Erdoğan: Türkiye Yüzyılı, cumhuriyetin asıl sahibi cumhurun yüzyılı olacak

Erdoğan: Türkiye Yüzyılı, cumhuriyetin asıl sahibi cumhurun yüzyılı olacak

Erdoğan: Türkiye Yüzyılı, cumhuriyetin asıl ... Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Şafak için kaleme aldığı yazıda, “Türkiye Yüzyılı, aynı zamanda cumhuriyetin asıl sahibi cumhurun yüzyılı olacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan yazısında, "2000 yıllık devlet geleneği, 100 yıllık medeniyet müktesebatı ve Anadolu’da 1000 yıllık varlığıyla köklü bir tarihe sahip olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yaşına ulaşacağı 2023 yılı ülkemiz için yeni bir dönemin de miladı olacaktır. 2023 yılında, Millî Mücadele’den Cumhuriyetimizin kuruluşuna milletimizin sarsılmaz bir inançla sahip çıktığı değerlerden ayrılmayarak son 20 yılda bütün alanlarda gerçekleştirdiğimiz atılımları, elde ettiğimiz kazanımları daha da ileriye taşıyacak; bütün enerjimizi ve çabamızı Türkiye Yüzyılı’nın inşasına hasredeceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ülkemizi asırlık hedeflere yöneltirken, hizmet üstüne hizmet, eser üstüne eser koyarak yolumuza devam edeceğiz." düşüncesini dile getirdi.

Erdoğan şunları kaydetti:

"Ekonomiden sağlığa, adaletten eğitime, dış politikadan terörle mücadeleye, savunma sanayiinden enerjiye, ulaştırmadan teknolojiye, spordan iletişime tüm alanlarda yüzyılın işini 20 yıla sığdırdık; ülkemizin refahını, huzurunu, kalkınmasını, demokrasisini ve güvenliğini garanti altına aldık; bağımsızlığımızı pekiştirdik. Ülkemize yönelik emperyalist hesapları, darbe girişimlerini boşa çıkardık; vesayet prangalarını, bağımlılık tuzaklarını yerle yeksan ettik. Asırlık kayıpları telafi etmek için var gücümüzle mücadele ettik; milletimizi hak ettiği refaha, huzura, emniyete kavuşturmak için gece gündüz çalıştık. Bu mücadelede tek gücümüz, feraset sahibi milletimizin desteği ve güveni oldu. Hamdolsun biz de bu büyük teveccühü ve beklentiyi boşa çıkarmadık. İnşallah bundan sonra da aynı çizgide eser ve hizmet siyasetimizi sürdüreceğiz.

Bu dönemde gerçekleştirdiğimiz atılımlarla Türkiye aynı zamanda bölgesel ve küresel barış ve istikrar için merkezi bir aktör haline geldi. Artık “istikrarlaştırıcı güç Türkiye“ olarak daha adil bir dünya idealinin bayraktarlığını yapıyoruz. Öte yandan insani yardımdan barış diplomasisine, ortaya koyduğumuz “Türkiye modelleri” ile dünyaya örnek oluyoruz.

Milletimize hizmet yolculuğumuzu şimdi Türkiye Yüzyılı vizyonuyla zirveye çıkarıyoruz. Bu vizyonun ilk hedeflerinden biri, tamamıyla milli iradenin ürünü yeni bir Anayasayı ülkemize kazandırmaktır. Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizi siyasi, ekonomik, teknolojik, askeri, diplomatik her alanda dünyanın en büyük 10 devleti arasına yükselteceğiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle garanti altına aldığımız güven ve istikrar iklimini koruyacak, ekonomimizi büyütecek, milli güvenliğimizi tahkim edecek, demokrasimizi kökleştirecek, güvence altına aldığımız hak ve özgürlüklerin eksiksiz kullanılabilmesini temin edecek, dünya barışına katkı sunmayı sürdürecek, bütün bir millet olarak omuz omuza Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceğiz.

Türkiye Yüzyılı, sürdürülebilirliğin, huzurun, başarının, güvenin, istikrarın, üretimin, verimliliğin, gücün, dijitalin, iletişimin, bilimin, kalkınmanın, barışın, değerlerin, haklının, şefkatin, gençlerin, istiklalin ve istikbalin yüzyılı olacaktır."

"Erdoğan: Türkiye Yüzyılı, cumhuriyetin asıl sahibi cumhurun yüzyılı olacak" haberi, 02 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 02 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: Türkiye Yüzyılı, cumhuriyetin asıl sahibi cumhurun yüzyılı olacak haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Türkiye Yüzyılı, cumhuriyetin asıl sahibi cumhurun yüzyılı olacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:58 Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
  2. 02:58 Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
  3. 02:54 Ay'da astronotlara, "Ölüm Duvarı" çevresinde koşmaları öneriliyor
  4. 01:46 Diego Maradona’nın ölümüne ilişkin çarpıcı bulgular açıklandı! “Biri doğal diğeri zehirli madde…”
  5. 01:05 "Kürk Mantolu Madonna" adlı eserin dizi uyarlaması yapılacak
  6. 01:05 Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
  7. 01:05 Yeni bir batarya teknolojisi, elektrikli araçların menzil sorununu çözecek!
  8. 00:47 Erzincanlılar dikkat! Meteoroloji uyarıda bulundu: O saatlerde dışarıya çıkmayın
  9. 00:42 Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
  10. 00:42 Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
  11. 00:38 Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
  12. 00:37 Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
  13. 00:28 Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
  14. 00:28 Bakan Tekin'den öğretmen atamaları ile ilgili açıklama geldi
  15. 00:25 Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  16. 00:21 Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
  17. 00:21 TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
  18. 00:20 Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
  19. 00:18 Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!
  20. 00:17 KYK yurdunda ekmeğin içinden çıkan şeyin görüntüleri mide bulandırdı: Kimse inanamadı!
Politika Haberleri