Erdoğan’ın ‘çok modern bir stadyum’ sözleriyle açtığı 'Eskişehir Stadı' ilk karda çöktü!

Erdoğan’ın ‘çok modern bir stadyum’ sözleriyle açtığı 'Eskişehir Stadı' ilk karda çöktü!

Erdoğan’ın ‘çok modern bir stadyum’ sözleriy... CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, karda çöken Eskişehir Yeni Atatürk Stadı'nın hesabını mecliste verdiği sonu önergesiyle sordu. Yeni Atatürk...

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, karda çöken Eskişehir Yeni Atatürk Stadı'nın hesabını mecliste verdiği sonu önergesiyle sordu. Yeni Atatürk Stadı 20 Kasım 2016'da oynanan Eskişehirspor - Malatyaspor maçıyla açılmıştı.

TOKİ’nin yaptırdığı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir’de 3 yıl önce “UEFA standartlarında çok modern bir stadyum” sözleri ile açtığı Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu yağan ilk karda çöktü. Kentin, 65 yıllık emektar stadı ise Millet Bahçesi’nin inşaatı için yıkıldı, Eskişehirspor statsız kaldı. Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Bu stat 3 yılda bu hale nasıl geldi? TOKİ bu stadı kime yaptırdı? Bakanlık bu çürük stadı nasıl kabul etti. Bu ihmalin, aymazlığın sorumlusu kim? Statsız kalan Eskişehirspor küme düşerse bunun hesabını kim ödeyecek” dedi.

“YA MAÇ OYNANDIĞI SIRADA BU HASAR GERÇEKLEŞSEYDİ?”

Çakırözer, “Anadolu Yıldızımız Eskişehirspor’umuzun yüzlerce galibiyet kazandığı Atatürk Stadyumu yıkılarak yerine Yeni Atatürk Stadyumu yapıldı. İktidar yöneticileri övünerek bahsettiler bu stadyumdan. Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir mitinglerinde ‘UEFA standartlarında çok modern bir stadyumu’ Eskişehir’e kazandırıyoruz dedi. Yöneticiler tarafından ‘TOKİ’ye yaptırdık ve anahtar teslim anlaşma sağlandı. Bize her şeyi hazır şeklinde teslim etmelerinden sonra, bizim kullanım hakkımız ve sorumluluğumuz başlayacak’ açıklamaları yapıldı. Ardından bu stadyumda Eskişehirsporumuzun maçları oynandı. Ama daha 3 yıl geçmeden stadyum ilk yoğun karda yıkıldı. Böyle mi çok modern stadyum oluyor? Ya maç oynandığı sırada bu hasar gerçekleşseydi ne olacaktı?” dedi.

Çakırözer, “Yeni Atatürk stadyumu için ne kadar harcandı? Bu stat 3 yılda bu hale nasıl geldi? TOKİ bu stadı kime yaptırdı? Müteahhit firmanın daha önce spor kompleksi deneyimi var mıydı? Gençlik ve Spor Bakanlığı bu çürük haliyle bu stadı nasıl kabul etti? Kabulde kimlerin imzası var, TOKİ mi Bakanlık mı? Teslim alınırken stadyumun hataları fark edilmedi mi? Teslim raporunun altına kim imza attı? Bu ihmalin, aymazlığın sorumlusu kim?” sorularını yöneltti.

Eskişehirspor’un yüzlerce galibiyet kazandığı 65 yıllık Eskişehir Atatürk Stadyumu’nun da Millet Bahçesi için yıkıldığını anımsatan Çakırözer, “65 yıllık stadın hiçbir sorunu yoktu. Yeni stat ise en az 1.5 yıl kullanılamayacak. Anadolu’nun yıldızı Eskişehirspor kendi evinde statsız kaldı. 1. Ligde zor durumda olan Eskişehirspor, Eskişehir’de seyircisinin önünde oynayamaz hale geldi. Küme düşerse hesabını kim verecek?” dedi.

“TOKİ YENİ STADI HANGİ MÜTEAHHİT FİRMAYA YAPTIRMIŞTIR?”

Çakırözer, hazırladığı soru önergesi ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan şu sorulara yanıt istedi:

• TOKİ yeni stadı hangi müteahhit firmaya yaptırmıştır? Bu firmanın daha önce spor kompleksi tecrübesi var mıdır? Stadın toplam proje bedeli kaç TL’dir?

• Stadyumun teslim alınmasında herhangi bir kusura rastlanmamış mıdır? Rastlandıysa stat nasıl kabul edilmiş ve açılmıştır?

• Stadyumun kabulüne TOKİ mi, Gençlik ve Spor Bakanlığı mı onay vermiştir? Stadın 3 yılda çökmesinin ardından kabule imza atan kamu görevlileri hakkında herhangi bir inceleme/soruşturma başlatılmış mıdır?

• Stadyumun teslim alınmasının ardından geçen 3 yıl içinde herhangi bir bakım/onarım işlemi yapılmış mıdır? Bakım/onarım işlemleri kim tarafından yapılmaktadır?

• Çökmenin ardından stadyumun yeniden hizmete açılması için bir planlama yapılmış mıdır? Bakım onarım işlemleri kim tarafından yapılmaktadır? Bakım onarım işlemelerinin süresi için yapılan planlama nedir?

• Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TOKİ tarafından başka kentlerde yapılan statlarda da benzer sorunlar var mıdır?

"Erdoğan’ın ‘çok modern bir stadyum’ sözleriyle açtığı 'Eskişehir Stadı' ilk karda çöktü!" haberi, 21 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Erdoğan’ın ‘çok modern bir stadyum’ sözleriyle açtığı 'Eskişehir Stadı' ilk karda çöktü! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan’ın ‘çok modern bir stadyum’ sözleriyle açtığı 'Eskişehir Stadı' ilk karda çöktü! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 18:28 Gülben Ergen: Sağlıklı Cilt İçin Lavanta Suyu Önemli!
    2. 18:24 İsviçre'nin Beypazarı Maden Suyu Yasağı: Doğurganlık İddiasıyla Gerginlik
    3. 18:22 İsrailli Bakan Katz’dan 32 ülkeye karşı "İran'a yaptırım" çağrısı geldi
    4. 18:19 AB'nin Kızıldeniz misyonu akıllarda soru bıraktı: İran saldırısından etkilendi mi?
    5. 18:19 Türk Yetkililer ABD'ye Yola Çıkıyor: Ekonomik Güven ve Yatırım Fırsatları Masada
    6. 18:16 Aç Karnına Ceviz Tüketmenin Sağlığa Faydaları
    7. 18:11 Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Lokanta ve Kafelerde KDV düzenlemesi
    8. 18:06 Savaşın etkisiyle altın fiyatları uçtu, kuyumcular ve Darphane taleplere zor yetişiyor!
    9. 18:01 ABD basını uyarıda bulundu: "İsrail her an saldırabilir"
    10. 17:55 Son dakika haberi! CHP'den 4 ismin milletvekilliği düşürülmüş bulundu
    11. 17:52 Yeni model sızdırıldı! iPhone SE 4'ün özellikleri ve görüntüsü
    12. 17:51 Altın için 3.000 dolarlık hedef gerçekleşebilir mi?
    13. 17:48 Elon Musk'ın Twitter'deki Mavi Tik Devrimi: Premium Üyelik Sahipleri İçin Ücretsiz Erişim
    14. 17:44 Bakanlık tarafından açıklandı: Söz konusu işletmelerde KDV oranlarına artış yapılacak!
    15. 17:42 Şarkıcı Katy Perry’nin canlı yayında elbisesi koptu! Ne yapacağını bilemedi
    16. 17:39 Kuyumculardan altın alacaklara hızlı davranmaları yönünde bir uyarı yapıldı!
    17. 17:36 Microsoft'tan BAE merkezli yapay zeka firmasına dev yatırım yapıldı
    18. 17:25 Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar sonrasında iptal edildi
    19. 17:08 Belediye başkanı seçilen 4 CHP’li ismin milletvekilliğinin sona verildiği açıklandı
    20. 17:04 ABD, İran'a yeni yaptırım hazırlığında! Kapsamı neler olacak?
    Haberleri