Erdoğan'ın hedef aldığı CHP'li Suzan Şahin: Hatay'da hâlâ çadır yok

Erdoğan'ın hedef aldığı CHP'li Suzan Şahin: Hatay'da hâlâ çadır yok

Erdoğan'ın hedef aldığı CHP'li Suzan Şahin: ... İktidarı “Hatay’ı ölüme terk ettiniz” sözleriyle eleştiren, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef aldığı CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, "Israrcıyım, Hatay’da üç gün yaprak kımıldamadı. İnsanlar hâlâ çadır arıyor” dedi.

Cumhuriyet'ten Sena Yaşar'ın haberine göre, Şahin, “En çok can kurtaracağımız zaman olan ilk 3 gün kimse gelmedi. 3 gün burada yaprak bile kımıldamadı. Israrcıyım. 4. güne kadar asker gelmedi. Israrcıyım. Asker, 4. günden itibaren sevk edilmeye başlandı. Göçükte arama kurtarmayı, araçla birleştiremediler. Hâlâ ısrarcıyım. Telefonlar üç gün çekmedi, göçük altındakiler belki bize ulaşmaya çalıştı ama ulaşamadı. Bunun sorumluluğu kimde? Hataylılar neyin ne olduğunu biliyor” tepkisini gösterdi.

34. gün bitmesine karşın barınma sorununun hâlâ tamamıyla çözülemediğine dikkat çeken Şahin, şunları kaydetti:

“Konteyner ve çadır eksik. Hâlâ 10 telefondan 9’u çadır diye çalıyor. Ben söylediğim her şeyin arkasındayım. Çadırla ilgili bazı iç donanımlara da çok fazla ihtiyaç var. Çadırın paleti, yorganı, battaniyesi, ısıtıcısı yok. Çadırların bazıları boş, bazıları dolu geliyor. Hâlâ insanların hijyen sorunu var. Tuvalet ve duş eksiği çok büyük. Salgın hastalıktan korunamayacaklar. Bir an önce düzenlenmesi lazım."

Erdoğan Şahin için ne demişti?

Erdoğan seçim kararını imzaladığı cuma günü konuşmasında Şahin için şunları söylemişti:

Bakanlarımız, teknokratlarımız, belediye başkanlarımız deprem bölgelerindeydi. Ben de ikinci gün deprem bölgesine ulaştım. Bir turu böyle tamamladıktan sonra ardından ikinci turda da Cumhur İttifakı olarak Devlet Bey’le, Destici ile beraber buraları dolaştık. Biz yaralıyız, dertliyiz, hanımefendi konuşuyor. Hatay milletvekiliymiş… Hatay milletvekili olmak seni bir yere kadar bağlar ama Hatay milletvekilinin olmanın ötesinde Cumhurbaşkanı olarak biz 11 ilin 11’inde çalışmaları aynı hassasiyetle sürdürdük, sürdüreceğiz.

Bu sabah Kırıkhan’dan bir hanım kardeşim aradı. Adalet Bakanımıza, ‘Cumhurbaşkanımızla görüşmek istiyorum’ dedi. Adalet Bakanım da bana bu durumu iletti, kendisiyle görüştüm. O ne anlayıştır ne kadar güzel bir yaklaşımdır. ‘Cumhurbaşkanım, bizim hiçbir sıkıntımız yok şu anda, her şey geliyor, ben çadırda kalıyorum, çadırda kalmama rağmen halimden memnunum. Konteynerler gelirse daha iyi olur ama şikayetçi değilim’ dedi. İşte bu da bu milletin bir evladı. Doğma, büyüme Hataylıyım dedi… Bir ona bakıyorum bir de milletvekili olarak parlamentoya gelmiş olan bayana bakıyorum.

İskenderun’da diyor ne var? Kruvazör gemi var. Bunun yanında İskenderun’da çadır da konteyner de var. Dersin ki İskenderun’a geldin mi? Evet geldim. Ama senin haberin yoksa ben ne yapayım? Arkadaşlarım sürekli oraya gittiler. Oradaki çalışmalarda sağ olsun belediye başkanı arkadaşımız büyük bir gayretle ailecek çalışıyorlar. Belki onun ondan da haberi yoktur. Biz dertliyiz. Ama bunların derdi yok.

Bugün İskenderun’da enkazlar olduğu gibi Hatay’ın diğer ilçelerinde de, hele hele Antakya’da enkazının en büyüğü var. Belki bundan da haberi yok. Çünkü onun gittiği yerler bellidir. Biz her yeri dolaşıyoruz. İnşallah üçüncü tura başlıyorum.

Biz bir taraftan vefat edenlerimizi, tüm yakınlarına Rabbim sabırlar versin. Bir taraftan yaralılarımızı, bir taraftan bu enkazları kaldırarak inşallah yolumuza süratle devam edeceğiz. Konut yapımlarına başladık. Konut yapımlarını hızla devam edeceğiz. Türkiye’nin risk yapılanmasının üzerinde de çalışmalarımızın birinci turunu İstanbul’da yaptık.  İkincisi yapacağız.

"Erdoğan'ın hedef aldığı CHP'li Suzan Şahin: Hatay'da hâlâ çadır yok" haberi, 12 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 12 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan'ın hedef aldığı CHP'li Suzan Şahin: Hatay'da hâlâ çadır yok haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'ın hedef aldığı CHP'li Suzan Şahin: Hatay'da hâlâ çadır yok 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri