Erdoğan’dan ‘Ermenistan’ mesajı: Barışın güvercinleri olmak istiyoruz

Erdoğan’dan ‘Ermenistan’ mesajı: Barışın güvercinleri olmak istiyoruz

Erdoğan’dan ‘Ermenistan’ mesajı: Barışın güv... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ikili anlaşmaların imzalanmasının ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de baş başa görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından iki ülke arasında anlaşmalar imzalandı. İmza töreninin ardından ise iki lider ortak basın açıklaması yaptı. Erdoğan ve Aliyev'in Karabağ üzerinden Ermenistan'a ilişkin mesajları oldu.

Aliyev, "Ermenistan asılsız iddialarından vazgeçerse iş birliği platformlarında yer alabilir" dedi. Erdoğan ise olumlu adımların atılması durumunda Türkiye'nin Ermenistan'a kapılarını açabileceğini söyledi.

ERDOĞAN: ERMENİSTAN'A KAPALI KAPILARI AÇARIZ

Erdoğan, "Bu zaferin başta bu işin liderliğini yapan, kardeşime onun şahsında Azerbaycan Türkü kardeşlerime mübarek olmasını diliyorum. Gerçekten 44 günlük bir savaş sonrasında ortaya çıkan netice Azerbaycan'daki kardeşlerimizi nasıl sevindirdiyse Türkiye'deki kardeşlerini de sevindirmiştir. Gerek hükümetimiz olarak gerekse bu noktada parlamentonun büyük bir kısmı olarak bu sevinci beraber yaşadık. Buna medyanın da büyük bir kısmı katıldı" dedi.

Erdoğan, "Rabbim bundan sonraki süreci inşallah başarılarla dolu olarak devam ettirmeyi de nasip eylesin. Karabağ niçin bugüne kadar sürüncemede kaldı. 30 sene ne için Karabağ'da bu çile çektirildi? Bu MİNSK üçlüsü denilen bu üçlünün görevi neydi. Neden bu kadar oyalandılar? Bunu neticeye kavuştururlardı. Daha sonra çok daha olumlu mesajlar gelmeye başladı. Tabi bunların başında da Fransa. Devamlı gardaşımı arıyordu. Ondan neticeler elde etmeye çalışıyordu. Zaman zaman bize de ulaşmak istiyorlardı ama doğrusu biz dönmedik. Çünkü biliyorduk ki dert başkaydı. Bunu da özellikle kardeşlerimiz artık göbeğimizi keseceğiz dediler, adımı attılar. Fransa'nın Karabağ'ı devlet olarak kabul etme hakkı yok" ifadeleri kullandı.

Erdoğan, açıklamasına şöyle devam etti:

Adımı attıktan sonra iş yürümeye başladı. Ondan sonra biz burada Sayın Putin ile görüşmeler yaptık. Özellikle istihbarat, savunma boyutu yürütüldü. Ben burada Sayın Putin'in yaklaşımlarını bir kenara koyamam. Onun olumlu yaklaşımları bu süreci olumlu istikamette götürmeye yardımcı oldu. Bu arada yine kardeşimin ifade ettiği platform konusunu ben de önemsiyorum. Rusya, Türkiye, Azerbaycan, İran, Gürcistan, eğer kabul ederse Ermenistan da bu platformun içinde yer alabilir. Gereken adımlar atılırsa Ermenistan'a kapalı olan kapılarımızı açarız. Ermenistan da ortak platformda yer alabilir. Bizim Ermenistan halkına bir kinimiz yok.

ALİYEV: KARABAĞ, TÜRKİYE'NİN DE YARDIMIYLA EN GÜZEL YERLERDEN OLACAK

Aliyev'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

''Tarihi topraklarımızı işgalden kurtardık. Biz tarihi adaleti sağladık, işgale son verdik. Bugün Erdoğan Türkiye'si dünya için bir örnektir. Bağımsızlık, mertlik ve gelişme örneğidir. Vatan muharebesinde meşhur Bayraktar, büyük değişikliğe sebep oldu. Bütün dünya Türk halkının zekasını bir daha gördü. Türk sanayisinin ne kadar geliştiğini dünya bir daha gördü. Zafer geçidinde Türk ve Azerbaycan askerleri omuz omuzaydı. Türkiye-Azerbaycan birliği sadece halklarımız için değil dünya için de önemli. Ermenistan yönetimi savaştan doğru sonuç çıkarırsa işbirliği platformda yer alabilir. Bizim kadar birbirinin yanında olan iki ülke daha yok. Karabağ, Türkiye'nin yardımıyla en güzel yerlerden olacak. Bölgede yeni bir iş birliği platformunu oluşturacağız. Düşmana çok büyük darbe vurduk, orduyu mahvettik. Ermenistan yönetimi asılsız iddialarından vazgeçerse, onlar da bölgede kurulacak çeşitli iş birliği platformlarında yer alabilir

"BAYRAKTAR, ZAFERİMİZDE MÜSTESNA ROL OYNADI"

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’si, dünyaya bağımsızlık, mertlik ve cesaret örneğidir. Türkiye'nin gücü bizim gücümüzü arttırır. Bugün aziz kardeşimin liderliği sayesinde Türkiye dünya çapında güç merkezine çevrildi. Türk savunma sanayisinin ürünü meşhur Bayraktar, zaferimizde müstesna rol oynadı.''

"Erdoğan’dan ‘Ermenistan’ mesajı: Barışın güvercinleri olmak istiyoruz" haberi, 10 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 11 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan’dan ‘Ermenistan’ mesajı: Barışın güvercinleri olmak istiyoruz haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan’dan ‘Ermenistan’ mesajı: Barışın güvercinleri olmak istiyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Sarallar'a operasyon, Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı
  2. 08:50 Cemaat içerisindeki bölünme milyonlarca liralık vurgunu ortaya çıkardı
  3. 08:47 THY’deki huzur hakları dudak uçuklatıyor
  4. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
  5. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  6. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  7. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  8. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  9. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  10. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  11. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
  12. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
  13. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
  14. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  15. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  16. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  17. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  18. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  19. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  20. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
Politika Haberleri