Erdoğan’dan Atatürk düşmanı ilahiyatçıya kıyak atama!

Erdoğan’dan Atatürk düşmanı ilahiyatçıya kıyak atama!

Erdoğan’dan Atatürk düşmanı ilahiyatçıya kıy... Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi dersinin kaldırılmasını isteyen Eski Refah Partisi ve AKP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Ömer Özyılmaz Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyeliğine atandı.

Eski Refah Partisi ve AKP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Ömer Özyılmaz Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyeliğine atandı. Özyılmaz, İlkokul, ortaokul lise ve üniversitelerden Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi dersinin kaldırılmasını istemişti.

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyeliği ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’ne ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyeliğine Prof. Dr. Ömer Özyılmaz atandı. Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü mezunu olan ve çeşitli ortaokul ile liselerde öğretmenlik yapan Özyılmaz, Atatürk ve Uludağ üniversitelerindeki ilahiyat fakültelerinde öğretim üyeliği görevlerinde bulundu. Özyılmaz, 1995’te yapılan genel seçimlerde, Refah Partisi’nden Erzurum milletvekili seçilerek Meclis’e girdi. Özyılmaz, daha sonra AKP’ye geçti ve 2002 seçimlerinde AKP Erzurum milletvekili olarak görev yaptı. Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, Özyılmaz’ın, 5 Şubat 2020’de, sosyal medya hesabı üzerinden, üniversitelerde okutulan Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi derslerinin “Kemalist vesayet sisteminin tamamen tasfiye edilmesi” için kaldırılması önerisine yönelik “Sadece üniversitelerden değil, ilkokul, ortaokul ve liselerden de bu dersler kaldırılmalıdır. Onun yerine kolektif hafıza dersi konulmalı, Mustafa Kemal de diğer büyüklerimizle beraber, birlik ve beraberlik içinde, o ders çerçevesinde yeni nesle tanıtılmalıdır” ifadelerini kullanması dikkat çekti. Özyılmaz’ın, “İslami Eğitim ve Psikolojik Temelleri”, “Türk Milli Eğitim Sisteminin Sorunları ve Çözüm Arayışları” ile “Osmanlı Medreselerinin Eğitim Programları” adlı kitapları bulunuyor. Öte yandan DSİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı 16 bölge müdürlüğüne de atama gerçekleştirildi.

"Erdoğan’dan Atatürk düşmanı ilahiyatçıya kıyak atama!" haberi, 25 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 25 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan’dan Atatürk düşmanı ilahiyatçıya kıyak atama! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan’dan Atatürk düşmanı ilahiyatçıya kıyak atama! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:32 Bağımlılık yapan tarif artık evinizde: İşte kahvaltıların kralı muhammara!
  2. 04:30 İçerik pazarlaması profesyonellerinin yeni odağı yapay zeka!
  3. 04:28 Ayrılık acısı da yapay zekayla silinecek
  4. 04:23 Yapay zeka tüm marifetlerini ortaya döktü: Kraliyet ailesi 30 yıl sonra böyle görünecek
  5. 04:20 Yurtta hava durumu nasıl?
  6. 04:18 Çayı böyle içenler bıraksın: Kansere neden olabilir!
  7. 04:15 İşte dünyanın en iyi yoğurtlu yiyecekleri!
  8. 04:12 Tuvaletinizi ne sıklıkla temizlemelisiniz?
  9. 04:10 Hemen bırakmanız gereken 5 zehirli sabah alışkanlığı!
  10. 04:09 Evde en ucuz saç boyalarından birine sahip olduğunuzu bilmiyor olabilirsiniz
  11. 04:07 Vücudunuzun susuz kaldığını gösteren basit bir belirtiler
  12. 04:06 Solmuş siyah kıyafetler nasıl düzeltilir?
  13. 04:03 Akraba korkusu olanlar dikkat: 'Hastalığınızın' bir adı var!
  14. 04:01 Dondurulmuş ekmek daha mı sağlıklıdır?
  15. 03:59 Bu sebeple Avrupalılar eve girerken ayakkabılarını çıkarmıyor!
  16. 03:58 Dünyanın en uzun şarkısı ne?
  17. 03:56 Oturma şekliniz kişiliğinizi yansıtıyor!
  18. 03:53 Cebinizden fazla para çıkmasını istemiyorsanız bu filmleri izlemeyin!
  19. 03:51 Akaryakıtta çifte indirim müjdesi: Bir gecede 3 lira birden düşecek!
  20. 03:50 6 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
Politika Haberleri