Erdoğan: Parası en çok olanlar sadece bize gülücük atıyorlar

Erdoğan: Parası en çok olanlar sadece bize gülücük atıyorlar

Erdoğan: Parası en çok olanlar sadece bize g... Cenevre'de konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye aynı zamanda insani yardımlarda milli gelire oranla dünyanın bir numaralı

Cenevre'de konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye aynı zamanda insani yardımlarda milli gelire oranla dünyanın bir numaralı ülkesidir. Hiçbir ülkenin günümüzde mülteci konusuna yakınlık merciinden bakma lüksü yoktur" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cenevre'de düzenlenen Küresel Mülteci Forumu'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Bugün mülteci sorunu diye genelleştirdiğimiz meselenin arka planında acı bir hikaye var. Sahile vuran çocuk cesetleri bu sorunun artık daha fazla görmezden gelinemeyeceğini gösterdi.

- Birkaç münferit olay dışında Suriyelileri dışlayacak hiçbir şey yaşanmadı. Vatandaşlarımıza ne sunduysak onlara da onu sunduk. Son 8 yılda ülkemizde 516 bin civarında Suriyeli bebek dünyaya gelmiştir. Bunların her türlü sağlık imkanından faydalanmasını temin ettik. Bugün ülkemizdeki birçok Suriyeli kendi ayaklarının üzerinde durabilir duruma geldi. İnsani yardım faaliyetlerimiz de aralıksız devam ediyor.

"Parası en çok olanlar sadece bize gülücük atıyorlar"

- Sığınmacılar için bütçemizden harcadığımız rakam, BM kriterlerine göre şu an itibarıyla 40 milyar doları aşmıştır. Aynı dönemde dışarıdan ülkemize gelen yardımlar ise son derece kısıtlıdır. AB'nin bize verdiği bir söz vardır. 3+3 milyar euro destek vereceğiz demişlerdi. Ancak STK'lara gelen destek ancak 2 milyar euro'ya ulaşmıştır. Hala ikinci 3 milyar için herhangi bir ses yok. Bu vesileyle BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne gösterdikleri dayanışma için teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Meseleye sahip çıkmışlardır. Mülteci meselesinin bizim gibi bu insanlara layıkıyla ev sahipliği yapan birkaç ülkenin çabalarıyla çözülemeyeceği açıktır. Çözüm ancak küresel düzeyde atılacak adımlara bağlıdır.

- Geçen yıl kabul edilen küresel mülteci mutabakatının uygulanmasına önem atfediyoruz. Öte yandan Suriyeli kaynaklı göç probleminin tek çözüm yolu mültecilerin bizim sınırlarımızda tutulması olarak göremez. Türkiye'nin 9 yıldır tek başına taşıdığı bu sorumluluğu diğer ülkeler paylaşmakla mükelleftir. Mültecilerin terk etmek zorunda bırakıldıkları yurtlarına geri dönüş hakları tartışma götürmez. Suriye'deki normalleşme ve geri dönüşler en az terörle mücadele kadar önemlidir.

- Suriye'nin kuzeyinde gelin bir güvenli bölge tesis edelim dediğimde herkes 'gayet güzel' diyor. 'Siz destek verin, planlar hazır' dediğimizde dünyanın devleri, parası en çok olanlar sadece bize gülücük atıyorlar.

" Suriye'de 9 yıldır yaşanan insanlık dramını, Halep'teki şu duvar yazısı çok net anlatmaktadır"

"İleride utançla hatırlanacak önerilerle karşılaştık. Mültecilerin botlarını şişlediler ve denizin dibine batmalarını istediler. Suriye'de 9 yıldır yaşanan insanlık dramını, Halep'teki şu duvar yazısı çok net anlatmaktadır. 'Suriye'de ölen çocuklardan kan yerine petrol aksaydı dünya anında müdahale ederdi.' Petrol kuyularını koruma uğruna harcanan çabaların hiçbiri, varil bombalarından kaçan çocuklara harcanmıyor. Uluslararası toplumdan arzu ettiğimiz desteği göremeyince başımızın çaresine bakmak zorunda kaldık. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla belli alanlardan teröristleri temizledik. Barış Pınarı Harekatıyla ise 150 metre kare genişliğinde, 30 metre kare derinliğinde bir alanı teröristlerden temizledik. Ben de sesleniyorum, diyorum ki o petrol kuyularında bulunan petrolü gelin beraber çıkaralım. Ondan sonra o terör bölgesine şu projeleri uygulayarak şu an mülteci durumunda olan insanları oraya yerleştirelim. Ama buna yanaşmıyorlar, çünkü petrol onlara daha çok lazım."

"Erdoğan: Parası en çok olanlar sadece bize gülücük atıyorlar" haberi, 17 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: Parası en çok olanlar sadece bize gülücük atıyorlar haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Parası en çok olanlar sadece bize gülücük atıyorlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 12 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:55 Megastar Tarkan Milyon Euroluk Yat'ı ile Gündemde!
  2. 13:41 İspanyol Mahkemesi, Shakira'nın Vergi Kaçakçılığı İddialarını Düşürdü
  3. 13:36 Bankaların Gelirleri Yükseliyor: Kredi Kartı ve Faiz Artışı Etkisiyle Büyüme Devam Ediyor
  4. 13:33 Türkiye'deki Yabancı Gayrimenkul Yatırımlarında Rusların Azalışı
  5. 13:30 Batman'da Yasa Dışı Silah Operasyonunda 121 Tabanca Ele Geçirildi, 4 Şüpheli Yakalandı
  6. 13:23 Çamaşır Suyu Lekelerinden Kurtulmanın Kolay Yolu
  7. 13:19 Afganistan'da Sel Felaketi: 300'den Fazla Can Kaybı ve Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
  8. 13:14 Meteorolojiden Türkiye'ye Parçalı Bulutlu Hava ve Sağanak Yağış Uyarısı!
  9. 13:06 İsrailli Şarkıcının Eurovision Performansı Protesto Edildi
  10. 13:03 Hülya Avşar'dan Mert Demir İtirafı Geldi!
  11. 13:01 Özgür Özel: Soma'da Toplantı ve Eğitim Mitingleri Devam
  12. 12:57 TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Önderliğinde Küresel Ticaret Zirvesi: Bogota'da İş Dünyası Buluşması
  13. 12:51 Hollandalı Sanat Akademisi İsrail İle İşbirliğini Sonlandırdı
  14. 12:43 Dünyanın En Büyük Elmacık Kemikleri Onda! Anastasia Pokreshchuk’un Estetiksiz Hali Sızdı!
  15. 12:28 Domuz Böbreği Naklinde Ölüm: Ksenotransplantasyonun Riskleri
  16. 12:24 Dünyanın En Tehlikeli Nesnesi - Fil Ayağı
  17. 11:40 Zeynep Bastık Seksi Dans Ettiğini Zannederken Rezil Oldu!
  18. 05:23 Miçotakis'in Ankara Ziyareti: Türkiye ve Yunanistan Arasında İşbirliği ve Diyalog İçin Yeni Adım
  19. 05:19 Tel Aviv ve Kudüs’te Hükümet Karşıtı Protestolar: Çok Sayıda Gözaltı
  20. 05:14 İsrail'de Güvenlik Toplantısında Gazze Stratejisi Tartışması
Politika Haberleri