Erdoğan seçim manifestosunu açıkladı: İstediği tepkiyi alamadı

Erdoğan seçim manifestosunu açıkladı: İstediği tepkiyi alamadı

Erdoğan seçim manifestosunu açıkladı: İstedi... AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen İstanbul İl Kongresi'nde, seçim manifestosunu açıklıyor. Kongre öncesi AKP delegeleri ve AKP'liler Sinan Erdem Spor salonunu doldurdu. Vatandaşların...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen İstanbul İl Kongresi'nde, seçim manifestosunu açıklıyor. Kongre öncesi AKP delegeleri ve AKP'liler Sinan Erdem Spor salonunu doldurdu. Vatandaşların büyük bir bölümünün de salonun dışında beklediği görüldü. Salona Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük fotoğrafları ile Türk Bayrağı ve AKP bayrağı asıldı. Salon içine kurulan ekrandan ilçelerin isimleri ve "İlk günkü aşkla... Yeniden diriliş" yazısı akıtıldı. Salonun üzerine kurulan dev ekrana salonun dışından ve içeriden görüntüler yansıtıldı.

AKP İstanbul İl Kongresi'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "24 Haziran'da Türkiye'de yeni bir dönemin başlangıcını hep beraber gerçekleştireceğiz" dedi.

Akşener'den Erdoğan'a: Sen diplomasızsın diye niye eğitimin içine tükürüyorsun?

Erdoğan şunları söyledi:

'BUNUN ADI OSMANLI TOKADI OLACAK'

"Bizi bölmek isteyenlere 24 Haziran’da şamarı vuracağız. Bunun adı Osmanlı tokadı olacak. Zira bizi bölemeyecekler. Topraklarımızı parçalayamayacaklar. Bazıları bölme gayreti içine girdiler. Neyi bölüyorsunuz? Ne oldu? Cudi’de Gabar’da Tendürek’te F-16 olduk tepelerine tepelerine bindik. İşte bakın şu anda teröristlerden etkisiz hale getirilenlerin son olarak sayısı 4 bin 415. Rahat durmazlarsa devam. Ne oldu? Cerablus’a gittik. Ne oldu? Afrin’e gittik. Niye? Eğer siz bu toprakları taciz ederseniz oradayız. Neresi olursa olsun ne dedik hatırlayın. “Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz'' Kestik mi? Kestik. Sınır ötesine geçtik mi? Geçtik. Niye? Çünkü rahat durmadılar. Çünkü bu vatana, bu millete yan bakana affımız yok. Ve gereğini yaptık. Bundan sonra da aynen yola devam."

'HER TÜRLÜ OYUNU OYNADILAR'

"Her türlü oyunu oynadılar ama hiç biri tutmadı. Bu millet asil bir millet, yüce bir millet. Yeter ki birliğimizi beraberliğimizi koruyalım. Onun için tek devlet. Yok bilmem paralel devletmiş, şu devletmiş, bu devletmiş. Paralel devleti çok sevenler Pensilvanya’ya. Biletlerini de alırız."

KONGRE İÇİN YOLLAR KAPATILDI

Erdoğan’ın manifestoyu açıklayacağı AKp İstanbul 6. Olağan İl Kongresi başladı. Kongre nedeniyle İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılırken Sinan Erdem Spor Salonunun içinde çevresinde çok sayıda polis güvenlik önlemleri alındı.

Sabaha karşı trafiğe kapatılan Ataköy bağlantı yoluna kontrol noktaları kuruldu. Kongreye gelenler yürüyerek bu kontrol noktalarına geliyor. Üç ayrı arama noktasından geçen katılımcılar iki ayrı alana yönlendiriliyor.

KATILIMCILARA İKİ AYRI BİLET DAĞITILDI

Katılımcılara parti örgütleri tarafından iki ayrı bilet dağıtıldı. Birinci bilet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongreden önce dışarıda yapacağı konuşmayı takip edebilecekler için miting alanına girişe izin veriyor. Diğer bilet ise İstanbul İl Kongresinin yapılacağı Sinan Erdem Spor Salonunun girişine izin veriyor. Bileti olmayanlara da kapıda bilet dağıtıldı.

''AK PARTİ İSTANBUL’DA DOĞDU TÜRKİYE’YE YAYILDI’

Kongre başlamadan önce Başbakan Binali Yıldırım salon önünde toplananlara hitap etti. Yıldırım, şunları söyledi: “Bugün 24 Haziran’a giden yolda İstanbul, Türkiye’ye bir mesaj veriyor. İstanbul diyor ki, “Burası, bu mübarek şehir Türkiye’nin özetidir. Hakkari buradadır, Edirne buradadır, Trabzon Kastamonu Sivas 81 vilayet buradadır. Biz bu yola çıkarken İstanbul’dan başladık. Recep Tayyip Erdoğan, Pınarhisar’a gönderilirken ''bu şarkı burada bitmez’ dedi ve AK Parti hareketine İstanbul’dan başladı. AK Parti İstanbul’da doğdu, Türkiye’ye yayıldı.''

''BU SEÇİMDE ŞER ODAKLARI BİR ARAYA GELDİ’

Başbakan yıldırım, şöyle devam etti: “İşte 16 yıl önce İstanbul’dan başlayan kutlu yürüyüş bugün 24 Haziran’da yeni dönemde, 2023’e cumhuriyetimizin 100’üncü yılına doğru emin adımlarla devam ediyor. 24 Haziran, Türkiye için bir milattır. 24 Haziran vesayetin bir daha geri gelmemek üzerine yok olması için önemli bir tarihtir. Bu seçim çok daha önemli. Bu seçimde şer odakları bir araya geldiler. İçeride ve dışarıda Türkiye’nin büyümesini gelişmesini ve bölgede söz sahibi olmasını hazmedemeyenlerin memleket sevdalılarıyla, memleket meselesi diyerek cumhur ittifakıyla yola çıkanların, Yenikapı ruhuyla 15 Temmuz alçaklarına dersini vereceği önemli bir seçimdir. Şehitlerimizin emanetleri üzerimizdedir. Ülkemizin bağımsızlığına, ay yıldızlı bayrağımıza kalkan elleri bir daha geri gelmemek üzere kıracağımız önemli bir tarihtir.

"12 EYLÜL BİZİ HEDEF ALDI"

Erdoğan daha sonra salonun içerisinde konuşmasına devam etti. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

İstanbul'da yeni bir çağı açan müjdelenmiş ordu bizim ordumuzdu. Süleymaniyekubbelerinde bizim tekbirlerimiz yankılandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Size ölmeyi emrediyorum" dediğinde bir ok gibi siperlerinden fırlayan aslanlar bizdik. Milli mücadelede varıyla, yokuyla cepheye koşan bizdik. 27 Mayıs darbesi bize yapıldı, darağacına çekilen bizim irademizdi. 12 Eylül darbesi bizi hedef aldı.

Kimsenin önünde eğilmedik, diklenmeden dik durduk. Milletin iradesine pranga vurmak isteyenlerin küresel efendilerine de eyvallah etmedik. Davos'ta işgalcilere karşı evet, "one munite" dedik.

Göreve geldiğimizde IMF'ye borcumuz 23,5 milyar dolardı. Merkez Bankası döviz rezervi 27,5 milyar dolardı. 2013'te IMF'ye olan bu borcu sıfırladık. Döviz rezervimiz şu anda 114 milyar dolar.

Gezi kalkışmasıyla istikrarımıza kastettiler, şehirlerimizi talan ettiler. 17-25 Aralık'ta bizi teslim almaya çalıştılar.

"CUMHURBAŞKANI OLDUĞUMUZDAN SONRA TERÖR ÖRGÜTLERİNİN DÜĞMESİNE BASILDI"

Cumhurbaşkanı olduğumuzdan hemen sonra terör örgütlerinin düğmesine basıldı. Bu ülkenin gördüğü en büyük ihaneti milletimizle birlikte başarısızlığa uğrattık. Biz çıplak ellerle tankları durduranlarız. Sizleri kutluyorum. Siz o gece ölümü öldürdünüz. Biz 15 asırdır Okçular Tepesi'ni bekleyenleriz. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtıyla terör koridorunu paramparça ettik. Cudi'de biz vardık, Gabar'da biz vardık, Bestler Deresi'nde biz vardık, gerektiğinde Kandil'de biz vardık, inlerine girdik, etkisiz hale getirdik. Biz Türkiye'nin hür iradesi, bölünmez bütünlüğüyüz, biz Türkiye'yiz.

"BUGÜN SEÇİM MANİFESTOMUZU AÇIKLIYORUZ"

Bugün manifestomuzu açıklıyoruz. Aziz milletim, davamız bu millete hizmet davasıdır. Milli gelirimizi 3,5 kat artırdığımızda, ihracatımızı 5 katına çıkarttığımızda, enflasyonu tek hanelere düşürdüğümüzde işte millete hizmet budur. 16 yıllık iktidarımız döneminde devlet millet kaynaşması gelişti. Devlet milletin emrine girdi. İnsanı yaşat ki devleti yaşat anlayışıyla hareket ettik. Eski düzenden beslenenler değişime düşman olurlar.

"MİLLETİMİZE AFRA-TAFRA YAPMADIK"

Milletimize afra-tafra yapmadık. Hep milletimize hesap verdik. Herkesin gözü önünde biz muhasebemizi yaptık. Bu tarzımızı sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız. Bu kadim coğrafya ne yazıktır ki vekalet savaşlarının alanı haline geldi. Hem kendimizin, hem de dostalrımızı güvence altına aldık. Artık bölgemizde Türkiye'ye rağmen Türkiye'nin menfaatlerine aykırı adımlar atmak mümkün değildir.

"AB'YE TAM ÜYELİK HEDEFİNDEN VAZGEÇMEDİK"

Türkiye 16 yıl önce AB kapısında bekleyen ama pazarlık şansı olmayan bir ülkeydi. AB'ye tam üyelik hedefinden vazgeçmedik.

Mamur kılınacak şehirlerimiz var. Daha güçlü hale getirilecek eğitin ve öğretim kurumlarımız var. Eşit bireyler olarak hayatın her alanında engelleri kaldırdığımız, yeni imkanlarla buluşturacağımız engellerimiz var. Daha yürüyecek çok yolumuz var. 

"24 HAZİRAN SEÇİMLERİ TÜRKİYE İÇİN MİLAT OLACAK"

24 Haziran'da da biz bu şahlanışa talibiz. Tecrübelerimiz milletimizin umutlarının hizmetkarıdır. 24 Haziran seçimleri Türkiye için bir milat olacak. Milletin tercihiyle hayata geçen yeni yönetim sistemimiz, yürütmeyi daha güçlü, yargıyı daha bağımsız hale getirecek. Milli irade siyasetin tam merkezine yerleşecek. Bürokratik oligarşi tamamen son bulacak. Gecikmeyen icraat ile ekonomimiz canlanacak.

"VERGİ SİSTEMİ DAHA ADİL HALE GELECEK"

Ahdim olsun ki; Türkiye muasır medeniyetler zirvesine çıkacak. Türkiye küresel bir güç olarak dünya sahnesindeki yerini alacak. Türkiye ekonomisi dış şoklara karşı daha dayanıklı bir hale gelecek. Kanal İstanbul gibi büyük projeler mutlaka hayata geçecek.Ahdim olsun ki, faizler, enflasyon ve cari açık düşecek. Vergi sistemi daha adil hale gelecek. Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak"

Dış politikaya gelince hamdolsun Türkiye şahlanıyor. Kimsenin efendiliğini kabul etmediğimiz gibi kimseye de efendilik taslamayacağız. Onurlu ve saygın bir işbirliği zemininde yapıcı bir dış politika uygulayacağız. "Lider ülkü Türkiye" vizyonumuz devam edecek. Kendi silahlarımızı üretmeye devam edeceğiz. İHA'larımız, SİHA'larımız gibi yüzde yüz yerli savunma sistemlerini üretmeye devam edeceğiz. 

Türkiye sadece "Dünya beşten büyüktür" diye haykırmakla kalmayacak, dünyanın beşten büyük olduğunu dosta düşmana gösterecek.

Şahlanışımızın en önemli ayaklarından biri de ülkemizi hedef alan terör örgütlerini bütünüyle yok etmek, tarihin çöplüğüne göndermektir.

Adalet medeniyetimizin kurucu ilkesidir. Adalet güneşinin doğacağı ilk yer idarecinin kalbidir. Helalleşme, balkon konuşması, empati, beyaz sayfa açmak, kapıyı herkese açık bırakmak gibi kavramları Türk siyasetinde biz işler hale getirdik. Ne olursan ol, yine gel dedik.

TBMM'de kadınların temsil oranını tarihin en yüksek seviyesine ulaştırdık. Kadına karşı işlenmiş taciz ve tecavüz gibi suçlar insanlığa karşı işlenmiş büyük suçlardır. Bu ayıbı ülkemizden silene kadar bütün çabamız ve gayretimizle devam edeceğiz. Kadınları bu milletin her türlü hakka eşit olarak ulaşabilecek bireyleri haline getireceğiz.

SALONDAN İSTEDİĞİ TEPKİYİ ALAMADI: BU SES 24 HAZİRAN'I BİTİRMEZ

Gençler, sizi kalıba sokmak için uğraşmayacağız, sizinle birlikte yürüyeceğiz.

Erdoğan, konuşmasının sonuna doğru AKP'lilere rabia yaptırdı. Salondan istediği tepkiyi alamayan Erdoğan, "Bu ses 24 Haziran'ı bitirmez" dedi.

"Erdoğan seçim manifestosunu açıkladı: İstediği tepkiyi alamadı" haberi, 06 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 06 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan seçim manifestosunu açıkladı: İstediği tepkiyi alamadı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan seçim manifestosunu açıkladı: İstediği tepkiyi alamadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:01 Bakan Uraloğlu X açıklaması yaptı: "Kanuni düzenleme gerekecek"
  2. 21:39 Özgür Özel, Erdoğan'la TBMM'deki görüşmesini şu şekilde anlattı!
  3. 21:21 İçkili Araç Kullanma Davasında, Alkol Üreten Vücuda Sahip Kişi Hakkında Karar Verildi!
  4. 21:06 Koç Holding'den Uyarı: Sahte Hesaplar ve Web Siteleri!
  5. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  6. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  7. 20:46 Güneş sisteminde dokuzuncu gezegen bulunmuş olabilir!
  8. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  9. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  10. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  11. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  12. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  13. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  14. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
  15. 20:14 Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!
  16. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  17. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  18. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  19. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  20. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
Gündem Haberleri