap Ligi toplantısı yapıldıktan sonra bu konuda yeni bir adım atmanın gayreti içinde olacağız. Bu hadise geçen sefer olduğu gibi BM Genel Kurulu’na da gidebilir. Orada uygun bir zemin de var. Malum geçen seferki oylamada 128’e 8 gibi bir tablo ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Hürriyet

"Erdoğan: Netanyahu'ya verdiğim cevaplar sinir uçlarına dokunmuş olmalı" haberi, 17 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 17 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan: Netanyahu'ya verdiğim cevaplar sinir uçlarına dokunmuş olmalı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Netanyahu'ya verdiğim cevaplar sinir uçlarına dokunmuş olmalı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:26 TÜİK verileri: Yabancılara bin 778 konut satıldı
  2. 11:22 Fenerbahçe'nin Muhtemel 11'i Belli Oldu: Olympiakos Karşısında Tur İçin Sahada!
  3. 11:20 Dev Mobilya Şirketi İflas Etti: Yüzlerce İşçi İşsiz Kaldı
  4. 11:19 CHP'den 1 Mayıs açıklaması: Taksim Meydanı çağrısı yapıldı
  5. 11:12 Altın Fiyatlarındaki Artış Dolandırıcılığı Tetikledi: Kuyumcular Paketli Altını Tercih Ediyor
  6. 11:08 Mikroplastiklerin Vücuda Sızması: Sağlık İçin Ciddi Tehlike!
  7. 11:03 Yapay Zeka Güzellik Yarışması: Miss AI'nin Arayışı
  8. 10:58 Pendik Köprüsü'nde Yol Verme Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü!
  9. 10:56 İYİ Parti'den sonra Saadet Partisi de mi değişiyor: Temel Karamollaoğlu genel başkanlığı bırakıyor
  10. 10:54 2 kişinin Hayatını Kaybettiği Toprak Kayması Olayında 1 Gözaltı
  11. 10:51 Define ararken mağarayı çökerttiler: 3 kişi hayatını kaybetti
  12. 10:47 Altın ve Dövizdeki Dalgalanma: Piyasaları Etkiliyor
  13. 10:46 Fatih Altaylı: İktidar ortakları, neden korktunuz
  14. 10:42 İnceleme devam edecek: Kazanın yaşandığı teleferiğin 36 kabini yere indirildi
  15. 10:41 Taham İnşaat'ın 11 Yıllık Öyküsü: İflas Kararıyla Son Buldu
  16. 10:36 Sabah belediye başkanı akşam aktör: Erdal Beşikçioğlu'nun yeni hayatı
  17. 10:33 FETÖ'ye Darbe: İçişleri Bakanlığı Operasyonla 60 Şüpheliyi Yakaladı!
  18. 10:32 Gülsen Solaker: Yeni Anayasa tartışmasında kim nerede duruyor?
  19. 10:30 Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi Yükselişle Açıldı
  20. 10:27 MHP’li belediye giderayak geziye 8.7 milyon ödedi
Gündem Haberleri