Erdoğan: "Uçak gemimizin bir üst segmentini yapacağız"

Erdoğan:

Erdoğan: "Uçak gemimizin bir üst segmentini ... AKPartili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin dış politikadaki artan itibarının arkasında güçlü bir savunma sanayisinin olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Savunma sanayinde dışa bağımlılığımız azaldıkça uluslararası alanda etkinliğimiz artmıştır. Uçak gemimizin de bir üst segmentini yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'da partisinin İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitinge katıldı ve uluslararası alanda Türkiye'nin hak ve hukukunu kararlılıkla savunduklarını vurguladı. Erdoğan, dış politikada Türkiye'nin dik ve dirayetli duruşuyla tüm dünyada takdir toplayan bir ülke olduğunu belirterek, ülkenin artık bölgesel bir güç olmaktan çıkıp küresel bir güç haline geldiğini ifade etti.

Erdoğan, "Dış politikada Avrupa’dan, aferin, almaya çalışan değil, dik ve dirayetli duruşuyla, tüm dünyada takdir toplayan bir ülke konumundayız. Uluslararası siyaseti takip eden herkes şu gerçeği artık kabulleniyor. Türkiye bir tek bölgesel bir güç olmaktan çıkıp küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ülkemizin krizlerin çözümündeki kilit rolü giderek daha fazla anlaşılıyor. Libya’da biz varız. Karabağ’da biz varız" dedi.

"DIŞA BAĞIMLILIĞIMIZI AZALTTIK"

Dış politikada artan itibarın arkasında güçlü bir savunma sanayinin olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Savunma sanayinde dışa bağımlılığımız azaldıkça uluslararası arenada etkinliğimiz artmıştır. Göreve geldiğimizde savunma sanayinde yüzde 80 oranında başkalarına muhtaç durumdaydık, terörle mücadelede kullandığımız silah ve mühimmatların çoğunu yurt dışından temin ediyorduk. Tabii bu tarz şeyleri alırken önümüze konulan şartlardan dolayı kırk dereden su getirmemiz gerekiyor. Açıkçası satın aldığımız silahların kontrolü tam olarak bizde bile değildi.

Türkiye’ye asla yakışmayan bu tablo karşısında biz ne yaptık? Diğer alanlarla birlikte özellikle savunma sanayine ağırlık verdik. Böyle gelmiş böyle gider diyenlerden olmadık. Tabanca, tüfek dâhil, güvenlik güçlerimizin kullandığı silahları kendimiz üretmeye başladık, insansız hava araçları gibi yeni gelişen teknolojilere büyük yatırımlar yaptık" ifadelerini kullandı.

"MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ"

Savunma sanayisinde bulunan firmaları desteklediklerini ifade eden Erdoğan, "İşte bugün 2005-2010’larda toprağa diktiğimiz fidanların Allah’a binlerce kez hamdolsun meyvelerini topluyoruz. Yıllar önce başlattığımız projeler, bugün hepimizin iktidar vesilesi olan uçaklara, tanklara, gemilere füzelere, roketlere dönüşüyor. Türkiye savunma sanayi alanında adeta bir destan yazıyor. Dünyanın ilk SİHA gemisi Anadolu’yu geçen hizmete aldık. Uçak gemimizin bir üst segmentini yapacağız.

Deniz Kuvvetlerimiz emek harcamayı yürütüyor. İHA ve SİHA alanında zaten dünyada ilk üç ülkeden biriyiz. Bugün 34 farklı ülkenin semalarını Türk İHA ve SİHA’ları koruyor. Geçtiğimiz günlerde gurur hanemize yeni bir halka daha ekledik. Milli muharip uçağımız Kaan ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdik. Böylece beşinci nesil uçak üretebilen dünyadaki sayılı ülkelerde olduk" şeklinde konuştu.

"BİRBİRLERİNİN KUYUSUNU KAZIYORLAR"

Erdoğan, muhalefet partilerine yönelik eleştirilerini sürdürdü ve özellikle CHP'nin içinde bulunduğu parti içi iktidar kavgalarının önemli bir sorun olduğunu vurguladı. Ayrıca, muhalefet partilerinin şehirlerdeki sorunlara çözüm getirecek projeleri olmadığını ve uluslararası meselelerde ilkeli bir duruş sergilemediklerini dile getirdi.

Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Kendi çıkarlarından başka hiçbir şey gözü görmeyenlerin, Adana'nın sorunlarıyla ilgilenmesi beklenir mi? Biz Türkiye yüzyılı diyoruz, gerçek belediyecilik diyoruz, hazırız diyoruz kararlıyız diyoruz, onlar ise kapalı kapılar ardında birbirlerini kuyusunu kazıyor."

ADANA’YA YAPILAN YATIRIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'daki AKParti iktidarları döneminde yapılan yatırımları hatırlatarak, 21 yılda 279 milyar lira değerinde yatırım gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca, bu süreçte 20 milyarlık destek sağlandığını ve 1.640 yataklı Şehir Hastanesi ile 18 bin 400 konutun TOKİ tarafından teslim edildiğini dile getirdi.

Adanalı çiftçilere yönelik 15 bin dekar sulama imkanı sağlayacak 7 baraj inşaatının devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, tarımsal hibe desteği ve yatırım desteği olarak 52 milyarlık bir kaynağın sağlandığını ifade etti. Ayrıca, istihdamı desteklemek amacıyla işverenlere 9 milyar tutarında teşvik primi ödendiğini belirtti. Erdoğan, partisinin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir ve diğer ilçe belediye başkan adaylarını tanıtarak, Adanalı seçmenlerden 31 Mart'taki seçimlerde destek istedi.

 

"Erdoğan: "Uçak gemimizin bir üst segmentini yapacağız"" haberi, 26 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan: "Uçak gemimizin bir üst segmentini yapacağız" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: "Uçak gemimizin bir üst segmentini yapacağız" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:09 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gambiya'da İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi Öncesi Görüşmeler Yaptı
  2. 17:04 Şi Cinping, Avrupa Turunda: Fransa, Macaristan ve Sırbistan'a Ziyaret
  3. 17:04 Sumatra Orangutanı Yaralarını Şifalı Bitkilerle İyileştiriyor: Doğanın Benzersiz İyileşme Süreci
  4. 17:04 Sivas'tan İstanbul'a İlk Aktarmasız YHT Seferi Başladı: Yolculuk Heyecanı Artıyor!
  5. 16:21 FIFA'nın Yeni Uygulamasıyla Futbol Arenası Genişliyor: Yerel Lig Maçları Uluslararası Alanda!
  6. 16:16 Sigaraya Yeni Zam!
  7. 16:06 Venedik Turistlerden Giriş Ücretiyle 8 Günde 723.225 Euro Kazandı
  8. 16:02 Emily in Paris: Moda ve Macera 4. Sezonla Geri Dönüyor!
  9. 15:59 Koç Ailesi, Anatolia Hospital'in Çoğunluk Hisse Paylarını Satın Aldı
  10. 15:52 Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar: Sel Felaketi 39 Kişinin Hayatını Kaybetti
  11. 15:48 Princeton Öğrencilerinden Filistin'e Destek: Açlık Grevi Gazze'deki Acıya Yanıt
  12. 15:44 Galatasaray Petrol Ofisi, ALG Spor'u Yenerek Şampiyonluk İçin Sahaya Çıkıyor
  13. 15:39 Hırsızlar, Denizli'de Almanya'dan Gelen Çiftin İçki Koleksiyonunu Tüketti!
  14. 15:35 Ateşkes Müzakerelerinde ABD, Hamas'ı Suçladı: Rehinelerin Serbest Bırakılması Belirsizliği Sürüyor
  15. 15:30 Merkez Bankası'ndan Kira Zamlarına İlişkin Önemli Açıklama
  16. 15:22 MKE Ankaragücü ve Alanyaspor Arasındaki Beraberlik: Teknik Direktörlerin Değerlendirmesi
  17. 15:18 Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u Mağlup Ederek Üstünlüğünü Korudu: Svensson'dan Değerlendirme
  18. 15:13 NBA Play-off'larında Mavericks ve Magic, Heyecanı Doruğa Taşıdı!
  19. 15:11 Domenec Torrent, Meksika'da Atletico de San Luis'in Yeni Teknik Direktörü Olarak Geri Dönüyor
  20. 15:05 Galatasaraylı İbrahim Hatipoğlu, 1905 GSYİAD Başkanlığı'ndan İstifa Etti
Gündem Haberleri