Erdoğan'dan yeni koronavirüs önlemi: Bağış kampanyası

Erdoğan'dan yeni koronavirüs önlemi: Bağış kampanyası

Erdoğan'dan yeni koronavirüs önlemi: Bağış k... Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınına ilişkin bağış kampanyası başlattığını açıkladı.AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu ile bugün...

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınına ilişkin bağış kampanyası başlattığını açıkladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu ile bugün gerçekleştirdiği videokonferans sistemi toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Kabinemizin 25. toplantısını az önce tamamladık. Kovid-19 tedbirleri sebebiyle bu toplantımızı telefonferans yöntemiyle gerçekleştirdik.

'YENİ HASTANELERİMİZİ SÜRHATLE AÇIYORUZ'

Sağlık önlemleri, gıda güvenliğini ele aldık. Bilim Kurulunun tasviyeleri doğrultusunda sağlık tedbirlerini hayata geçiriyoruz.

Bu malzemelerin üretimini daha da arttırma imkanına sahibiz. Yeni hastanelerimizi sürhatle hizmete açıyoruz. Şehir hastanelerimiz özellikle bu evsaftaki standartlarda 600 yataklı Okmeydanı Hastanemiz bugünlerde hizmet vermeye başladı. Daha önce eğitim hastanesi olarak planlamıştık, sürhatle şehir hastanesine dönüştürdük.

Şehir hastanesi statüsündeki 1150 yatak kapasiteli Kartal Hastanemizi bir süre önce hizmete sunduk. İkitelli Şehir Hastanemizi Mayıs ayında hizmete açmayı planlıyoruz.

'GIDA KONUSUNDA SIKINTIMIZ YOK'

1000 yataklı Göztepe Şehir Hastanemizin inşasında sona yaklaştık. İnşallah Eylül ayında hizmete veriyoruz. Türkiye sağlık altyapısında güçlü olan yerini sağlamlaştırmıştır. Kovid-19 tedbirlerini pek çok ülkeden önce aldık. Gıda konusunda herhangi sıkıntımız yok.

Ülkemiz tüm gıda maddelerini kendi ürettiği için stoklarımız ve tedarik işleyişi ihtiyacımızı karşılayacak güçtedir. Kamu güvenğinde emniyetin kayda değer yönetimleriyle kayda değer bir sıkıntı yaşamıyoruz. Üretimi devam ettiren sanayicimize, işçilerimize şükranlarımı sunuyorum.

'SAĞLIK PERSONELLERİMİZİN İMKANLARINI NE KADAR TAHSİS EDERSEK, SALGINLA O DERECE BAŞ EDEBİLİRİZ'

Türkiye bu hastalığın üstesinden gelmeye dünyada en yakın ülkelerden biridir. Sağlık personelimizin imkanlarını ne kadar yüksek oranda Kovid-19'da mücadeleye tahsis edersek salgınla o derecede baş edebiliriz. Bu tür durumlarda sağlık kuruluşları salgın merkezi haline dönüşebiliyor. Vatandaşlarımızın ciddi olmayan durumlarda hastaneye gitmemelerini rica ediyorum. Okullarımızda uzaktan öğretim, yaşlılarımıza özel ihtimam göstererek sokaktaki hareketliliği büyük ölçüde azalttık.

'GEREKİRSE ŞEHİR İÇİ ULAŞIMI SINIRLAYABİLİRİZ'

Kara, hava ve deniz yollarıyla yapılan şehirlerarası ulaşımı sınırlandırdık. Gerekirse şehir içi ulaşımda da benzer yöntemleri devreye sokabiliriz. Günlük test sayısında 10 bini aştık. Tespit yapılan kişi, hastalık vakası, vefat ve taburcu vakalarımızı şeffaf bir şekilde her gün açıklıyoruz. Ülke genelinde köy ve mahalle statüsünde 41 yerleşim birimimiz karantina altındadır. Her birimimizin kendi karantinasını kendi uygulaması önemlidir. En önemli hassasiyetimiz temel ihtiyaç maddelerinin arzında sürekliliği sağlamak, ihracatı desteklemek için üretimin kesintisiz sürmesini temin etmektir.

'PEK ÇOK ÜLKEYE SAĞLIK VE TEMİZLİK MALZEMESİ GÖNDERDİK'

Türkiye üretimini devam ettirmek, çarkların dönmesini sağlamak durumunda olan bir ülkedir. Çalışanlar için gereken tedbirlerin alınmasını en kısa zamanda alacağız. İçinde bulundukları şu zor günlerde pek çok ülkeye sağlık ve temizlik malzemesi gönderdik. İspanya'ya bir uçak dolusu malzemeyi çarşamba günü inşallah naklediyoruz. Aynı şekilde sıkıntılı bir dönemden geçen İtalya'ya aynı şekilde ihtiyaçları karşılamak üzere Kızılay aracılığıyla bir gemi dolusu yardım malzemesini ulaştırıyoruz.

'SOLUNUM CİHAZLARININ ÜRETİMİNDE KURUMLARIMIZ YOĞUN BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR'

Türkiye ne kadar güçlü olursa dostlarına da o kadar fazla yardım eli uzatacaktır. Ülkemizdeki kalkınma ajanslarının yapacakları yeniliklere destek vereceğiz. Solunum cihazlarını üretme noktasında yoğun bir çalışmayı kurumlarımız devam ettiriyor. Hedefimiz yıl sonuna kadar ciddi sonuçlara ulaşabilmektir.

İşi olmayan, zorunluluğu bulunmayan vatandaşlarımız gönüllü karantinayla kendilerini ne kadar evde tutarlarsa hayatımızın normale dönme süresi o kadar kısalacaktır. Temizlik kurallarına riayet hastalığın kırılmasına çok önemli katkı yapacaktır. Hiçbir virüs bizim birliğimiz, beraberliğimizden, kardeşliğimizden daha güçlü değildir. Hiçbir hastalık aydınlık yarınların önüne geçemez.

Esnaflarımızın ödemelerini faizsiz erteledik, 36 ay vadeli kredi paketi hayata geçirdik. Personel maaşını kamu bankalarından ödeyen firmalara ilave likit sağladık.

'MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ'

Aldığımız her tedbirle devletimizin vatandaşın yanında olduğunu gösterdik. STK'ların ihtiyaç sahiplerine destek olduklarını biliyoruz. Devletin öncülük ettiğini gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz. Biz Bize Yeteriz Türkiyem Kampanyası'na bir yardım hesabı açıldı. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı belirleyip bu yardımları kendilerine süreceğiz. Muhtarlarımızı da devreye alarak kampanyada toplanan paraları en doğru şekilde yerine ulaşmasını temin edecek. Kampanyaya şahsım olarak 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum.

"Erdoğan'dan yeni koronavirüs önlemi: Bağış kampanyası" haberi, 30 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Erdoğan'dan yeni koronavirüs önlemi: Bağış kampanyası haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'dan yeni koronavirüs önlemi: Bağış kampanyası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  2. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  3. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  4. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  5. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  6. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  7. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  8. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  9. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
  10. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
  11. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  12. 17:33 SimSimi nedir? SimSimi hakkında uyarılar
  13. 17:30 ATO Başkanı: Fiyat Artışlarıyla Mücadelede Birlik ve Sabır Önemli
  14. 17:27 TEKNOFEST 2024 ne zaman ve nerede?
  15. 17:23 Ak parti Başkanı Erdoğan'dan Şaşırtan Açıklama: 'Artık Fenerbahçeli Değilim!'
  16. 17:20 Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Eleştiri Yağmuruna Tutuldu!
  17. 17:17 Ankara'da Boşanma Sürecindeki Kadın Cinayete Kurban Gitti
  18. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
  19. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  20. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
Haberleri