Erdoğan’ın 300 odalı ‘Yazlık Saray’ı tepkilerin odağında

Erdoğan’ın 300 odalı ‘Yazlık Saray’ı tepkilerin odağında

Erdoğan’ın 300 odalı ‘Yazlık Saray’ı tepkile... Marmaris’te inşa edilen ve ‘Yazlık Saray’ olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi 2019 yılında tamamlandı.

CHP’li vekil Alpay Antmen, Yazlık Saray inşaatının dolgu alanı için Salda Gölü’nden özel kum getirildiğini öne sürdü. İddiaların ardından bir çok isim tepki gösterdi.

Konuyu köşesine taşıyan Rahmi Turan “Bu saraylar, uçaklar, bizim şahsımızın değil, milletimizin malıdır” diyorlar lakin bir okurum bunların gerçekten milletin malı olduğunu zannederek Marmaris’teki 300 odalı yazlık sarayı ziyaret etmek istemiş…

Yolladığı mesajda yana yakıla “Ziyaret ne mümkün, görmeme bile izin vermediler. Dayak yemediğime şükrediyorum… Güya milletin malıymış… Böyle malımız mı olur?” diyor. 640 milyon liraya mal olan Marmaris’teki 300 odalı Cumhurbaşkanı Sarayı’nın fotoğrafları dünkü gazetelerde yayınlandı.

Sarayın mimarı Şefik Birkiye fotoğrafları web sitesinde paylaşınca millet de görmüş oldu. 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Okluk Koyu’ndaki 230 metrekarelik mütevazı dinlenme evi yıkılarak yerine 300 odalı görkemli, süper lüks bir yazlık saray yapılmış… Buna “milletin sarayı” deniliyor lakin millet fotoğraflarını bile yeni gördü. Daha ötesini görmesi de mümkün değil!” dedi.

“ÖZEL  KUM ÇAKIL”

‘Yazılık Saray’ hakkında yazı yazan Çiğdem Toker de tepki gösterdi. Toker yazısında “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Okluk’ta yaptırdığı yazlık sarayın içinden ilk fotoğraflar, dün Sözcü’nün birinci sayfasındaydı. İsmail Şahin imzalı haberde, saray projesinin mimarı Şefik Birkiye’nin sitesinde paylaştığı fotoğraflar yer aldı. Fakat haber sozcu.com.tr’de yayımlandıktan sonra o siteye bir daha ulaşılamadı.

Siteye hangi nedenle ulaşılamadığını bilemiyoruz. Şüphesiz, ülkeyi yönetenlerin yaşam standartlarına ilişkin şeffaflık iyi bir şey. Özellikle enflasyonun tırmanışa geçtiği, geçim sıkıntısının derinleştiği, yoksulluk intiharlarının arttığı dönemde, bütçe kaynaklarının nasıl harcandığının da göstergesi olan yazlık saray görselleri güçlü bir etki yarattı.

Şahin’in haberinde 640 milyon TL harcanarak yaptırılan Saray’da 10 bin 966 metrekarelik dolgu alanın özel kum ve çakılla doldurularak plaj haline getirildiği belirtiliyor.

DÖRT YIL ÖNCEKİ YAZIM

Okluk Yazlık Sarayı projesine dair ilk ayrıntılı bilgileri dört yıl önce Cumhuriyet’te yazdım. (15 Ekim 2017) “Havuz SPA ve sinema keyfi…Bütçede yeni saray olacak mı?” başlıklı yazıda bir kulis bilgisi de paylaşmıştım. Kaynaklarım, deniz yapıları kapsamında serilecek kumun önce Mısır’dan getirilmesinin düşünüldüğünü, sonrasında denizaltı tarama yöntemiyle oradan çıkarılmasına karar verildiğini aktarmıştı.

Bu nedenle haberde geçen, özel kum ve çakılın nereden getirildiğini merak ettim. Meğer yalnız değilmişim. Sosyal medyada birçok kullanıcı aynı soruyu, daha da ötesine geçerek kimi kuşkuları dile getirdi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Yazlık sarayda, Salda Gölü kumlarının mı kullanıldığını sordu.” ifadelerini kullandı

 

"Erdoğan’ın 300 odalı ‘Yazlık Saray’ı tepkilerin odağında" haberi, 07 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 07 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan’ın 300 odalı ‘Yazlık Saray’ı tepkilerin odağında haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan’ın 300 odalı ‘Yazlık Saray’ı tepkilerin odağında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  2. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  3. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  4. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  5. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  6. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  7. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  8. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  9. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  10. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  11. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  12. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  13. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  14. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  15. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  16. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  17. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  18. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  19. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  20. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
Politika Haberleri