Erdoğan ve Putin, ikili anlaşmalara imza attı

Erdoğan ve Putin, ikili anlaşmalara imza attı

Erdoğan ve Putin, ikili anlaşmalara imza attı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Türkiye ve Rusya arasında anlaşmalar imzalandı. Anlaşma sonrası iki lider basın toplantısında konuştu.Putin'in açıklamalarından satır başları:İmzalanan...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Türkiye ve Rusya arasında anlaşmalar imzalandı. Anlaşma sonrası iki lider basın toplantısında konuştu.

Putin'in açıklamalarından satır başları:

İmzalanan anlaşmalarla 1 milyar dolarlık yatırım fonu oluşturuldu. Akkuyu Nükleer Santrali projesini gerçekleştiriyoruz. 4 bin megawatlık bir santral bu. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında ilk reaktörün devreye girmesi bekleniyor. Akkuyu ve Türk Akımı en yüksek teknolojilere uygun olarak inşaat edilmektedir. Enerji güvenliğinin temel unsurunu oluşturacaktır.

"Profesyonel sürücüler için vizeler çok yakında kalkacak"

Rusya ile Türkiye arasında askeri, teknik alanında işbirliği artmaktadır. S-400 füzelerinden bahsediyorum. Başka perspektiflerden de konular açıldı. Kültürel, beşeri ve sivil toplum kuruluşları arasında temaslar ele alındı. Türk-Rus Forumu başarılı bir şekilde faaliyet gösteriyor bu alanda. Türk gazeteciler Moskova'da staj gördü. Yaz aylarında Rus gazeteciler Türkiye'ye staja gidecekler. Türkiye Rus turistlerin gözdesi haline geldi. Sadece tatil yerlerini değil Türkiye'nin kültürel yerlerini de geziyorlar. Rus turistler Türkiye'ye gelen turistlerde birinci sıradadır. Türk devletinin Rus vatandaşlarımızın güvenli şekilde istirahat etmelerine önemli katkılar sağlıyor. Profesyonel sürücüler için vizelerin çok yakında kaldırılacağını beyan etmek istiyorum.

"İdlib'i istikrara kavuşturmak için her şeyi yapacağız"

Suriye ile ilgili işbirliğimiz çok önemlidir. Rusya, Türkiye, İran Astana formatı çerçevesinde işbirliğine devam edecekler. Önemli olan sahadaki duruma yoğunlaşmaktır. Siyasi süreci daha aktif hale getirmek önemli olandır. İdlib'deki silahsızlanma bölgesinde, Soçi'de imzalanan mutabakat çerçevesinde İdlib'in istikrarı sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğü bizim için çok önemlidir. Ülkenin parçalanmasına izin vermemeliyiz. Eminim ki bugün elde edilen mutabakatlar, Türk-Rus ilişkileri ve partnerliği tüm alanlarda artmasına vesile olacaktır. Bir kez daha dostum Erdoğan'a ve ortak çalışmalara teşekkür etmek istiyorum.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Kıymetli dostum sayın Putin'e şahsıma ve heyetime gösterdiği misafirperverlikten dolayı özellikle teşekkür etmek istiyorum. Gerek ikili gerekse heyetler arası görüşmelerde işbirliğimizin çeşitli boyutlarını ele alma fırsatımız oldu. İlişkilerimizi tüm alanlarda daha ileri seviyeye taşıma irademizi açıkça ortaya koyduk. Önümüzdeki dönemde bu hedef doğrultusunda atılacak adımları değerlendirdik. Ticaret hacmimiz yüzde 15'lik artışla 26 milyar dolara ulaştı. Gerçek potansiyelimiz bu rakamın çok daha üstündedir.Belirlediğimiz hedef 100 milyar dolardır. Bu hedefi yakalayacağız.

"Ülkemize geçen sene 6 milyon Rus turist geldi"

Ülkemizden Rusya Federasyonu'nda bin 300'ü bulan girişimcimiz var. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşaatı hızlı şekilde  devam ediyor. Türk Akım Doğalgaz Boru Hattı'nın deniz bölümünün inşaatı tamamlandı. Kara bölümü de bu yılın sonunda bitirmiş olacağız. Beşeri ve kültürel ilişkilere de büyük önem atfediyoruz. 2019 yılını Rusya ile Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı ilan ettik. Etkinlikle Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde oynanacak Troya Operası ile başlayacak. Yıl boyunca icra edilecek kültür sanat programlarıyla devam edilecek. 6 milyon Rus misafiri ülkemizde ağırlayarak yeni bir rekora imza attık. Bu rekorun 2019'da kırılacağına inanıyorum. Vize serbestisi hususunda gereken adımların atılması gerekiyor. Kısa bir süre içerisinde bu adımlar atılmış olacak.

"DEAŞ ne ise Suriye'deki YPG/PKK de aynıdır"

Suriye ve bölgesel meselelere ilişkin fikir teatisinde bulunduk. ABD'nin bölgeden çekilme kararını değerlendirdik. İdlib başta olmak üzere siyasi meseleleri görüştük. Birlikte atabileceğimiz ilave adımlarımızı istişare ettik. Milli güvenliğimize tehdit eden terör odaklarını Suriye'den temizlemekte kararlılığımızı ifade etmek istiyorum. Suriye'nin kuzeyinde ülkemizin güvenliği ile Suriye'nin toprak bütünlüğüne tehdit edecek yapılanmaya göz yumamayacağımızı ifade ettik. DEAŞ nasıl bir tehditse YPG ve PKK  da aynı tehdittir. Bunların bertaraf edilmesi şarttır.

"Erdoğan ve Putin, ikili anlaşmalara imza attı" haberi, 08 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Erdoğan ve Putin, ikili anlaşmalara imza attı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan ve Putin, ikili anlaşmalara imza attı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
    2. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
    3. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
    4. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
    5. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
    6. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
    7. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
    8. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
    9. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
    10. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
    11. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
    12. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
    13. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
    14. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
    15. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
    16. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
    17. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
    18. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
    19. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
    20. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
    Haberleri