Erdoğan Volkswagen'e 'jest' yaptı: Arabalar Audi'den Passat'a çevrildi

Erdoğan Volkswagen'e 'jest' yaptı: Arabalar Audi'den Passat'a çevrildi

Erdoğan Volkswagen'e 'jest' yaptı: Arabalar ... Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Volkswagen grubuna ait MAN anonim şirketine Akyurt ve Çubuk'ta münferit yatırım yeri tesis edilmesine

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Volkswagen grubuna ait MAN anonim şirketine Akyurt ve Çubuk'ta münferit yatırım yeri tesis edilmesine ilişkin karar Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı. Resmî Gazete'de yayınlandı" açıklamasında bulundu. Öte yandan, önceki gün yapılan MYK toplantısının ardından AKP’li yöneticilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Volkswagen firmasına 'jest' olarak 19 parti kurmayının arabasını Audi’den Passat’a çevirmesi talimatı verdiği bildirildi.

Bakan Varank, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde 'Alman Birliği Günü' için düzenlenen resepsiyona katıldı. Burada konuşan Bakan Varank, Almanya'nın Türkiye'nin dostları ve müttefikleri arasında özel bir yere sahip olduğuna işaret etti.

Varank, bakanlık olarak Türkiye'de faaliyet gösteren Alman sanayicilerin ve yatırımcıların karşılaşabileceği sorunları çözmek ve önerilerini hayata geçirmek adına Alman Masası'nı kurduklarını hatırlattı. Varank, "Bakanlığımız, araştırmacı, girişimci ve sanayicilerin yaşadığı sorunlara çözüm getirmek, yatırım süreçlerini kolaylaştırmak ve gerekli prosedürlerin takibini sağlamak üzere yanınızda olmaya devam edecek" diye konuştu.

VOLKSWAGEN AÇIKLAMASI

Bakan Varank şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın onayından geçti ve bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Volkswagen Grubu'na ait MAN Türkiye AŞ'nin Ankara Akyurt'taki yeri münferit yatırım yeri olarak ilan edildi. Burada yapılacak 452 milyon liralık yeni yatırımla inşallah 700 kişiye istihdam sağlanacak. Yakaladığımız bu ivmenin önümüzdeki dönem de artarak devam edeceğine inanıyorum. Berlin'de düzenlenecek Türk-Alman Enerji Forumu ve Türk-Alman Ekonomi ve Ticaret Komisyonu (JETCO) toplantılarının da somut neticeleri getireceğini hep beraber göreceğiz. Tam üyelik müzakerelerimize tekrar hız kazandırılması, vize serbestisi ve Gümrük Birliği güncellemesi konusunda AB Dönem Başkanlığı'nı üstlendiğinde Almanya'dan güçlü destek bekliyoruz."

ERDOĞAN'DAN VOLKSWAGEN TALİMATI

Öte yandan, Ankara’da önceki gün yapılan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından parti kurmaylarıyla yemekte bir araya gelen Cumburbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Volkswagen firmasına jest olarak 19 parti kurmayının arabasını Audi’den Passat’a çevirmesi talimatını verdi.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, Volkswagen’in Manisa’da yapacağı yatırımın çok önemli olduğunu söyleyen Erdoğan, kurmaylarına dönerek, “Araçlar Passat olacak” dedi. Erdoğan, bundan sonra kamuda da Passat kullanımına özen gösterilmesini istedi.

"Erdoğan Volkswagen'e 'jest' yaptı: Arabalar Audi'den Passat'a çevrildi" haberi, 05 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan Volkswagen'e 'jest' yaptı: Arabalar Audi'den Passat'a çevrildi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan Volkswagen'e 'jest' yaptı: Arabalar Audi'den Passat'a çevrildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Politika Haberleri