Erdoğan'dan bayram ikramiyesi açıklaması: 2-5 Nisan arasında yatırmış olacağız

Erdoğan'dan bayram ikramiyesi açıklaması: 2-5 Nisan arasında yatırmış olacağız

Erdoğan'dan bayram ikramiyesi açıklaması: 2-... Erdoğan, "Her bir emeklimize tek seferlik 5'er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artışa gittik. Ramazan ikramiyelerini 2 ila 5 nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız," sözlerini söyledi.

Ak Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Türkiye Yüzyılının Emekçileri İftar Programı"nda konuşarak, emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Ak Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

"EMEKLİ İKRAMİYELERİ 2-5 NİSAN ARASINDA YATACAK"

Enflasyona karşı çalışanlarımızı ezdirmeme bir diğer prensibimizdi. 2024 senesinde da hassasiyetimizi muhafaza ediyoruz. Bölgesel krizlerin ve istikrarsızlıkların yol açtığı mali yükü en az yansıtmanın derdindeyiz. Bir sosyal koruma ücreti olan ve çalışma hayatındaki ücret politikalarının en alt sınırını temsil eden asgari ücret 17 bin liraya çıktı. Böylece asgari ücrette bir önceki senenin aynı dönemine göre ortalama yüzde 100 oranında artış oldu. Asgari ücret desteğini 700 liraya çıkararak ödemeyi sürdürüyoruz. Memurlarımızın aylıklarında ise enflasyon farkı ile birlikte yüzde 50'ye yakın artış sağladık. 2002 yıla göre gerçek olarak yüzde 300, nominal olarak 84 kat artış gösterdi.

Emeklilerimizin ücretlerinde de çok önemli iyileştirmeler yaptık. Daha önce olmayan bayram ikramiyesi uygulamasını getirerek emeklilerimize bayram sevinci yaşattık. Geçen yıl talepler doğrultusunda her bir emeklimize tek seferde 5 bin lira ödeme gerçekleştirdik. Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artışa gittik. Ramazan bayramı ikramiyelerini inşallah 2-5 Nisan arasında emeklilerimizin hesaplarına yatıracağız.

"ENFLASYONU TEKRAR TEK HANELİ RAKAMLARA DÜŞÜRECEĞİZ"

Enflasyonu yeniden tek haneli sayılara düşürerek tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız. Emeğin karşılığı kadar önemli konu, emeğin müdafaasıdır. Bu süreçte çok eleştiri rol üstlenen sendikalarımız ve konfederasyonumuz gene bizim dönemimizde rahat bir nefes alabilmiştir. Sendikacılık ile işçi işveren ilişkilerini düzenleyen sosyal diyalog mekanizmaları geçmişte hak ettiği değeri ve ilgiyi görememiş ve dikkatsizlik edilmişti. Sosyal diyalog mevzusunda da ciddi ilerlemeler kaydettik. İşçilerde sendikalaşma oranı 2024 oranı yüzde 15'i geçti. Memurlarda yüzde 74 oranına yükseldi. Memurlarımızın haklarını iyileştirmeyi sürdürüyoruz. Ülke ve milletimiz yararına attığımız her olumlu adımda olduğu gibi burada da muhalefetin engellemeleriyle karşılaşıyoruz.

Biz memurlarımızın hakları için çaba sarfederken muhalefet ise bu tarz şeyleri Anayasa Mahkemesi'ne giderek budamaya çalışıyor. Bize göre yanlış olan bu kararla ilgili olarak üzerimize düşeni kesinlikle yapacağız. Bu yanlışın müsebbiplerine sizler de gereken cevabı vermelisiniz. Çalışma yaşamının en önemli istişare mekanizmalarından olan Çalışma Meclisi Toplantısı'nı en son 2019 senesinde emek dünyamızın temsilcileriyle bir araya gelmiş olarak gerçekleştirmiştik. Çalışma yaşamının 13. toplantısını önümüzdeki aylarda gerçekleştirmeyi planlıyoruz."

"Erdoğan'dan bayram ikramiyesi açıklaması: 2-5 Nisan arasında yatırmış olacağız" haberi, 16 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan'dan bayram ikramiyesi açıklaması: 2-5 Nisan arasında yatırmış olacağız haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'dan bayram ikramiyesi açıklaması: 2-5 Nisan arasında yatırmış olacağız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:09 Mercedes-Benz: Apple CarPlay'i Sonlandırarak Yeni MBOS İşletim Sistemine Geçiyor
  2. 15:05 İYİ Parti Trabzon yönetimi istifa etti
  3. 15:04 Trump'a "Sessizlik Anlaşması" Davasında Para Cezası: Yasağı İhlal Etmesi Durumunda Hapis Tehdidi
  4. 15:02 Altın fiyatları düşüşte mi? Gram altın kaç TL?
  5. 15:02 1 Mayıs 2024 altın fiyatları: Gram altın ve çeyrek altın ne durumda?
  6. 15:01 Beşiktaş, Altay Bayındır Transferi İçin Manchester United'la Masaya Oturuyor!
  7. 14:55 Dries Mertens, Galatasaray'da Bir Sezon Daha!
  8. 14:51 İliç Maden Kazası: Komisyon Detayları Araştırıyor
  9. 14:42 Sergen Yalçın, Beşiktaş İddialarına Cevap Verdi
  10. 14:37 1 Mayıs Yasaklarına Karşı Taksim'de Protesto yapan 18 Genç Gözaltına alındı
  11. 14:31 Beşiktaş'ın Genç Yıldızı Semih Kılıçsoy için Fulham'dan 15 Milyon Euroluk Teklif!
  12. 14:29 Beşiktaş'tan Patrick Schick atağı geldi!
  13. 14:24 Guangdong'da Otoyol Çökmesi: En Az 19 Kişi Hayatını Kaybetti
  14. 14:16 Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Üreticilere Müjde: Faiz İndirimli Kredi Fırsatları Yayımlandı
  15. 14:03 Moda Dünyasının Değerli İsmi Katsura'nın Vefatı Büyük Üzüntü Yarattı
  16. 13:57 Fatih Altaylı'dan Bahçeli'ye 'kız alıp kız verme' yanıtı sert oldu!
  17. 13:52 Bu akşam kritik bir dönemeç yaşanacak! Gram altın için daha fazla düşüş mü bekleniyor?
  18. 13:51 Dev Holding, 978.141.000 TL'lik dağıtım tarihini açıkladı
  19. 13:51 Kripto Devi Zhao, Kara Para Aklama Suçlamasıyla 4 Ay Hapis Ceza Aldı
  20. 13:46 Vakıfbank ekonomiye 2 trilyon TL katkıda bulundu
Gündem Haberleri