Erdoğan, Süleyman Soylu'nun istifasını isteyemiyor çünkü...

Erdoğan, Süleyman Soylu'nun istifasını istey... Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Bülent Kaya"dan flaş iddia! ‘Cumhurbaşkanı Soylu’dan rahatsız, bakanlıktan alınmasına dair planı var’

Kanal 42 Televizyonu’nda yayınlanan Sümen Altı programının bu haftaki konuğu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Bülent Kaya oldu. Kaya, Gazeteciler Mücahit Enes Turbil ve Emre Özgül’ün sorularını yanıtladı.

 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Bülent Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soylu’dan rahatsızlık duyduğunu iddia etti. Kaya, “Basit olsaydı emin olun sayın Cumhurbaşkanı çoktan bir gece yarısı kararname ile Soylu’yu görevden alırdı” dedi.

Av. Bülent Kaya’nın konuşmasının ilgili bölümü şöyle;

“Sayın Cumhurbaşkanı uzun bir süredir bazı siyasi figürlerin ön plana çıkmasından rahatsız. Sayın Soylu, ekonomi bakanı değil. Güney beldesinde yapılan seçimlerde çıkıp ‘Temmuz’da ekonomi düzelecek’ diyor. Sınır ötesi bir operasyon yapılıyor, MSB’nin, Genelkurmayın açıklama yapması gerekir. İşin PR’ını yapan bakıyorsunuz sayın Soylu. Pandemi ile ilgili bir şey olur, sayın Soylu... Soylu, AK Parti’ye girmeden önce de kendisine göre bir siyasi kariyer planlaması vardı.

Sayın Erdoğan ile mücadele edemeyeceklerini düşündükleri için, herkesin Erdoğan sonrasına bir planı var. Cumhur İttifakı dediğimiz ittifaka uygun bir siyasi dil ortaya koydu, Soylu. Kendince seçmen kitlesinde bir sempati oluşturmaya başladı. Soylu'dan ilk rahatsızlık ‘İstifa etme’ sürecinde başladı. ‘Ben, istifa ediyorum’ dedi ama bugün de ortaya çıktı ki istifa etmeden önce bot hesaplar hazırlanmış.

O bir PR’idi. Bahçeli açıklama yaptı, ‘İçişleri Bakanının istifası kabul edilmemeli’ dedi. Sayın Cumhurbaşkanı gece geç saatlerde istifasını kabul etmemek zorunda kaldı. O gün istifasını kabul edemediğiniz bir İçişleri Bakanı vardı. Bugün de istifasını talep edemediğiniz bir İçişleri Bakanı var. Bu sayın Tayyip Erdoğan'ın kendi siyasi hayatında bir kenara not edilmiş bir şey. Gelinen süreçte Soylu’nun, seçmen gözünde çok ciddi bir irtifa kaybettiğini düşünüyorum.

Bu yaşanan olaylar Soylu'nun siyasi yaşamını yerle bir etti. Cumhurbaşkanı, Soylu’nun gelip ‘Ben, bu işler ile ilgili herhangi bir kabahatim, suçum, günahım yok ancak benim ismim üzerinden hükümetin ve şahsınızın bu şekilde tartışma konusu yapılmasına gönlüm razı değil, ben istifa etmek istiyorum’ demesini memnuniyetle kabul ederdi. Soylu, bütün siyasi kariyerinin o gün biteceğini bildiği için diğer bakanlar gibi sessizce gidemez.

Ulaştırma Bakanını gece yarısı alabilirsiniz, Ticaret Bakanını gece yarısı alabilirsiniz ama sayın Soylu meydan okuyor. ‘Beni alamazsınız’ demek istiyor. Bu kadar basit olsaydı emin olun sayın Cumhurbaşkanı çoktan bir gece yarısı kararname ile Soylu’yu görevden alırdı. Cumhurbaşkanı, Soylu’nun bu tutumundan rahatsız.

İçişleri Bakanlığından alınmasına dair bir planı var ancak ortada bir Cumhur İttifakı var. Erdoğan, 14 Haziran’a kadar bir sorun istemiyor. ABD ile görüşmesine büyük bir önem atfediyor Erdoğan. 15 vekilin Soylu’dan rahatsız olduğunu söyleyen çok az söylemiş. Çok daha fazla olduğunu net olarak biliyorum. Geçmişte bir tanışıklığımız olan Milletvekili, AK Parti teşkilatlarında görev yapan arkadaşlarımız var. Zaman zaman dost meclisinde bu konular konuşuluyor.

Görüşmenize bile gerek yok, 2012’de trene binmiş bir bakan, 2016 öncesini yerle bir ediyor. Sayın Soylu’nun videolarını hatırlayın. Cumhurbaşkanını eleştiriyordu. Bunu Cumhurbaşkanı bilmiyor mu? AK Parti içerisinde sayın Soylu’dan rahatsız olan ciddi bir kesim var ama lider bir konu hakkında konuşmayınca herkes susuyor.

Böyle bir partide bireysel rahatsızlıklar fazla olsa bile dile getirilemez. Sayın Cumhurbaşkanı Soylu ile ilgili olumsuz bir şey söylesin, en az 200 Milletvekili bombardımana tutar sayın Soylu’yu. Soylu, kendisini ön plana çıkarmak için AK Partilileri de rahatsız edecek şeyler yaptı. Soylu, Erdoğan ile birlikte var olduğunun da farkında. Soylu’nun bir kariyer planlamasının olduğunu unutmamak lazım. Bu videolar sonrası Soylu’nun siyasetteki ajandasını, beklentilerini mutlaka gözden geçireceğini ve değiştireceğini düşünüyorum.”

"Erdoğan, Süleyman Soylu'nun istifasını isteyemiyor çünkü..." haberi, 12 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 12 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan, Süleyman Soylu'nun istifasını isteyemiyor çünkü... haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan, Süleyman Soylu'nun istifasını isteyemiyor çünkü... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  2. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  3. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  4. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  5. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  6. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  7. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  8. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  9. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  10. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  11. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  12. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  13. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  14. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  15. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  16. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  17. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  18. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  19. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  20. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
Politika Haberleri