Erdoğan’dan 19 Mayıs mesajı: Gezi’yi hedef aldı, tutuklanan CHP’li başkanı suçladı

Erdoğan’dan 19 Mayıs mesajı: Gezi’yi hedef aldı, tutuklanan CHP’li başkanı suçladı

Erdoğan’dan 19 Mayıs mesajı: Gezi’yi hedef a... 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101. yıl dönümünde sporcu gençlerle video konferans ile bir araya gelen Erdoğan, Gezi direnişini hedef aldı. CHP Gençlik İl Başkanı'nın tutuklandığı olayla Van'daki saldırının aynı olduğunu öne süren Erdoğan, "Bölücü teröre boyun eğmediğimiz gibi, sokak terörüne de asla boyun eğmeyeceğiz" dedi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101. yıl dönümünde sporcu gençlerle video konferans ile bir araya gelen Erdoğan, Gezi direnişini hedef aldı. CHP Gençlik İl Başkanı'nın tutuklandığı olayla Van'daki saldırının aynı olduğunu öne süren Erdoğan, "Bölücü teröre boyun eğmediğimiz gibi, sokak terörüne de asla boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Adana'da Vefa Destek Grubu'nun çalışmalarını engellediği öne sürülerek tutuklanan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım ile Van'daki saldırıyı birlikte değerlendiren AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Milletle bağını koparmışların yapılan yardıma bile tahammül gösterememesi gayet doğaldır" ifadelerini kullandı.

GEZİ'YE ATIFTA BULUNDU

Her fırsatta Gezi direnişi hedef alan Erdoğan, "Gezi olaylarında polisimize kurşun sıkanlar da aynı zihniyetin mensuplarıdır. Biz artık bu güruhu çok iyi tanıyor sinsi emellerini çok iyi görüyoruz" diyen Erdoğan, "Milletimizin sinir uçlarıyla oynayarak ne yapmaya çalıştıklarını da çok iyi farkındayız. Bölücü teröre boyun eğmediğimiz gibi, sokak terörüne de asla boyun eğmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

'NİTELİKLİ GENÇLER YETİŞTİRİYORUZ'

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Her birinizin 101 sene önce Samsun'da atılan o ilk adımın anlamını kavrayarak hayatınıza yön vereceğinize inanıyorum. Türkiye gelişiyor, güçleniyor. Ülkemiz maziden ilham alarak istikbalini inşa ediyor. Ya istiklal ya ölüm parolasıyla çıktığımı bu kutlu yolculukta engellere, sabotajlara, ihanetlere rağmen yolumuzda kararlılıkla yürüyoruz. Bu yürüyüşte en büyük güç ve güven kaynağımız siz gençlerimizsiniz. Türkiye'^de gençler sadece siyasette, ticarette, eğitimde değil artık hayatın her alanında varlıklarıyla ülkemizin yolunu aydınlatıyor. Ülkenin daha özgür ve demokratik seviyelere ulaşmasında da gençlerimiz en ön safta yer alıyor. Gençlerimizi aynı zamanda büyük ve kutlu Türkiye'nin mimarları olarak görüyoruz. Nitelikli gençler yetiştirmek için 18 yıldır gecemizi gündüzümüze katıyoruz.

Seçilme yaşını 25'e ardından da 18'e düşürdük. Gençlerimize her alanda destek olduk. Gençlik merkezlerimizi bu amaçla kurduk. 76 üniversitemiz varken şu anda 206 üniversitemiz var. Yani her üniversiteye gidecek olan genç artık yaşadığı memleketinden ayrılmadan da eğitimine devam edebilir. 336 gençlik merkezimiz ve 90 genç ofisimiz hemen her alanda sizlere hizmet veriyor. Evlerde kaldığımız bu günlerde gençlik merkezlerimizin faaliyetlerini dijitale aktardık.

Gençlerimizin salgın sürecinde ortaya koyduğu fedakarlıkları takdirle karşılıyorum. Elbette her şey gibi gönüllü faaliyetlerde bulunmak da bir nasip, şuur ve aidiyet meselesidir. Van ve Adana'da olduğu gibi milletle bağını koparmışların yapılan yardıma bile tahammül gösterememesi gayet doğaldır. Gezi olaylarında polisimize kurşun sıkanlar da aynı zihniyetin mensuplarıdır.

'60 DARBESİNDEN İTİBAREN TÜRKİYE NE ÇEKTİYSE HEPSİNİN ARKASINDA BUNLAR VAR'

1960 darbesinden itibaren Türkiye ne çektiyse, hangi operasyona mazur kaldıysa hepsinin de arkasında bunların silüeti vardır. 1970'lerde gençlerimizi birbirine kırdırıp, kanları üzerinden siyasi ikbal devşirenler de yine bunlardır. Biz artık bu güruhu çok iyi tanıyor sinsi emellerini çok iyi görüyoruz. Milletimizin sinir uçlarıyla oynayarak ne yapmaya çalıştıklarını da çok iyi farkındayız. Bölücü teröre boyun eğmediğimiz gibi ve sokak terörüne de asla boyun eğmeyeceğiz.

'ŞEHİR EŞKİYASI'

Siyasete şiddet bulaştırmaya çalışan şehir eşkiyalarına asla göz yummayacağız. Bu ülkenin gençlerinin arasına kimse nifak tohumları ekemeyecektir.

Gençlerimizden, sosyal medyada sahte hesapların arkasına saklanan provokatörlere karşı uyanık olmalarını bekliyorum. Ülkemizin salgınla mücadelesine en büyük katkılardan birini yurtlarımız verdi. 14 günlük karantina sürecinde hayati bir rol oynadı. Yurtlarımızı bir süre daha aktif olarak kullanmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin 6 Haziran'da yapılan burs/kredi ödemelerini başlattık. Bayrama kadar tamamlayacağız. Sürecin sporcularımızı olumsuz etkilememesi için çalışmalarımız devam ediyor.

Evde Kal, Hareketsiz Kalma projesi, ünlü sporcuların ve antrenörler eşliğinde devam ediyor. Koronavirüs’e karşı elde ettiğimiz başarıların kalıcı olması bizlere bağlıdır. Rehavete düşersek çok daha büyük sıkıntılarla yüzleşmemiz kaçınılmazdır. Gençlerimizin 'bana bir şey olmaz' gibi hatalı bir düşünceye kapılmaması önemlidir.

Normalleşmeyi kesinlikle 20 Mart öncesindeki rutinimize geri dönüş olarak algılamayacağız. Virüsün bir süre daha bizimle olduğu gerçeğini varsayarak devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi salgınla mücadelemizde de bu ülkenin siz gençlerine güveniyorum. Genç yaşta, kaza neticesinde sakat durumda olan Meltem kardeşimize Allah'tan şifalar diliyorum. Yakından takip ediyorum."

"Erdoğan’dan 19 Mayıs mesajı: Gezi’yi hedef aldı, tutuklanan CHP’li başkanı suçladı" haberi, 19 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan’dan 19 Mayıs mesajı: Gezi’yi hedef aldı, tutuklanan CHP’li başkanı suçladı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan’dan 19 Mayıs mesajı: Gezi’yi hedef aldı, tutuklanan CHP’li başkanı suçladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
    2. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
    3. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
    4. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
    5. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
    6. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
    7. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
    8. 16:01 Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Sessiz Kalmadı: "2. Bölüm Geliyor"
    9. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
    10. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
    11. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
    12. 15:55 Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Şirketi Tevfik İnşaat İflas Etti: Mağduriyet ve Belirsizlik
    13. 15:53 Araba alacaklara müjde! Yerli ve daha ucuz olan TOGG için müjdeyi verdi
    14. 15:52 Fransız Gazeteci Filistin Desteği Nedeniyle 'Terör Propagandası' İddiasıyla İfade Vermeye Çağrıldı
    15. 15:49 Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurulu için Tarih Belirlendi
    16. 15:46 Dünyaki en tehlikeli ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?
    17. 15:46 Heyecan Verici Başlangıç: Moskova Film Festivali Uluslararası Sinema Dünyasını Ağırlıyor
    18. 15:45 Beşiktaş'a 15 milyon euroluk savunmacısı!
    19. 15:42 İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde Yoğun Yağış ve Fırtına Uyarısı: İBB'den Açıklama
    20. 15:41 Real Madrid-Barcelona Karşılaşmasında, Arda Güler Sürprizi!
    Politika Haberleri