Erdoğan'dan flaş ABD ziyareti açıklaması! 'Henüz karar vermedim'

Erdoğan'dan flaş ABD ziyareti açıklaması! 'Henüz karar vermedim'

Erdoğan'dan flaş ABD ziyareti açıklaması! 'H... Partisinin grup toplantısında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partili milletvekillerine seslenerek, "Allah rızası için parlamento çalışmalar

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partili milletvekillerine seslenerek, "Allah rızası için parlamento çalışmalarınızda karar yeter sayısı noktasında grubumuzu darda, zorda bırakmayın. Hep birlikte orada yer alacağız ki muhalefetin karşısında gülünç duruma düşmeyelim" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nda gelinen noktaya ilişkin, "Kobane'nin de arındırılması gerekiyor" dedi.  "Sokaklarınızda bombalar patladığında yaptığınız yanlışları eninde sonunda anlayacaksınız" diyen Erdoğan, Avrupa'yı bu kez de "Sarı Yelekliler sadece bir ülkede olmayacaklar. Zira alma malumun ahını çıkar aheste aheste" sözleriyle tehdit etti.

ABD ZİYARETİYLE İLGİLİ SORU İŞARETİ

Toplantı sonrası basının sorularını yanıtlayan Erdoğan, 13 Kasım'da ABD Başkanı Trump'la yapacağı görüşmeye ilişkin, "Şu anda henüz kararımı vermedim. Ama soru işareti" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

"Cumhuriyet bayramlarını sözde törenle kutlamakta kalmadık, eserlerimizde hizmet şölenine çevirdi. Marmaray'ı bir 29 Ekim günü hizmete açtık.Başkentimizin gurur abidelereniden YHT gar binasını hizmete aldık. Geçtiğimiz yıl da İstanbul Havalimanı'nın resmi açılışını yaptık. Cumhuriyete birilerinin yapageldiği gibi özenti kokan saçmalıklarla değil en büyük hizmetleri kazandırarak layık olunur."

Küresel düzeyde oyun kuran bir ülke haline geldik. 3-5 milyar dolarlık manipülasyonla ekonominin çökertildiği günler geride kaldı. Artık her alanda kendi iradesini ortaya koyabilen bir Türkiye var. Türkiye 360 derece görüş açısına sahip bir ülke haline geldi. Milletle beraber hareket etmeyi prensip edinen anlayışın hakim olması halinde Türkiye'nin neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdik.

'BUGÜNE KOLAY GELMEDİK'

Bugüne kolay gelmedik. Vesayet odaklarının direnişinden darbe teşebbüslerine, sınırlarımızın tacizine milli birlik ve beraberliğimize yönelik tuzaklara kadar pek çok badireyle yüzleştik. Yüzümüzü kızartacak hiçbir durumla karşı karşıya kalmadık. Eksiklerimiz hatalarımız elbette olmuştur. Art niyetimiz, korkumuz, içten pazarlığımız asla olmadı. En karanlık bir gecenin bile sabahı olduğunu asla unutmadık. 15 Temmuz'da 16 saat sonunda darbecilere gereken dersi vermiş olduk.

'TÜRKİYE'Yİ, SURİYE GİBİ, IRAK GİBİ, LİBYA GİBİ YAPABİLECEKLERİNİ SANANLARA CEVABI VERDİK'

"Silahların karşısında ölüme meydan okurcasına kardeşlerimiz de oldu. Türkiye'yi Suriye gibi, Irak gibi, Libya gibi yapabileceklerini sananlara cevabı inlerine girerek verdik.Türkiye yeni bir istiklal harbi veriyor ve zafere doğru adım adım yürüyor. Her ne kadar birileri hala Türkiye'nin verdiği mücadelenin farkında değilse de, milletimiz olanı biteni görüyor. Evet, Türkiye yeni bir İstiklal Harbi veriyor."

'FAİZ SÜREKLİ İNİYOR'

Görüldüğü gibi faiz sürekli iniyor, enflasyon aynı şekilde geriliyor. İnşallah en yakın zamanda enflasyonda tek haneli rakamlara ulaşacağız. Faizde de aynı şekilde. Densizlik düzeyine varan söz ve davranışlara ilgili arkadaşlarımız gereken cevabı veriyorlar. Ama biz tüm motivasyonumuzu ülkemizi bu fırtınadan çıkarmak için kullanıyoruz.

KENDİ VEKİLLERİNİ UYARDI: BİZİ DARDA BIRAKMAYIN

"Meclis grubumuz olarak sizlerden ricam da komisyon ve genel kurul gündemindeki kanun çalışmalarını hataya vermeyecek şekilde hassasiyetle yürütmenizdir. Tabii bir parantez açıyorum, değerli arkadaşlar. Allah rızası için parlamento çalışmalarınızda karar yeter sayısı noktasında grubumuzu darda, zorda bırakmayın. Toplantı yeter sayısında grubumuzu darda, zorda bırakmayın. Önce toplantı yeter sayısı, karar sayısı, hep birlikte orada yer alacağız ki muhalefetin karşısında gülünç duruma düşmeyelim. Bunları yapmazsak aldığımız ücreti kendimize helal kılamayız."

"Sokaklarınızda bombalar patladığında yaptığınız yanlışları eninde sonunda anlayacaksınız. Sarı Yelekliler sadece bir ülkede olmayacaklar. Zira alma malumun ahını çıkar aheste aheste.

'VATANDAŞLARIMIZA YAPILAN HAKSIZLIĞA KARŞI HESAP SORACAĞIZ'

"Gelin yanlıştan en yakın zamanda dönün. Size isimlerini bildirdiğimiz teröristler konusunda bir şey yapmadığınızı da biliyoruz. Biz Türkiye olarak teröristlerin üstesinden geliriz. Bunlar sadece sömürmeyi bilir. Siz sadece sivilleri katletmeyi bilirsiniz. Terör balonları mutlaka patlayacak. Ülkelerinizde himaye ettiğiniz, temsilcilerini en üst derece ağırladıklarınızın elinde masumların kanı var. İnşallah bu konuda milletimize müjdelerimiz olacaktır. Yurt dışında bulunan tüm vatandaşlarımıza diyorum ki Türkiye tüm gücüyle yanınızdadır. Vatandaşlarımıza yapılan haksızlığa karşı hesap soracağız."

"Askerini selamlayan sporcularımızdan korkacak kadar zavallıdır. Sporcularımızın selamından korkacak kadar zavallılar. Selamımızı vermeye devam edeceğiz. Artık aramızdaki küçük farklılıklardan kaynaklanan çekişmelere son vermenin vakti gelmiştir."

'B VE C PLANIMIZ VAR'

"Terörle mücadele ve Suriyelilerin dönüşleri için attığımız adımlara Barış Pınarı Harekatı'nı ekledik. Bu harekat bir sürpriz değil. Bölgeyi terörden temizleme harekatı. Burası bir tehdit kuşağıydı. Biz sürekli 'Burayı temizleyin, temizlemediğiniz zaman gerekeni yaparız' dedik. Bunlar sadece öldürmeyi, silah satmayı bilirler. Bunu sadece burada yapmadılar. Daha önce Irak'ta yaptılar. Bizim B planımız, C planımız var. Petrol dediğimiz zaman hemen dalarlar. Bunlar için petrolün bir damlası binlerce insanın kanına değer. Böyle bir yaklaşım içindeler."

'KOBANE'NİN DE TEMİZLENMESİ GEREKİYOR'

"Kahraman askerlerimiz ve Suriye Milli Ordusu mensubu Suriyeli kardeşlerimiz, neredeyse birkaç saat içinde 30 km'lik derinliğe indi. Şu anda harekat bölgesinde 558 yerleşim birimini, 900'ün üzerinde teröristi etkisiz hale getirerek temizlemiş durumudayız. Tel Abyad ve Rasulayn arası kontrol altında. Bizim için yeterli mi değil? Bunun için Tel Rıfat'ın da temizlenmesi sözünü aldık. Yeterli mi yine değil? Minbiç'ten de YPG'yi temizleme sözü aldık. Onu da temizledik diyorlar. Bizim için önemli adımlardan biri de Kobane'nin de teröristlerden arındırılması gerekiyor. Peki buraya biz mi gireceğiz? Hayır, Suriyeli kardeşlerimiz gidecek. Biz bu adımları bunlar için atıyoruz."

'BERLİN'DE NE İŞİM VAR? TURİST MİYİM BEN?'

"Hep sordukları soru, "Ne kadar kalacaksınız?" ben de diyorum ki "Siz ne zaman çıkacaksınız?" Olayın olduğu yer burası sen beni Berlin'e çağırıyorsun. Ne işim var benim Berlin'de turist miyim? Gelin buraya sınırlarımızı da gezdirelim.""

Pence başkanlığında ABD'li bir heyet Türkiye'ye geldi. 13 maddelik bir mutabakat metnini kamuoyu ile paylaştık. 120 kilometre genişlik ve 30 kilometre derinliğinde teröristlerin arındırılması gerekiyordu. Bölgedeki askerlerimize saldırı devam ediyor. Muhattaplarımızı ikaz ediyorum, güvenli bölge sahamızı genişleteceğiz. Terör örgütünün saldırıları devam ederse harekatımızı gerçekleştirme hakkımızı saklı tutuyoruz. Şimdilik elimizdeki kazanımları güçlendirmeye bakacağız. Suriyelilerin güvenli hale getirdiğimiz yerlere yerleşmesi için çalışmaları devam ettiriyoruz."

"Bu tür mücadeleler uzun solukludur. son teröriste kadar tamamı temizlenecek. Gerektiğinde sahada gerektiğinde masada oyunu değiştirecek hamleler yaparak hedeflerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Büyük oyunu bozduk, bozuyoruz. Aynı kararlılıkla devam edeceğiz. "

'MECLİS GEREKLİ CEVABI VERECEKTİR'

"Atılan adımın kıymeti yok, bunu tanımıyoruz. Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Ülkemize atılan bir iftiranın bir ülkenin parlamentosunda kabul görmesinde üzüntülüyüz. Bu işi siyaset gömleği giydirilmesin. Meclis gerekli cevabı verecektir. Hazırlıkların yapıldığını görüyorum. ABD FETÖ'ye mahkûm olacak kadar küçüldü mü ya? Bundan size fayda gelmez. Ya bunu bize teslim edeceksiniz ya da bizden suçluların iadesini beklemeyeceksiniz."

"Erdoğan'dan flaş ABD ziyareti açıklaması! 'Henüz karar vermedim'" haberi, 30 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan'dan flaş ABD ziyareti açıklaması! 'Henüz karar vermedim' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'dan flaş ABD ziyareti açıklaması! 'Henüz karar vermedim' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri