Erdoğan’a hakaret davası: Çocuğa da hapis cezası verdiler

Erdoğan’a hakaret davası: Çocuğa da hapis cezası verdiler

Erdoğan’a hakaret davası: Çocuğa da hapis ce... ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ ettiği iddiasıyla CİMER’e şikâyet edilen ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki çocuğa beş ay hapis cezası verildi. Üstelik mahkeme, Cumhurbaşkanlığı’nın şikâyetten vazgeçmesine rağmen bu kararı aldı.

İsmail ARI

Erdoğan’a hakaret iddiasıyla verilen tartışmalı yargı kararlarına bir yenisi daha eklendi. “Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği” iddiasıyla hâkim karşısına çıkarılan 14 yaşındaki çocuğa da hapis cezası verildi.

Ortaokul öğrencisi B.C.G., “Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği” gerekçesiyle İstanbul Gaziosmanpaşa 2. Çocuk Mahkemesi’nde yargılandı. İlk kez 18 Mayıs’ta hâkim karşısına çıkan çocuğun 6 Temmuz’da yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada Cumhurbaşkanlığı’nın şikâyetçi olmadığını belirtti. Ancak buna rağmen 2009 doğumlu B.C.G.’ye “Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunu işlediği” iddiasıyla önce 1 yıl hapis cezası verildi. Ardından da sanığın yaşının küçük olduğu ve “iyi hali” gerekçe gösterilerek 7 ay indirim yapıldı. B.C.G.’ye beş ay hapis cezası veren mahkeme, ‘hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına’ da karar verdi.

CİMER’E ŞİKÂYET EDİLDİ, DAVA AÇILDI

Savcı Bilal Korkmaz tarafından hazırlanan iddianamede, ‘delil’ olarak o dönem 13 yaşında olan B.C.G.’nin bir WhatsApp grubunda sarf ettiği sözler gösterildi. Soruşturma, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan şikâyet gerekçe gösterilerek açıldı. Çocuk hakkında bir de Adli Tıp’a rapor hazırlatıldı. Raporda, çocuğun eyleminin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıp, davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmiş olduğu belirtildi. Ayrıca iddianamede, çocuğun, “Cumhurbaşkanı’nın onur, şeref ve saygınlığına saldırıda bulunduğu” iddia edilerek cezalandırılması istendi.

İlk duruşmaya katılan çocuk, “WhatsApp grubunda Erdoğan isimli bir şahıs, Atatürk ile hakaret içerikli mesajlar yazınca ona tepki gösterdim. Cumhurbaşkanı’na hakaret kastım yok. Beraatimi talep ediyorum” dedi. Çocuk daha önce savcıya verdiği ifadede ise “WhatsApp grubunda bulunan şahısların şeriat gelecek, idam gelecek. Atatürk’ü sevenler idam edilecek. Şeriat yanlısı olmayanlar ülkemizde rahat yaşayamayacak. Ülkede şeriat yanlısı olmayanların yeri yok” şeklinde ifadeler kullandığını ve buna tepki gösterdiğini ancak küfür etmediğini belirtmişti.

BİN 75 ÇOCUĞA DAVA

“Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılanların sayısında da geçen yıl rekor kırıldı. Geçen yıl tam 16 bin 753 kişi hâkim karşısına çıkarıldı. “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Devletin egemenlik alametlerini aşağılama”, “Türk Milletini”, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçundan 2022 yılında tam bin 75 çocuğa dava açıldı.

"Erdoğan’a hakaret davası: Çocuğa da hapis cezası verdiler" haberi, 12 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 12 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Erdoğan’a hakaret davası: Çocuğa da hapis cezası verdiler haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan’a hakaret davası: Çocuğa da hapis cezası verdiler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 13:43 Sosyal Medyada Diyanet'e Ezan Tartışması: Ezanı Selahattin Paşalı Okusun!
  2. 13:16 İkinci El Araçlarda Patlama! Bu Marka ve Modeller Peynir Ekmek Gibi Satılıyor!
  3. 13:16 AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
  4. 13:15 Sinan Engin'den Galatasaray'a Sert Uyarı: "Ölüm Kalım Maçı Bekliyor!"
  5. 13:14 Lohusa Sendromu Uyarısı: Bu Belirtileri Görüyorsanız Dikkatli Olun!
  6. 12:44 Filistin lideri Abbas açıkladı: İsrail'i durduracak tek ülke ABD
  7. 12:43 TBMM'de anayasa mesaisi başlıyor: Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
  8. 12:39 Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
  9. 12:38 Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
  10. 12:32 İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'
  11. 12:29 Akıllara durgunluk veren olay yaşandı: Kayıp kedi kargo paketiyle bin kilometre yol gitmiş
  12. 12:26 Kayıp ekonomist ile ilgili yeni gelişme! DNA'lar eşleşti
  13. 12:24 Dev derbide kazanan belli oldu! Kanarya şampiyonluk yarışına tutundu
  14. 12:17 Özgür Özel açıkladı: İsraf ve tasarruf genelgesi yayınlayacağız
  15. 12:16 Polis memuru mesai arkadaşlarına kurşun yağdırdı! 2 polis şehit oldu
  16. 12:13 İYİ Parti'de kazanan belirlendi: Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu
  17. 12:10 İsrail'de sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi: Refah'a saldırı olmazsa hükümeti düşürürüz
  18. 12:07 Meteoroloji'den yurt genelinde alarm! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor
  19. 12:04 Brezilya'da yine 'Eylem Tok' vakası: Katil oğlunu olay yerinden annesi kaçırdı
  20. 12:00 Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
Yargı Haberleri