Erdoğan’a yakın iş insanının yeğenine FETÖ’den hapis cazası

Erdoğan’a yakın iş insanının yeğenine FETÖ’den hapis cazası

Erdoğan’a yakın iş insanının yeğenine FETÖ’d... GEN-PA Telekomünikasyon ve İlet. Hiz. San. Tic. A.Ş'nin İcra Kurulu Başkanı Muhammed Fatih Erdem'in, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı dava karara bağlandı.GEN-PA Telekomünikasyon’un Yönetim...

GEN-PA Telekomünikasyon ve İlet. Hiz. San. Tic. A.Ş'nin İcra Kurulu Başkanı Muhammed Fatih Erdem'in, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı dava karara bağlandı.

GEN-PA Telekomünikasyon’un Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem’in yeğeni GEN-PA İcra Kurulu Başkanı Muhammed Fatih Erdem’in “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Muhammed Fatih Erdem getirildi. Duruşmada tanık Fatih Aktaş, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) dinlendi.

Aktaş, Bank Asya’nın zorlandığı bir dönemde, Türkiye çapında örgütle bağlantılı iş insanlarının çağrıldığı bir toplantıda sanığı gördüğünü, bu toplantıda Bank Asya’ya para yatırılmasının istendiğine dair konuşmalar yapıldığını, ancak sanığın herhangi bir konuşma yaptığını görmediğini, sanığın herhangi bir taahhütte bulunduğunu da duymadığını söyledi.

Tanık ifadesine karşı sanık Muhammed Fatih Erdem ise birçok toplantıya çağrıldığını belirterek, “Hatırladığım kadarıyla gittiğimde arabamı park edecek yer bulamadım. Oturacak yer bulamadım. Ayakta kaldım veya arkada oturdum. Bank Asya’ya ilgili olduğunu gördüm ve ilgimi çekmedi, çıktım” dedi.

“BERAATİMİ TALEP EDİYORUM”

Sanık Erdem esas hakkındaki son savunmasında da “İyi okullardan mezun olmuş, vatanına, milletine iyi hizmetlerde bulunmaya çalışmış bir insanım. Birçok önemli projelere imza attım. Örgütle iltisaklı hiçbir yurtta kalmadım. Şahsi Bank Asya hesabım olmadı. Bank Asya’ya ilgili herhangi bir talimat gelmedi. 6 aydır tutukluyum. Herhangi bir delil karartma durumum yoktur. Asla vatanın bölünmezliğine karşı bir düşüncem olmadı. Böyle bir işin içine düşmüş olmaktan son derece üzgün ve mağdurum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Sanık Erdem, Bylock’u Google playden indirdiğini, örgütsel konuşma yapmadığını da belirtti.

“ÇOK ÜZGÜN VE PİŞMANIM”

Tutuklu sanık Muhammet Fatih Erdem son sözünde, “Ben ve ailem asla bu menfur, pislik ve bölücü örgütün faaliyetleri içinde yer almadık. Bilerek ve isteyerek bu örgütün içinde yer almadık. Bu işin bu hale gelmesinden dolayı çok üzgün ve pişmanım. Karar ne olursa olsun bu pişmanlığımın bilinmesini istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Muhammed Fatih Erdem’i, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

GAZETELERE İLAN VERİP ERDOĞAN'A DESTEK OLUNMASINI İSTEMİŞTİ

Genpa Telekomünikasyon’un Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem, Fatih Erdem’in hakkındaki iddianamenin haberleştirilmesinin ardından, iktidara yakın gazetelere tam sayfa “Bizi asla bölemeyeceksiniz!” başlıklı ilan vermiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek olunması çağrısında bulunmuştu.

<>

"Erdoğan’a yakın iş insanının yeğenine FETÖ’den hapis cazası" haberi, 10 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Erdoğan’a yakın iş insanının yeğenine FETÖ’den hapis cazası haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan’a yakın iş insanının yeğenine FETÖ’den hapis cazası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  2. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  3. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  4. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  5. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  6. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  7. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  8. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  9. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  10. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  11. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  12. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  13. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  14. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  15. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  16. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  17. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  18. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  19. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  20. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
Haberleri