Erdoğan'dan 'birlik' söylemi: Evetle hayırı aynı kefeye koymam

Erdoğan'dan 'birlik' söylemi: Evetle hayırı aynı kefeye koymam

Erdoğan'dan 'birlik' söylemi: Evetle hayırı ... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yarın akşam inşallah bu millet kendi bayramını yapacak. Bazıları şöyle diyor, ''evet’ diyen de ''hayır’ diyen de, kardeşim ''hayır’ diyeni anlayışla karşılarım ama evetle hayırı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yarın akşam inşallah bu millet kendi bayramını yapacak. Bazıları şöyle diyor, ''evet’ diyen de ''hayır’ diyen de, kardeşim ''hayır’ diyeni anlayışla karşılarım ama evetle hayırı aynı kefeye koyamam, aynı kefede, aynı torbada nasıl durur, olur mu böyle bir şey? Anlayışla karşılarız o ayrı mesele. Niye? Demokrasi bu. Ama eğer hepsini aynı yerde tartacak olursak neden bu kadar mücadele veriyoruz ki?'' dedi.

Erdoğan, referandum öncesi son günü İstanbul’da geçirdi. İstanbul’un çeşitli ilçelerinde halka hitap edecek olan Erdoğan’ın ilk durağı Tuzla oldu. 7 Haziran - 1 Kasım seçimleri arasındaki sürece değinen Erdoğan, hiçbir partinin tek başına hükümet olamayınca havanın değiştiğini, kendilerini buğday ambarında bulanların olduğunu belirtti. Kürtlere zulmeden zalimlerin hiçbir zaman Türkiye’ye faydalarının olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kandil ''hayır’ diyorsa, bölücü başının olduğu İmralı ''hayır’ diyorsa, Pensilvanya’daki şarlatan ''hayır’ diyorsa demek istikametimiz doğru değil mi? Yarın bir de sandıktan Allah’ın izniyle evetler patladığı zaman ne olacağını düşünün'' dedi.

AYNI KEFEDE, AYNI TORBADA NASIL DURUR

Kimsenin rehavete kapılmamasını isteyen Erdoğan, “Yarın akşam inşallah bu millet kendi bayramını yapacak. Bazıları şöyle diyor, ''evet’ diyen de ''hayır’ diyen de, kardeşim ''hayır’ diyeni anlayışla karşılarım ama evetle hayırı aynı kefeye koyamam, aynı kefede, aynı torbada nasıl durur, olur mu böyle bir şey? Anlayışla karşılarız o ayrı mesele. Niye? Demokrasi bu. Ama eğer hepsini aynı yerde tartacak olursak neden bu kadar mücadele veriyoruz ki? Değil mi?'' ifadelerini kullandı.

Terörle mücadeleye değinen Erdoğan, “Türkiye’nin terör örgütlerinden nasıl kurtulmaya başladığını, onlara karşı nasıl bir mücadele vermeye başladığını görüyoruz değil mi? Pazar günü yani yarın aynı zamanda terör örgütüyle mücadelede de bir dönüşüm noktası olacak. 16 Nisan’da 15 Temmuz’da başlattığımız işi bitireceğiz'' dedi.

KONTROLLÜ KOLTUĞU ALTINDAN ÇEKİP ALACAKLAR

Vatandaşlardan mutlaka sandığa gitmelerini ve oy kullanılmasını isteyen Erdoğan, ilgililerin oy verme aşamasının tamamını titizlikle takip edeceğini ifade etti. Tek partili döneme değinen Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Ey Kılıçdaroğlu kimi aldatacaksın sen ya? Sen önce kendi partinin geçmişine bak ya'' dedi. Kafaların karıştırılmak istendiğini söyleyen Erdoğan, “Ama yarın sana sandıkta öyle bir ders verecekler ki, bu dersi aldıktan sonra 7 kere bu millet sana olumsuz, sen git dedi sen gitmedin. Bu defa artık orada o koltukta kalacak halin yok. Kontrollü koltuğu altından çekip alacaklar'' diye konuştu.  

SÜREKLİ SAÇMALIYORLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliği ile milletin hem kendisinin hem de çocukların geleceği için çok önemli bir yönetim sisteminin teklif edildiğini ifade ederek, “Buna karşı çıkanlar dikkat ediniz, kendileri hiçbir teklif getirmiyor, sadece ''olmasın, yapılmasın, değişmesin’ diyorlar. Siz bu kafayı çok iyi tanırsınız. Bunların ülkenin ve milletin hayrına dikilmiş bir tek ağaçları, üst üste konulmuş iki tuğlaları yoktur. Her şeye karşı çıkmayı, her şeye şimdi olduğu gibi ''hayır’ demeyi siyaset sanıyorlar. Neye hayır dediklerini bilmedikleri için de sürekli saçmalıyorlar'' değerlendirmesinde bulundu.

"Erdoğan'dan 'birlik' söylemi: Evetle hayırı aynı kefeye koymam" haberi, 15 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 15 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan'dan 'birlik' söylemi: Evetle hayırı aynı kefeye koymam haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'dan 'birlik' söylemi: Evetle hayırı aynı kefeye koymam 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  2. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  3. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
  4. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
  5. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
  6. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  7. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
  8. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
  9. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
  10. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
  11. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
  12. 21:00 Hem Şık Hem de Uygun: 2023 Egea Cross'un Yeni Fiyatları ve Özellikleri
  13. 20:36 Dış Kapıya Tuz Serpmenin Gizemli Faydaları! Atalarımızın Bilgeliği Gün Işığına Çıkıyor!
  14. 20:35 Böcek Isırıklarının Kabusu Bitti! Bu Doğal İlaçları Deneyin
  15. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
  16. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  17. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  18. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  19. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  20. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
Politika Haberleri