Erdoğan: TFF'den futbola husumetin ve siyasetin girmemesi için azami gayret bekliyoruz

Erdoğan: TFF'den futbola husumetin ve siyasetin girmemesi için azami gayret bekliyoruz

Erdoğan: TFF'den futbola husumetin ve siyase... "Türk futbolunun daha da ileriye gitmesi için gereken her türlü adımı atıyoruz, atacağız"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimiyle görüşen Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Federasyonumuzdan futbola husumetin, holiganlığın ve siyasetin girmemesi için azami gayret göstermesini bekliyoruz" dedi.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen görüşmeye TFF Başkan Vekilleri İbrahim Burkay, Murat Aksu, Yusuf Günay, Nüket Küçükel Ezberci, Yalçın Orhan, Alkın Kalkavan, Yönetim Kurulu Üyeleri Müslüm Özmen, Ali Düşmez, Erman Kalkandelen, Hamit Altıntop, İdil Karademirlidağ Suher, Ramazan Üçdan, Talat Papatya, Murat Şahin ve Genel Sekreter Kadir Kardaş da katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, TBMM İdare Amiri ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ile Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı da kabulde hazır bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; 'Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi'nin açılışı nedeniyle TFF Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etmekten memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, serginin Türk futbol tarihine ışık tutmanın yanında gençlere spor aşkının aşılanmasına da katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

"Türk futbolunun daha da ileriye gitmesi için gereken her türlü adımı atıyoruz, atacağız"

"Türk futbolunun daha da ileriye gitmesi, milletimizden gördüğü ilgiye layık bir konuma ulaşması için gereken her türlü adımı atıyoruz, atacağız" diyen Erdoğan, "Bugün Türkiye spor altyapısında gerçekten çok ileri bir noktaya ulaştı. Ülkemizin pek çok şehrine, dünyada parmakla gösterilen yeni stadyumlar kazandırdık. Şimdiye kadar 36 stadyumun yapımı bitti, 6'sının yapımı, 4'ünün de proje ve ihale çalışmaları devam ediyor. İnşallah onları da vakitlice tamamlayarak sporcularımızın ve sporseverlerin istifadesine sunmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

'Tüm bunları yaparken tek gayelerinin futbolla birlikte tüm spor dallarında Türkiye'nin uluslararası alanda hak ettiği konuma gelmesi olduğunu' söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ampute Futbol Milli Takımımız, Avrupa'da ve dünya ölçeğinde elde ettiği üstün başarılarla bu konuda örnek teşkil ediyor. İnancın, iradenin ve azmin hiçbir engel tanımayacağını burada görüyoruz. Uluslararası müsabakalarda benzer başarı hikayelerini diğer takımlarımızın da yazmasını temenni ediyoruz. Bu konuda devletimiz, spor kulüplerimiz ve futbolcularımızla birlikte Türkiye Futbol Federasyonu'na da önemli sorumluluklar düşüyor.

Federasyonumuzdan ayrıca futbola husumetin, holiganlığın ve siyasetin girmemesi için de azami gayret göstermesini bekliyoruz. Bölgemizin ve dünyanın içinde bulunduğu hassas durum sporun birleştirici, birliği güçlendirici fonksiyonuna daha çok ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. İnşallah bunu da son 20 yıldır olduğu gibi yine sizlerle birlikte, sizlerle omuz omuza, sizlerle dayanışma içinde gerçekleştireceğiz. Rabb’im yar ve yardımcımız olsun diyorum. İlk günden itibaren Türk futboluna katkı yapan, sahalarda ter döken tüm sporcularımızı ve yöneticilerimizi rahmetle anıyorum. Türkiye Futbol Federasyonu'nun siz değerli yöneticilerine, ülkemiz sporunun gelişmesine verdiğiniz destekler dolayısıyla teşekkür ediyorum."

"Erdoğan: TFF'den futbola husumetin ve siyasetin girmemesi için azami gayret bekliyoruz" haberi, 02 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 02 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: TFF'den futbola husumetin ve siyasetin girmemesi için azami gayret bekliyoruz haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: TFF'den futbola husumetin ve siyasetin girmemesi için azami gayret bekliyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  2. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  3. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  4. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  5. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  6. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  7. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  8. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  9. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  10. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  11. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  12. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  13. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  14. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  15. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  16. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  17. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  18. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  19. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  20. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
Politika Haberleri