Erdoğan'dan 23 Haziran talimatı: Memlekete gitmek yok

Erdoğan'dan 23 Haziran talimatı: Memlekete gitmek yok

Erdoğan'dan 23 Haziran talimatı: Memlekete g... AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sandıklara sahip çıkma konusundaki en küçük bir zaafiyetin nasıl neticelere yer açacağını hep birlikte gördük. Bencilliklerin, tembelliklerin, içe dönük mücadele anlayışının bizi nerelere...

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sandıklara sahip çıkma konusundaki en küçük bir zaafiyetin nasıl neticelere yer açacağını hep birlikte gördük. Bencilliklerin, tembelliklerin, içe dönük mücadele anlayışının bizi nerelere götürdüğünü hep birlikte gördük" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP'li vekiller ile iftar programında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarında satırbaşları:

''Önümüzde İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimleri var. Bu seçimleri ihmal etmemeli, her biri üzerinde ayrı ayrı durmalıyız.

'MİLLETVEKİLİ SEÇİMİNDE BAŞARI ELDE EDEMEDİĞİMİZ YERLERİN ÇOĞUNDA SIKINTI YAŞADIK'

Milletimiz her alanda icraatlar bekliyor. Partimizin kurulduğu günden beri hep yanımızda olan milletimize vefa borcumuzu ödeyeceğiz. Genel merkezimiz ve Meclis Grubumuz arasındaki ahenk ne kadar iyi olursa yaptığımız işlerimizin önemi o derecede artar. Bundan sonraki başarılarımız da bu birlik, beraberlik, kardeşliğimizi güçlendirmekten geçiyoruz. Milletvekili seçiminde yeterli başarıyı elde edemediğimiz yerlerin çoğunda da belediye başkanlığında da sıkıntılar yaşadık. Demek ki üzerinde çalışmamız gereken konular var. Her bir şehrimizle ilgili değerlendirmemizi yapıyoruz. Hiçbir arkadaşımızı, kardeşimizi, dışlamadan sürekli yeni insanlar kazanarak önümüzdeki döneme hazırlanacağız. Velev ki bizim gönlümüzü, kalbimizi kırsalar da.

'BU BİZİM İÇİN FIRSAT OLDU'

Her şeyden önce seçimlerin niçin yenilendiğini milletimize çok iyi anlatmamız gerekiyor. Sandık kurulu başkanı ve bir üyesinin kamu görevlisi yani memur olması şartı getirilmiştir. 24 Haziran 2018 seçimlerinde kanunun bu hükmüne herhangi bir işlem yapılıp, yapılmadığını bilmiyoruz. Çünkü ilçe seçim kurulu listeleri partilere vermiyordu. Büyükşehir seçimleri konusundaki usulsüzlükleri, eksiklikleri, hataları araştırırken sandık kurullarıyla ilgili yanlışlığı tespit ettik. Bu bizim için fırsat oldu. Burada çok ciddi yolsuzluklar yapıldı. Oy sayım döküm cetvellerine ilişkin çok ciddi yanlışlıklar belirledik. Mesele 5 bin 388'i mühürsüz, 214'ü tamamen boş, 498'i eksik doldurulmuştur. 919'unda rakam belirtilmemiştir. YSK partimizin yaptığı itiraz üzerine 22 sandıktaki oy sayım döküm cetvellerinin kayıp olduğunu ve sisteme boş olarak işlendiğini tespit etmiştir.

'ŞERİATIN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ DERCESİNE SAYGI DUYARIZ'

Hukuka saygının gereği olarak Büyükçekmece kararını eleştiririz ama şeriatın kestiği parmak acımaz dercesine karara saygı duyarız. Gerek medyada, gerek sokakta, gerek evlerde hala bu meselenin sağlıklı bir şekilde anlaşılamadığını veya anlamak istenmediğini görüyorum. Karşı taraf en çok bunun üzerine gidiyor. İlçelerde sonuca etki etmeyen oyların büyükşehirde etkileyen oyların milletin gözünden kaçırmak isteniyor. İstanbul seçimleriyle ilgili hakikatler işte şimdi ortaya çıkmıştır. Yeter ki biz bunu milletimize anlatabilelim. Unutmayınız en etkili anlatma yolu yüzyüze yapılandır. Sandıklara sahip çıkma konusundaki en küçük bir zaafiyetin nasıl neticelere yer açacağını hep birlikte gördük. Bencilliklerin, tembelliklerin, içe dönük mücadele anlayışının bizi nerelere götürdüğünü hep birlikte gördük.

'AK PARTİ'Yİ KENDİ HAVESLERİNE ARACI GİBİ GÖRENLERİN BU ÇATIDA YERİ YOK'

Açık söyleyeyim AK Parti'yi kendi heva ve heveslerinin aracı gibi görenlerin bu çatıda yeri yoktur. Partimizi zayıf düşürme pahasına kendi ajandalarını öne çıkartanlara izin vermeyeceğiz, vermemeliyiz. Dünyada herkes 23 Haziran'ı merak ediyor. Türkiye'de hiçbir seçimin sıradan bir seçim olmadığını, tüm dünyanın gözünün üzerimizde olduğunu farketmeyen herhalde yoktur. Niçin Avrupa, Amerika İstanbul seçimiyle bu kadar ilgileniyor da, Amerika'da 3 milyon az oy almasına rağmen Trump'ın seçilmesiyle ilgilenmiyor? Avusturya'da 2 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi iptal ediliyor da niçin onunla ilgilenmiyorlar? Belçika'da yine aynı şekilde bir seçimin iptali yapılıyor, niçin acaba kimse ilgilenmiyor? Ama İstanbul'la hepsi ilgileniyor. Neden? Seçimi kazandığı halde oyları çalınan AK Parti. Burada çok açık. Cevabı çok basit. Oyları çaldılar. Bir tarafta oy çalanlar var bir tarafta milli iradeye sahip çıkanlar var.

'KAYBEDERSEK...'

Kazanırsak İstanbul'a ve onun en önemli temsilcisi olduğu kadim medeniyetimize hizmet yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Kaybedersek bir sonraki seçime milletimizin gönlüne girmenin mücadelesini vereceğiz. Sizlerden Meclis çalışmalarına ara verene kadar genel kurul günleri Ankara'da, diğer günler İstanbul'da çalışmanızı yürütmenizi istiyorum. İstanbul'daki karargahla irtibat halinde yürütmenizin faydasını istiyorum. Burada Sivas, Kastamonu, Erzurum, Tokat, Giresun, Trabzon, Rize, Kayseri, Konya'dan kimler varsa burada temsilcileri var. 22 vilayet bayağı yüksek. Onun için İstanbul'daki hemşehri dernekleriyle sık sık buluşmak suretiyle bu işi lehe çevirmemiz lazım. Çok çalışacağız, çok koşturacağız.Bayram tatiliyle İstanbul'a yoğunlaşacaksınız, bu da çok önemli. Bayramda memlekete gitmek yok, bayramı burada kutlayacağız. Milletvekillerimiz kimseden yönlendirme beklemeden İstanbul'da nerede akrabası, dostu, arkadaşı, nazının geçeceği kimse varsa tek tek arayıp destek istemelidir.''

<>

"Erdoğan'dan 23 Haziran talimatı: Memlekete gitmek yok" haberi, 13 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Erdoğan'dan 23 Haziran talimatı: Memlekete gitmek yok haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'dan 23 Haziran talimatı: Memlekete gitmek yok 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:36 Mansur Yavaş, Almanya Cumhurbaşkanı İle Görüşme Sağladı!
  2. 12:44 Melek Mosso'dan Dikkat Çeken Açıklama Geldi!
  3. 12:34 Canlı yayında şok! O büyük kavga! 'Anca otur sen izle'
  4. 12:22 Oscar'lı Güzel Oyuncu 10 Kişiyle Öpüştü!
  5. 12:16 Erdoğan Kısa Çay Sohbetinde Özgür Özel ile görüştü!
  6. 12:12 Elektrikli Çağ Başladı: Mercedes Efsanesi G Serisi Artık Elektrikli!
  7. 12:11 O Şehrin Kapıları Ücrete Tabi! Artık Giriş Ücreti 174 TL
  8. 12:10 IMF yıl sonu dolar tahminini açıkladı: Tahmini öğrenince dudağınız uçuklayacak!
  9. 12:10 Teknoloji Devi Yerli Otomobil Firmasını Satın Alarak Sektöre Damgasını Vuruyor!
  10. 12:10 Evindeki Yılanla Yasak Aşk Yaşayan Kadının Korkunç Sonu!
  11. 12:09 Oğulcan Engin Sevgilisi İlayda Alişan'la ilgili paylaşım yaptı!
  12. 11:52 Portekizli genç yıldız Fenerbahçe'ye mı geliyor? Transfer rüzgarı!
  13. 11:47 Tüm Türkiye'ye Fırtına Uyarısı! Saatlik 80 Km Hızla Vuracak!
  14. 11:46 İflas haberleri ardı ardına gelmeye devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi iflas bayrağını çekti
  15. 11:40 DEM Parti: Kayyımlar sandığa gömüldü
  16. 11:39 Altınok'un Belediye Soygunu: 1.7 Milyar Borç ve Boşaltılan Kasa!
  17. 11:32 Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan'ın Müstakbel Gelini Can Aslantuğ Aşkına Paylaşım Yağmuru!!
  18. 11:31 Fatih Altaylı: Merak ettiğim husus bu zatın İlahiyat Fakültesi diploması olup olmadığı
  19. 11:27 Doktorlar Uyardı: Kulak Memenizdeki Bu İz Tehlikeli Bir Hastalığa Haberci Olabilir!
  20. 11:24 Arka Sokaklar’ın Mesut’u geri mi dönüyor?
Haberleri