Erdoğan’dan ’20 yıldır iktidar ne yaptı?’ eleştirilerine cevap: Depremi durdurma şansımız var mı?

Erdoğan’dan ’20 yıldır iktidar ne yaptı?’ eleştirilerine cevap: Depremi durdurma şansımız var mı?

Erdoğan’dan ’20 yıldır iktidar ne yaptı?’ el... Afrika ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Elazığ'da gerçekleşen ve 31 kişinin hayatını kaybettiği...

Afrika ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Elazığ'da gerçekleşen ve 31 kişinin hayatını kaybettiği depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Elazığ'da 31 kişi yaşamını yitirdi. Devletimiz tüm kurumlarıyla vatandaşların yanına koşmuştur. Biz de Elazığ ve Malatya'ya intikal ederek çalışmaları izledik. Gerek Kızılay gerek AFAD imkânlarını seferber etmiş durumda. Kış günü evleri yıkılan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için elimizden geleni yapıyoruz. Dünyadaki dost ve kardeş ülkelerden de mesaj aldık.

İlk etapta hasar tespit çalışmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üstlenecek. Elazığ’da daha çok köylerde sıkıntı var. Hasar tespiti yapıp süratle burada inşat çalışmalarını yapacağız. Yıkılması gereken varsa onları da yıkmak durumdayız. Artçı sarsıntılar devam ediyor. Malatya’da 5.1 büyüklüğünde artçı sarsıntıyı yaşadık. Tüm milletvekillerimiz orada.

Her şeyden önce bu birlik ve beraberliğe destek veren vatandaşımız varken bunu siyasi istismar vesilesi yapan, karalama kampanyasını sürdürüyorlar. Sosyal medyada insanı tahrik eden ahlaksız mesajlar var. Örneğin 20 yıldır bu hükûmet ne yapmış yazanlar... Depremi durdurma şansımız var mı? Depremden sonra ne yaptığımıza gelince bizim iktidarımızda önemli depremler oldu. Örneğin Bingöl depremi.. Bingöl ve Van'ı yeniden inşa ettik.

Artık kurumlarımız bu tür olaylar karşısında çok ciddi yeteneklere sahip. Zaten Kızılay’ın durumu ortada, gayet başarılı. Kurtarma olayında da AFAD’ın çok ciddi başarılarının olduğunu görüyoruz. Bunlar bizi bir yerde memnun ediyoruz. Kurumlarımızın buradan aldığı netice, kurtarılan 45 vatandaşımız var, artık umutların kesildiği yerden çıkarılanlar var. Bu bizi mutlu ediyor. Her ne kadar 31 vatandaşımız hayatını kaybettiyse de öbür tarafta 1607 yaralı çıkarıldı buralardan. Bunların 1503’ü taburcu edildi, 104’ünün tedavisi devam ediyor.

Cuma günü Almanya Başbakanı Merkel buradaydı. Berlin sürecini yeniden değerlendirme şansımız oldu. Darbeci Hafter’e neden bu kadar omuz verdiklerini sordum. Şımartıyorsunuz dedim. Libya’da sürekli ateşkesi ihlal eden Hafter Moskova sürecine de uymadı. Sarrac hem Moskova’da hem de Berlin’de sürece uydu. Hafter’in kimlik ve kişilik noktasında ne olduğunu, böyle birisinden hâlâ ateşkes konusuna merhamet beklemek mümkün değil.

İdlib'de rejim ihanetine devam ediyor. Sivil halkı bombalamak suretiyle öldürülüyor. Biz Putin ile görüşmek suretiyle sivil halkı güvence altına almak istiyoruz."

"Erdoğan’dan ’20 yıldır iktidar ne yaptı?’ eleştirilerine cevap: Depremi durdurma şansımız var mı?" haberi, 26 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Erdoğan’dan ’20 yıldır iktidar ne yaptı?’ eleştirilerine cevap: Depremi durdurma şansımız var mı? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan’dan ’20 yıldır iktidar ne yaptı?’ eleştirilerine cevap: Depremi durdurma şansımız var mı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  2. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  3. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  4. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  5. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  6. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  7. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  8. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  9. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  10. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  11. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  12. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  13. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  14. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  15. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  16. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  17. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  18. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  19. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  20. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
Haberleri