Erdoğan: Şehitlerimiz var. Rabbim bizlere de bu şehadeti nasip eylesin

Erdoğan: Şehitlerimiz var. Rabbim bizlere de bu şehadeti nasip eylesin

Erdoğan: Şehitlerimiz var. Rabbim bizlere de... Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca NEF Stadı'nda düzenlenen "İstanbul'un Sözü: Birlik, İrade, Zafer" programında konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye kendi güvenliği için sınırları dışında belirlediği alanlarda her türlü tasarruf hakkına sahiptir. Bu hakkımızı kullanmamızın önüne kimse geçemez." dedi.

Türkiye Yüzyılı vizyonlarını 81 vilayetin ve ilçelerinin tamamındaki vatandaşlarla şekillendirmek için çalışırken, muhalefetin avara kasnak misali attığı boş turları milletin de gördüğünü belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sadece son bir ayda TOKİ'nin 500 bin konut, 1 milyon arsa, 50 bin iş yeri kampanyasıyla ülkemizin ilk yerli ve milli otomobili Togg'un üretime geçmesiyle, şehirlerimizdeki onlarca milyarlık toplu açılışlarımızla, dünyanın en yüksek 5 barajından biri Yusufeli Barajı Hidroelektrik Santrali'nin su tutmaya başlamasıyla, dikkat edin her yıl 5 milyar geri dönüşü olacak, 7 yılda Yusufeli Barajı kendini finanse edecek. Bunu AK Parti yapar, diğerleri laf yapar. Türk Devletleri Teşkilatından G20'ye, uluslararası zirvelerle ve daha pek çok programla ülkemize tarihe geçecek nice eserler ve hizmetler kazandırırken, kendi aralarında tepişmekten, birbirlerine laf yetiştirmekten, başka siyaset ortaya koyamayanların takdirini milletimiz elbette yapmaktadır."

Programa katılan vatandaşlara seslenerek, "Kardeşlerim, şu anda hazır mısınız? Öyle bir haykıralım ki, sadece Türkiye değil tüm dünya duysun. Hazır mıyız?" diyen Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." ifadelerini kullandı.

"Toplantımızın gayesi, Türkiye Yüzyılı seferberliğinin başladığını ilan etmektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütün imkanlarla, bu yola durmadan usanmadan devam edileceğini dile getirerek, özellikle de yılbaşından itibaren aldıkları tedbirlerin, hayata geçirdikleri uygulamaların neticelerinin daha iyi görülmeye başlanacağını söyledi.

Bunun için vatandaşlardan göğüslerini gere gere, bugüne kadar ülkeye yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını herkese anlatmalarını isteyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sizlerin doğrusunu söyleyerek, eğitimde neler yaptık, sağlıkta neler yaptık, ulaşımda neler yaptık, adalette, emniyette neler yaptık, tarımda neler yaptık, dış politikada neler yaptık, bunları anlatmanızı istiyorum ki bu muhalefetin bütün yalan balonları ne yapsın? Sönmeye devam etsin. Sözlerin, yumuşatmadığınız, teskin etmediğiniz her kalbin ritmi bozulmaya devam edecektir. Sizlerin özellikle yeşertmediğiniz, bakmadığınız her umut bahçesi, ayrık otlarının istilasına uğramaya devam edecektir. Ülkemizde eşi benzeri olmadığına inandığım şu muhteşem toplantımızın gayesi, Türkiye Yüzyılı seferberliğinin başladığını hem kendi teşkilatlarımıza hem tüm Türkiye'ye ilan etmektir. Şimdi buradan sesleniyorum; ana kademelerimizde, kadın kollarımızda, gençlik kollarımızda, aynı istikamette yürüdüğümüz sivil toplum kuruluşlarımızda, milletimize borcumuzu ancak 2023'e en iyi şekilde hazırlanarak ödeyebiliriz."

Pençe-Kilit Operasyonu'nda 480 terörist etkisiz hale getirildi

Erdoğan, Suriye'de yapılan Pençe-Kilit Operasyonu'nda 480 teröristin etkisiz hale getirildiğini aktararak, "Şehitlerimiz var. Rabb'im şehitlerimizi sevgili Habibi'ne komşu eylesin. Bizlere de Rabb'im bu şehadeti nasip eylesin. 'Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diyerek bu yolda yürüyoruz." ifadesini kullandı.

Terör örgütlerinden küresel medya mecralarına kadar tüm mekanizmaların 2023 için harekete geçirildiğine işaret eden Erdoğan, "Şehitlerle beraber topraklar vatan oluyor. Bir gül bahçesine girercesine, hayatlarının baharında toprağa düşen şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Bizim inancımızda şehitler ölmez ama bu ülkeye ve millete kem gözle bakan herkesin akıbeti berbat olacaktır. Türkiye kendi güvenliği için, sınırları içinde ve sınırları dışında belirlediği alanlarda her türlü tasarruf hakkına sahiptir. Bu hakkımızı kullanmamızın önüne kimse geçemez. Şayet, bu ortamda her birimiz üzerimize düşenleri hakkıyla yerine getiremezsek, tarih ve bizden sonraki nesiller önünde boynumuz bükük kalır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bize boyun bükmek yakışmaz. Bize yakışan ecdada layık, gençlerimize örnek olmaktır. Yarın değil hemen şimdi diyerek, bir kez daha İstanbul'un Sözü: Birlik, İrade, Zafer Programı'mızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İstanbul'un 39 ilçesinden gelen siz sandık görevlilerimize, üzerimize dökeceği ışıklarla bulutları dağıtacak, mazlumların şarkılarını söyleyecek, Türkiye Yüzyılı'nın anahtarı 2023 seçimlerinde göstereceğiniz gayretlerde başarılar diliyorum. Cumhur İttifakı'nın diğer tarafı Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber bu yolda emin adımlarla yürümeyi Rabb'imden hepimize, hepinize niyaz ediyorum. Sizlere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Değerli kardeşlerim, durmak yok, yola devam diyoruz."

Notlar

Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmaya başladığı sırada statta, "İstanbul'un sözü tamam inşallah" yazısı ve Erdoğan görselinin yer aldığı kareografi gerçekleştirildi.

Konuşmaların ardından AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Erdoğan'a günün anısına hediye takdim etti.

"Erdoğan: Şehitlerimiz var. Rabbim bizlere de bu şehadeti nasip eylesin" haberi, 27 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 28 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: Şehitlerimiz var. Rabbim bizlere de bu şehadeti nasip eylesin haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Şehitlerimiz var. Rabbim bizlere de bu şehadeti nasip eylesin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  5. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  6. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  7. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  8. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  9. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  10. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  11. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  12. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  13. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  14. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  15. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  16. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  17. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  18. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  19. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  20. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
Politika Haberleri