Erdoğan'dan Gara açıklaması

Erdoğan'dan Gara açıklaması

Erdoğan'dan Gara açıklaması Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Yenişehir Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Rize 7. Olağan İl Kongresi'nde açıklama yaptı

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Esir kardeşlerimizi kurtaralım istedik

Bugün sizlerle ve milletmizle ülkemizin son 40 yılına damgasını vuran terör meselesiyle ilgili bir perspekftifte hasbihal etmek istiyorum. Pençe Kartal-2 Harekatı'nda şehit olan 3 askerimizle teröristler tarafından alçakça katledilen, şehit edilen 13 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu kardeşlerimiz bir kısmı 5 ay bir kısmı 6 ay bu teröristlerin ellerinde esirdi. O günden bugüne bu kardeşlerimizi nasıl bu terörist alçakların ellerinden kurtaracağız hep bunların hesabını yaptık. Çok uğraştık. Bu operasyonların yapıldığı gece artık bu operasyonları yapmak suretiyle bu kardeşlerimizi kurtaralım istedik.
İlk etapta bütün inlerine, mağaralara gireceğiz demiştik ya 42 terörist bu esnada gebertildi.

Erdoğan'dan ABD'ye: Bal gibi de PKK'ınn yanındasınız

Batı bundan anlar mı? İsterse anlasın, isterse anlamasın. İşte ABD'nin yaptığı bir açıklama var. Evlere şenlik. Hani siz PKK'nın yanında değildiniz? Haniz siz YPG'nin yanında değildiniz? Bal gibi yanındasınız ve arkasındasınız. Bunlar binlerce TIR mühimmat getirdiler, teröristlere teslim ettiler.

Eğer biz sizinle NATO'da berabersek bize samimi davranacaksınız. Teröristlerin yanında yer almayacaksınız. Ordumuz zaman ve mekan tanımaksızın gereken her harekatı kendi imkanlarıyla yürütebiliyor. Türk ordusu önünde durabilecek terör örgütü ya da piyon yoktur.
Son harekatımızda bu gerçeği biz bir kez daha gördük.

Terör örgütü alçaklıkta sınır tanımıyor. PKK kaçamayacağını anlayınca yıllar önce kaçırdığı vatandaşlarımızı şehit etti.

Bu masumların kanı Irak'ta veya Suriye'de teröre sempati besleyen herkesin eline bulaşmıştır.

Vicdansızlara bak. Bomba var, her türlü silah var ama çakı yok.

Bay Kemal bu yürümeye benzemez

Bay Kemal bunları iyi öğren. Bu öyle sıradan değil. Kimin nerede ne yaptığını biz gayet iyi biliyoruz. Sen de öğreneceksiniz. İstesen de istemesen de öğreneceksin. Ankara'dan İstanbul'a yürümeye benzemez. Bu gerçekleri iyi öğreneceksiniz.

Bunun bedelini bu millet size ödetecek. Bu sözüm demokrasi, hak, özgürlük kılıfı altında ülkemizdeki terör örgütleri ve uzantıları ile bağlantılı olanlaradır. Hepiniz bu 13 masum insanın katledilmesinden sorumlusunuz. Bölücü terör örgütü 1984'ten bu yana 30 bin sivil insanımızı katletti. Bunlar içinde anne karnındaki çocuktan kadından yaşlıya işçiden öğretmene çobandan imama her kesimden insanımız vardır.

Sayın Biden sen de bunları iyi tanı
Dünyaya diyoruz ki gelin bu alçakların gerçek yüzünü iyi tanıyın. Sayın Biden sen de bunları iyi tanı. Ama bunları tanırken FETÖ'yü de unutma.
1987'de Mardin Pınarcık'ta 16'sı çocuk, parlamentodaki uzantıları var ya orada değişik açıklamalar yapıyorlar, Eruh'ta 25 sivili gözlerini kırpmadan katledenlerdir. Bunlar Trabzon'da Eren Bülbül'ün, Diyarbakır'da Yasin Börü'nün katilleridir. Diyarbakır Yenişehir'de dershaneye giden 6 evladımızın, birinin annesi de milletvekilimiz Oya Hanımdır. Batman'da otomobille gezen 4 kız evladımızın hayallerini çalanlardır. Bunlar şantiye basıp işçi öldüren alçaklardır. Sivil katliamlarını kitaplaştıracak olsak Batılıların anlı şanlı ansiklopedilerini geride bırakır. Her fırsatta terör gerçeğini anlatmayı ve herkese izana davet etmeyi sürdüreceğiz.  Şehitlerimiz bizim geleceğimizi aydınlatan kılavuzlarımızdır, onlar bizim şerefimiz.


Terör örgütünün başını ezmek boynumuzun borcu

Darbelerin, vesayetin Türkiye'sinden yeni sivil anayasasını konuşup tartışabilen bir Türkiye'ye geldik. Bir tarafta SİHA, öbür tarafta İHA, öbür tarafta Ayasofya... Gençliğimizin rüyasıydı bunlar. Şimdi gerçekleşti. Denenmesi gereken bir yol olarak gördüğümüz için terör meselesini suhuletle sona erdirecek adımları atık. Samimiyetle uzattığımız el terör örgütleri tarafından hunharca ısırıldı. Milletimiz bu süreçte hep yanımızda oldu. Ne bölge insanıyla ne Türkiye ile uzaktan yakından ilgisi kalmadığı kesinleşen terör örgütünün başını tamamen ezmek boynumuzun borcu haline gelmiştir. Bu terör örgütünün son mensubunu da etkisiz hale getirene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. İnşallah o günler yakındır. Irak sınırı boyunca teröristleri kıskaca alıyoruz. Suriye sınırı boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunu paramparça ettik. Sincar, Suriye ve Kandil'de bulundukları hiçbir yer artık güvenli değildir.

O dağlara kar yağdı kar. Mehmetimiz elbisesi, silahıyla ve kadınıyla erkeğiyle tamamen o kar kıyafetiyle o dağlarda, hesap soruyor. Bir gece ansızın her yerde teröristlerin tepesine binecek güce, imkana ve kararlılığa sahibiz. Teröristler güvendikleri dağlara kar yağdığını bilmelidir. Yakında terör örgütünün tutunacak dalı kalmayacak. Suriye'deki Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimizi terör örgütünün boyunduruğundan kurtaracak yeni stratejiler geliştiriyoruz. Gelin bu kiralık katiller ordusundan bir önce kurtulun. Annelerimiz, babalarınız, kardeşlerimiz sizleri Diyarbakır'daki o çadırda bekliyor. Vakit daralıyor, geç kalmadan kendinizi bu kirli yapıdan kurtarın. Gara'da yaşanan bu katliamdan sonra hiçbir ülke, kuruluş, yapı ve kişi Türkiye'nin Irak ve Suriye harekatlarını sorgulayamaz, eleştiremez, karşı duruş sergileyemez."

 

"Erdoğan'dan Gara açıklaması" haberi, 15 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 15 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan'dan Gara açıklaması haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'dan Gara açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:20 Özel: "Buraya partimizi iktidar yapmış olarak geleceğiz"
  2. 18:20 Fenerbahçe'de derbi öncesi son dakika gelişmesi yaşandı! İsmail Kartal Samandıra'yı Resmen İnletti!
  3. 18:13 Derbi başlamadan, saha birbirine girdi!
  4. 18:06 Haluk Levent'ten Eurovision yorumu geldi!
  5. 18:00 Hadise'nin Cesur Dansı!
  6. 17:54 Fenerbahçe Galatasaray derbisinde son dakika!
  7. 17:46 Call of Duty severlere müjde: Artık daha uygun fiyata oyunun keyfini çıkarabileceksiniz!
  8. 17:46 Özel: " Çünkü Cumhuriyet, gençlere emanettir"
  9. 17:46 Fenerbahçe derbisi öncesi, Okan Buruk'tan önemli bir karar geldi
  10. 17:46 Elon Musk, Endonezya'da Starlink uydu internet hizmetini başlatmış bulundu
  11. 16:38 THY'nin 2033 Vizyonu: 813 Uçakla 171 Milyon Yolcu Hedefi!
  12. 16:27 Derbi günü: Galatasaray-Fenerbahçe maçında şampiyonluk yarışında olacak!
  13. 16:24 Dünya Arı Günü: Arılar ve Tozlayıcılar İçin Koruma Çağrısı
  14. 16:22 Kılıçdaroğlu, Suriye sınırını ziyaret etti
  15. 16:20 Buğday Üretiminde Artış: Türkiye'de Tarım Sektörüne Olumlu Yansımalar
  16. 16:17 Son dakika haberi! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşımakta olan helikopter kaza yaptı!
  17. 16:14 Google'ın Yeni Yapay Zeka Özelliği: Dolandırıcılık Uyarısı mı, Gizlilik Endişesi mi?
  18. 16:12 Ronaldo, 25 maçlık yenilmezlik serisini sürdüren Kürt boksörü tebrik etti
  19. 16:07 Slovakya Başbakanı Fico'nun Sağlık Durumu Hakkında Yeni Açıklamalar
  20. 16:00 Adana Merkezli Sahte Altın Operasyonunda 13 Şüpheliden 10'u Tutuklandı
Politika Haberleri