Erdoğan: Sokaklara döküleceklermiş, ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi?

Erdoğan: Sokaklara döküleceklermiş, ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi?

Erdoğan: Sokaklara döküleceklermiş, ya siz 1... AKP il başkanları toplantısında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefinde muhalefet vardı. Erdoğan enflasyona ilişkin de konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında konuştu. Muhalefete yüklenen Erdoğan “Sokaklara döküleceklermiş, ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi? Cumhur İttifakı sizi gideceğiniz yere kadar süpürecektir” dedi.

Kılıçdaroğlu yanıt verdi

Söylediğini kulakların duymaz oldu. Bugün resmen iç savaş naraları atmaya başladın. Bu millet bunları yemez! Bu millet sen ve sülalen saraylarda yaşayasınız diye sokaklarda kan dökmeyecek.

Diyanet üzerinden CHP yüklenen Erdoğan, “Bay Kemal’in yardımcısı çıkmış Diyanet’in okul öncesi eğitim vermesini eleştiriyor. CHP Genel Başkanı bu skandalı karanlıkta ıslık çalarak geçiştiremez, bunun bedelini ödeyecek” ifadelerini kullandı.

Enflasyonla ilgili de konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

“ELBETTE SIKINTILAR YAŞADIK”

“Artık bir asrının eşiğine geldiğimiz cumhuriyetimiz döneminde defalarca karşılaştığımız bir senaryo tekrar üzerimizde denenmek istiyor. Sadece geçtiğimiz 9 yılda yaşananlara baktığımızda bu gerçeği görebiliriz. AK Parti’nin milletimize en büyük iyiliği demokraside ve kalkınma alt yapısında ülkemize kazandırdığı tarihi kazanımlar yanında işte bu oyuna meydan okumuş olmasıdır. Türkiye tüm mazlum ve mağdurlara kendi iradeleri ve gayretleri ile hak ve özgürlüklerine en iyi standartlarında kavuşabileceklerini, kalkınma hamlelerini neticelendirebileceklerini göstermiştir. Üstelik bu kadarla da kalmadık şimdi çok daha büyük birer atılımın içine girdik. Artık Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirecek adımları atıyoruz. İlk defa 2011 yılında Türkiye hazır hedef 2023 diyerek ilan ettiğimizden beri yaşanan her hadisenin gerisinde işte bu kavga vardır. Her saldırı aynı gaye ile tertip edilmiştir. Bu güne kadar bizi yolumuzdan döndürmeye muvaffak olamadılar. Elbette sıkıntılar yaşadık elbette bedeller ödedik lakin büyük ve güçlü Türkiye trenini rayında ve rotasında tutmayı da başardık.

“55 BİN ÇİFTÇİMİZ HAZİNE ARAZİLERİNİ EKİP BİÇMEYE BAŞLADI”

Ana muhalefet yavrularıyla beraber çalışmalarımızı görmüyor. Yeni yatırımlar yapılıyor. Salgın öncesine göre istihdamımızı 2 milyon kişi artırdık. Bu vesile ile Hazine’ye ait tarım arazilerini kullanan çiftçilerimizin bu yerleri ecrimisil bedellerinin yarısına kiralayabilmesini zaten sağlamıştık. Böylece ülke çapında 595 milyon metrekare Hazine arazimiz 55 bin çiftçimiz tarafından ekilip biçilmeye başlanmıştı. Bu çiftçilerimizin tarımsal desteklerden de faydalanabilmelerini temin etmiştik. Şimdi yeni bir kararla bu 55 bin çiftçimizin kira sözleşmelerinin yıllık artış bedelini yüzde 22’den yüzde 9’a indiriyoruz. Bu uygulamadan yeni Hazine arazisi kiralayacak çiftçilerimiz de yararlanabilecektir.

“ENFLASYONUN DA KÖPÜĞÜNÜ ALACAĞIZ”

Sıkıntılar da yaşamıyor değiliz. Döviz kurundaki aşırı dalgalanma fiyatlardaki aşırı yükseliş gibi tatsız hadiseleri bu yolda önümüze çıkan dikenler çakıllar olarak görüyoruz. Milletçe canımızı acıtsa da bunları kısa sürede geride bırakacak ve ülkemizi dünyanın en büyük 10 büyük ekonomisi arasına dahil edeceğiz. Açıkladığımız tedbir paketiyle döviz kurundaki üzerindeki köpüğü hızla almıştık inşallah enflasyon üzerindeki köpüğü de hızla alarak ülkemizi hak etmediği bu görüntüden kurtaracağız.

“CHP GENEL BAŞKANI BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEK”

Kılıçdaroğlu’nun CHP’si, 1940’ların diktacı, jakoben, millete ve milletin değerlerine düşman CHP’sinin güncel sürümünden ibarettir. Bay Kemal’in yardımcısı çıkmış Diyanet’in okul öncesi eğitim vermesini eleştiriyor. Asıl çağ dışı olan, ortaçağ karanlığında tepinen sensin. Asıl gerici olan sen ve senin gibi meseleye marjinal ideolojilerin at gözlüğünden bakanlardır. CHP Genel Başkanı’na soruyorum Diyanet’in görevini hakkı ile yapmasından niçin gocunuyorsunuz? Artık cambazlığı sahtekarlığı bırakın. Yeri geldiği zaman Kur’an’a sahip çıkacaksınız yeri geldiği zaman da ağzınızda hangi kusmuk varsa onu kusacaksınız. CHP Genel Başkanı bu skandalı karanlıkta ıslık çalarak geçiştiremez, bunun bedelini ödeyecek. Çıkıp milletten Diyanet camiamızdan özür dilemelidir.”

"Erdoğan: Sokaklara döküleceklermiş, ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi?" haberi, 04 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 05 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: Sokaklara döküleceklermiş, ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi? haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Sokaklara döküleceklermiş, ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  2. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  3. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  4. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  5. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  6. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  7. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  8. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  9. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  10. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  11. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  12. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  13. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  14. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  15. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  16. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  17. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  18. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  19. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  20. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
Politika Haberleri