Erdoğan yandaş sendikada 'rahat' bir konuşma yaptı

Erdoğan yandaş sendikada 'rahat' bir konuşma yaptı

Erdoğan yandaş sendikada 'rahat' bir konuşma... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Hak-İş 6. Uluslararası Kadın Buluşması'nda yaptığı konuşmada, işsizleri yaratandan ötürü sevdiklerini söyledi.Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: "Kadınların...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Hak-İş 6. Uluslararası Kadın Buluşması'nda yaptığı konuşmada, işsizleri yaratandan ötürü sevdiklerini söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

"Kadınların kıyafetleriyle değil, tıpkı erkekler gibi kafaların içindeki fikirle değerlendirilmesi gerektiğini söyledik. Siyasi hayatımızın hiçbir döneminde ayrımlarla uğraşmadık. Başı açık, başı kapalı ayrımı hiçbir zaman yapmadık. Böyle davrananların karşısına dikildik. Tek bir hanımefendiye kılığından, kıyafetinden, başının açık veya kapalı olmasından dolayı olumlu veya olumsuz yorumda bulunmadım. 

Kadınları birikimleriyle değil, bedeniyle değerlendirmek bu kardeşlerimize yapılacak en büyük hakarettir. Geçmişte başı kapalı birçok kız kardeşimiz üniversite kapılarında, kamuda bu hakarete maruz kalmıştır. Bu hakareti kimlerin yaptığını sizler çok iyi biliyorsunuz. Sizler ikna odalarında kızlarımızın ne hale getirildiğini gayet iyi biliyorsunuz. Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya diye bakılan üniversite kapılarından geri çevrilen kızlarımızı iyi biliyorsunuz. Hala aynı zihniyetin çarpık fikirlerleriyle karşılaşıyorsunuz. Geçtiğimiz günlerde bir medya kuruluşunda başörtülü personelin TSK'da çalışmasını sinsice eleştiren bir haber çıktı. Hani rahatsız olmuyordunuz. Biz başı açık veya kapalı, hiçbir hanım kardeşimizin bu şekilde aşağılanmaya maruz kalmasına rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Bu ülkenin tüm imkanlarının ayrım olmaksızın seksen milyonun tamamının hakkı olduğunu istese de, istemese de herkes kabullenecek. 
Kadına kurumsal güvence sağlamanın yolu aileyi güçlü tutmaktan geçiyor. Güçlü kadınlarımıza baktığımızda, arkalarında güçlü bir aile yapısının olduğunu görüyoruz. Siyasette 40 yıldır verdiğim mücadelede, başarılı olmamın gerisinde iki önemli faktör vardır. Birincisi daima bana destek olan eşe ve çocuklara sahip olmamdır. İkincisi de gençlik kollarından ve 1989 yılındaki il adaylığımdan itibaren tüm siyasi çalışmalarımda hanımların etkin bir biçimde yer almasıdır. 

'İŞSİZ SAYISI AZALMIYOR'
2003 yılında yüzde 23.9 olan kadınların iş gücüne katılım oranı, geçtiğimiz yıl yüzde 33.1'e yükseldi. Ülkemizde istihdam edilen kişi sayısı sürekli artmasına rağmen, işsiz sayısı azalmıyor. Bunların nedeni, gençlerin ve kadınların giderek artan şekilde iş gücüne katılımlarıdır. Biz kadınlarımızın ve gençlerimizin işgücüne katılımlarından dolayı gayet mutluyuz. Çalışmak isteyen herkes için yeni iş alanları oluşturmak bizlerin görevidir. Geçtiğimiz sefer bir istihdam seferberliğinin başlatılmasına öncülük ettim. Bu yıl 1 ile 1.5 milyon arasında ek istihdama ulaşmamız gerektiğini ifade ettim. Bu seferberlikten en büyük faydayı göreceklerin başında kadınlarımız geliyor. Hatta istihdamda kadın ve gençlerimize özel imkanlar da getiriyoruz. Çalışan kadınlarımıza annelik görevini yerine getirirken rahat etmesi için birçok imkan getiriyoruz.

'İŞSİZLERİ, YARATANDAN ÖTÜRÜ SEVİYORUZ'
Unutmayın 16 Nisan'dan sonra yeni bir dönem başlayacak. Bu yeni döneme göre bütün konular ele alınacaktır. Öğretmenlere yönelik biliyorsunuz 20 bin kadro açıldı, Ağustos'tan sonra yine bir 10 bin daha ilave edilecek. Taşeronlar noktasında da sayın Başbakanın da ifade ettiği gibi talimatları verdi, o süreci de oradan takip edeceğiz. Bir şeyi vurgulamam lazım; karşımızda maalesef aslı astarı olmayan ifadelerle duranlar var. Biz işsizleri yaratandan ötürü seviyoruz.

"Erdoğan yandaş sendikada 'rahat' bir konuşma yaptı" haberi, 04 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 04 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan yandaş sendikada 'rahat' bir konuşma yaptı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan yandaş sendikada 'rahat' bir konuşma yaptı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri