Erdoğan'dan seçim vaadi gibi açıklama: Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz

Erdoğan'dan seçim vaadi gibi açıklama: Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz

Erdoğan'dan seçim vaadi gibi açıklama: Sözle... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20. Milli Eğitim Şûrası’nın açılışında konuştu.

Erdoğan şunları söyledi:

Öğretmenlikte adaylık kaldırma sınavını artık bir kenara bırakıyoruz. Bunun yerine öğretmenlerin mesleki gelişmeleri temelinde bir program uygulayarak adaylarımıza destek olacağız. Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize uzman öğretmenlik imkanını getiriyoruz. Eğitimlerini tamamlayan ve yapılan sınavlardan geçen öğretmenlerimiz hem derece alacaklar hem de maaşlarında bin lira artış olacaktır. Yüksek lisans yapmış öğretmenlerimiz ise sınavdan muaf tutulacaktır.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİMİZ KADROLU ÖĞRETMENLERİMİZLE AYNI HAKLARA SAHİP OLACAKLAR:

10 yıllık uzman öğretmenler eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde baş öğretmen unvanıyla görev yapacaklardır. Bu öğretmenlerimizin maaşlarında da 2 bin lira artışa gideceğiz. Doktora yapmış öğretmenlerimiz ise bu sınavdan muaf tutulacaktır. Böylece öğretmenlerimize kariyer basamaklarında ilerleme imkanı sunarken lisansüstü eğitim için de çok önemli teşvikler vereceğiz. Bunu yanı sıra birinci derecedeki öğretmenlerimizin ek göstergelerini daha önce söz verdiğimiz şekilde 3600’e çıkarıyoruz. Ayrıca sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını da ortadan kaldırıyoruz. Mecburi hizmet hariç, özlük hakları, atamalar, mazeret tayinleri başta olmak üzere sözleşmeli öğretmenlerimiz kadrolu öğretmenlerimizle aynı haklara sahip olacaklar. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çok yakında TBMM takdirine sunulmasını planladık.

RÖVANŞİZM PEŞİNDE DE DEĞİLİZ, SADECE SORUNLARI ÇÖZMENİN PEŞİNDEYİZ:

Belli periyotlarda bir muhasebe yapmak, uygulanan politikaların zayıf yönlerini tespit etmek, yeni kararlar almak eğitimde gelişmenin olmazsa olmasıdır. Eğitimde mükemmele ulaşma çabası eleştirilecek, yerilecek değil alkışlanacak bir tavırdır. Eğitimle ilgili çalışmalarımızı yapbozdan ziyade eskinin kazanımlarını da koruduğumuz yeni bir inşa ve tekamül süreci olarak görüyoruz. Biz, başkaları gibi eğitime ideolojik gözlüklerle bakmıyoruz. Rövanşizm peşinde de değiliz, sadece sorunları çözmenin peşindeyiz. Biz, tüm evlatlarımızı geleceğe daha nitelikli, daha kalifiye ve donanımlı şekilde hazırlamanın çabasındayız. Her zaman söylediğim gibi ülkemizin meselleriyle ilgili yapıcı eleştirilere sonuna kadar açığız. Kimden gelirse gelsin Türk eğitim öğretim sistemimi çok daha ileriye taşıyacak her türlü makul öneriyi değerlendirmeye hazırız. 

KATARLI ÖĞRENCİLENE HAKSIZLIK YAPILDI

Katarlı öğrenciler hadisesinde olduğu gibi yalan yanlış bilgilerle evlatlarımızın hayalinin çalınması hoş karşılamamız gereken bir konuydu. Önümüzdeki dönemde medya mensupları ve siyasetçiler başta olmak üzere millete karşı sorumluluğu olanların daha hassas davranacaklarına inanıyorum. Bir konunda altını çizerek söylüyorum. İstiyorum ki ortaöğretimde profesörlerimiz gelsinler, okullarımıza müdür olsunlar. Ortaöğretime farklı bir zenginlik kazandıracaktır. Bu çağrımı daha önce de yaptım. Yine yapıyorum. Çünkü ortaöğretimde de profesörlerimizde okullara müdür olanlar birkaç tane var. Onları da özellikle takdirlerimi, saygılarımı sunuyorum. Bunu yaygınlaştırmanın çok çok önemli olduğuna da inanıyorum. Eğitimde fırsat eşitliği ana teması altında toplanan 20. Milli Eğitim Şurası’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

"Erdoğan'dan seçim vaadi gibi açıklama: Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını ortadan k." haberi, 01 Aralık 2021 tarihinde yazılmıştır. 01 Aralık 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan'dan seçim vaadi gibi açıklama: Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını ortadan k.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'dan seçim vaadi gibi açıklama: Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını ortadan k.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Politika Haberleri